Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Ο κλήρος στον Μπερέτα! ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΧΑΛΑΣΕΙ (ΠΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ) Ο ΖΑΓΟΡ ΚΑΙ Ο ΒΡΥΖΑΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΓΓΕΛΟ!!!


Ο Ιταλός κόουτς είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο διάδοχος του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Γιατί ο ΠΑΟΚ κατέληξε στον συγκεκριμένο προπονητή


Με Ιταλό προπονητή θα πορευτεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τη νέα σεζόν ο ΠΑΟΚ, καθώς στον πάγκο του θα καθίσει ο Μάριο Μπερέτα. Ο 51χρονος τεχνικός, όπως είχε προαναγγείλει το olaPAOK.gr, είναι ο εκλεκτός των Ζαγοράκη και Βρύζα, για τη θέση του προπονητή. Οι δύο ισχυροί άνδρες του ΠΑΟΚ μετά από πολύωρη συνάντηση στα γραφεία της Τούμπας, το πρωϊ της Δευτέρας (7/6) συζήτησαν όλα τα πιθανά σενάρια και τελικά κατέληξαν στον Μπερέτα.

Απομένει μόνο να ρυθμιστούν ορισμένα διαδικαστικά ζητήματα για επιτευχθεί και τυπικά συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Κατά συνέπεια, είναι θέμα ημερών, στην καλύτερη περίπτωση ωρών να έρθει ο Μπερέτα στη Θεσσαλονίκη και να πέσουν οι υπογραφές στα συμβόλαια συνεργασίας.

Γιατί κατέληξε σε Μπερέτα

Ο Ιταλός τεχνικός, πρώτα απ' όλα, είναι απόλυτα συμβατός με τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν τη δεδομένη χρονική περίοδο στον ΠΑΟΚ. Οι απολαβές του θα φθάνουν περίπου στις 400.000 ευρώ (ετησίως για ένα ή δύο χρόνια), ποσό στο οποίο μπορεί να ανταποκριθεί ο ΠΑΟΚ. Επιπλέον, πρόκειται για έναν τεχνικό που δεν είναι δογματικός και προσαρμόζει τα συστήματα και τις τακτικές στο έμψυχο δυναμικό που διαθέτει. Έχει δουλέψει τόσο στο 4-3-1-2, όσο και στο 4-4-2, ενώ στην αμυντική φιλοσοφία του έχει πολλά κοινά με τον Σάντος (πίεση ψηλά, ζητά από τους επιθετικούς να συμμετέχουν στην αμυντική λειτουργία).

Το who is who του Μάριο Μπερέτα

Ο Μπερέτα είναι γεννημένος στις 30 Οκτωβρίου το 1950 στο Μιλάνο. Σε ηλικία 23 μόλις ετών ανέλαβε την δεύτερη ομάδα της ερασιτεχνικής, Αμπιατεγκράσο. Μέχρι το 1994 πέρασε από ομάδες νέων των συλλόγων της Μόντσα και της Κόμο. Ρόλο πρώτου προπονητή ανέλαβε το 1994 και πάλι σε ερασιτεχνική ομάδα με το όνομα Κορσικό. Στη συνέχεια πέρασε από πολλές ομάδες όπως η Προπάτρια, η Κόμο και η Λουμετζάνε.

Η έναρξη της σεζόν 1999-2000 τον βρήκε στον πάγκο της Βαρέζε, όπου και έμεινε για τρία χρόνια, με επιτυχία. Εκεί έμεινε για τρία χρόνια και η καλή πορεία του στη Βαρέζε του άνοιξε την πόρτα της δεύτερης κατηγορίας της Ιταλίας και την Τερνάνα. Μετά από μία καλή χρονιά (2002-2003) με την Τερνάνα, ο Μπερέτα απολύεται την επόμενη αγωνιστική περίοδο και τον καλεί η Κιέβο Βερόνα για να αντικαταστήσει τον Λουίτζι Ντελ Νέρι. Δεν έμεινε πολύ καιρό στην Κιέβο, αφού, παρά το καλό του ξεκίνημα, η ομάδα όλο και έχανε θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα, ώσπου ήρθε η απόλυση τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Τη σεζόν 2005-2006 ήταν προπονητής στην Πάρμα, την οποία και οδήγησε στην δέκατη θέση του πρωταθλήματος. Εκείνη τη σεζόν ξέσπασε στη γείτονα χώρα το σκάνδαλο "καλτσίπολις" και αυτό έφερε την Πάρμα από τη δέκατη στην έβδομη θέση και στα προκριματικά του κυπέλλου Ουέφα. Μετά (2006-2007) συνέχισε την καριέρα του στη Σιένα, αλλά και εκεί ήταν καταδικασμένος να "πολεμήσει" για τη σωτηρία της ομάδας του. Η ομάδα της Τοσκάνης γλίτωσε τον υποβιβασμό την τελευταία αγωνιστική μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με την Λάτσιο. Λίγες μέρες αργότερα, ο Μπερέτα συμφωνεί με τους ανθρώπους του συλλόγου και αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ωστόσο επαναπροσλήφθηκε από την Σιένα μετά την απόλυση του αντικαταστάτη του, Αντρέα Μαντορλίνι, που απολύθηκε τον Νοέμβριο του 2007, μετά από μία εντός έδρας ήττα από το Λιβόρνο.

Στις 18 Μαΐου του 2008, μετά από μία ισοπαλία της Σιένα, ο Μπερέτα, προς έκπληξη όλων, ανακοινώνει την παραίτηση του,σ τη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα. Να σημειωθεί ότι έφυγε από την Σιένα, ενώ είχε ήδη μαζέψει 44 πόντους, είχε κάνει δηλαδή την καλύτερη συγκομιδή βαθμών στην ιστορία της ομάδας της Τοσκάνης στην πρώτη κατηγορία.

Στις 23 Ιουνίου το 2008 ανακοινώνει τη συνεργασία του με την Λέτσε, η οποία μόλις είχε ανέβει στην πρώτη κατηγορία. Απολύεται τον Μάρτιο μετά από μία εντός έδρας ισοπαλία με την ουραγό, τότε, Ρετζίνα στην 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η επόμενη σεζόν βρήκε τη Λέτσε στην δεύτερη κατηγορία.

Στις 29 Νοεμβρίου του 2009, ο Μπερέτα συμφωνεί να αντικαταστήσει τον Στέφανο Κολαντουάνο στον πάγκο της Τορίνο, που αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία. Τον Ιανουάριο απολύεται και τη θέση του παίρνει ο πρώην τεχνικός της ομάδας, Στέφανο Κολαντουάνο. Η Ρετζίνα την φετινή αγωνιστική περίοδο τερμάτισε πέμπτη στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!