Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΣΕ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΠΙΣΤΕΥΤΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ..

ΠΡΩΤΟΣ
0 (0%)
ΔΕΥΤΕΡΟΣ
1 (7%)
ΤΡΙΤΟΣ
2 (15%)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ
2 (15%)
ΠΕΜΠΤΟΣ
5 (38%)
ΕΚΤΟΣ
2 (15%)
ΕΒΔΟΜΟΣ
0 (0%)
ΟΓΔΟΟΣ
0 (0%)
ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΓΔΟΟΣ
1 (7%)

Ψήφοι μέχρι αυτήν τη στιγμή: 13
Η ψηφοφορία έκλεισε

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ (30-4-2010)

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Έφοδος της αστυνομίας στην "Θύρα 4"!



Αστυνομική έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού έγινε, σύμφωνα με την αστυνομία, στα κεντρικά γραφεία της Θύρας 4 στη Θεσσαλονίκη.
Έγιναν προσαγωγές και δύο συλλήψεις, ενώ κατασχέθηκαν και διάφορα αντικείμενα (αντιασφυξιογόνες μάσκες, ρόπαλα και άλλα συναφή).
Η αστυνομική έρευνα πραγματοποιήθηκε, μετά από καταγγελία, την Παρασκευή (30/04) το απόγευμα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό κάτι περισσότερο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται μέχρι το βράδυ να υπάρξουν έρευνες της Αστυνομίας και σε άλλους συνδέσμους της πόλης της Θεσσαλονίκης.
Υ.Γ.: Παρακαλούνται τα μέλη του site που θα προβούν σε σχολιασμό, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί ενδέχεται το site να παρακολουθείται....

Τρεις νίκες στην Τούμπα και δύο Χ εκτός




Στο μικροσκόπιο του Olivares
Εδώ και χρόνια ζούμε την εποχή του κυνισμού. Το μοναδικό που μετράει για τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι το τι φράγκα βγάζει και στον αθλητισμό αυτό εν πολλοίς κρίνεται από το αποτέλεσμα. Τις προάλλες κοτζάμ Mourinho μετέτρεψε τον Eto'o σε μπακ-χαφ προκειμένου να λειτουργήσει η διπλή ζώνη άμυνας και να σταματήσει μια ομάδα που οι ποδοσφαιρόφιλοι χαίρονται να βλέπουν. Το πόσο ελέγχεις εσύ το παιγνίδι καθορίζοντας το τέμπο είναι από τους βασικούς παράγοντες που κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Αν η αυτοσυγκέντρωση σου είναι διαρκώς ενεργή τότε έχεις μια στιβαρή διαχείριση της κατάστασης που στοχεύει στο να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο ακόμα και τους αστάθμητους παράγοντες. Αν το καταφέρεις αυτό, αλλά κοπείς από εξωτερικούς αστάθμητους παράγοντες, τότε μπορείς να φύγεις από το γήπεδο με το κεφάλι ψηλά ξέροντας ότι έχεις κάνει το καθήκον σου παίζοντας σαν ΠΑΟΚ.
Το να διαφωνεί κάποιος με τον τρόπο παιγνιδιού της ομάδας και τη νοοτροπία που κατεβαίνει να αγωνιστεί σε ένα παιγνίδι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του, αλλά και ανάγκη κάλυψης της πολυσυλλεκτικότητας του κοινωνικού φαινομένου που λέγεται ΠΑΟΚ. Και εγώ μεγάλωσα τη δεκαετία του ‘70 και του ‘80 με τις κοφτές ντρίμπλες του Παρίδη, τις μπούκες του Κούδα, την πολυσύνθετη ποιότητα του Σκαρτάδου, τα σπασίματα μέσης του Magdi και πάει λέγοντας. Έμαθα να βλέπω έναν ΠΑΟΚ. επιθετικό, διεκδικητικό, περήφανο και να χαίρομαι παιγνίδια όπως αυτό με τη Σπάρτακ Τρνάβα που γυρίσαμε το 0-3 σε 5-3 και είχα κολλήσει και μια ρουκέτα που τη θυμάται καλά κι ο Θοδωρής που σκόραρε στη ρεβάνς. Αλλά ο κόσμος έχει αλλάξει από τότε και μαζί του φυσικά άλλαξε και το ποδόσφαιρο. Κι αυτό γιατί ο επαγγελματικός αθλητισμός και η προβολή του από τα ΜΜΕ μετέτρεψαν τα «σωματεία» σε «ανώνυμες εταιρείες» και οι ισολογισμοί απέδωσαν νέα έννοια στην αντίληψη περί ποδοσφαιρικής σκοπιμότητας. Και άλλαξε η νοοτροπία που βλέπουμε το παιγνίδι.
Η ομάδα για να περάσει πρώτη και να αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League χρειάζεται τρεις νίκες ακόμα στην Τούμπα και δύο Χ εκτός με gay και Ρούλα. Έτσι θα έχει 15 βαθμούς στους οποίους δεν μπορεί να φτάσει ο γαύρος ακόμα και αν νικήσει στα υπόλοιπα του τρία παιγνίδια (μάξιμουμ 14) . Δε με ενδιαφέρει πως θα κατακτηθούν αυτά τα αποτελέσματα. Με τρεις νίκες από 1-0 (με κεφαλιές Muslimovic σε σέντρες Sorlin) και δύο αποκρουστικά 0-0 εκτός; Θα κάνω τη δουλειά μου και θα γυρίσω στο σπίτι να βάλω να δω τον Παρίδη στον τελικό στα Φιλαδέλφεια που λένε και οι ταρίφες. Καρφί δεν μου καίγεται.
Μήπως αυτοί που παίρνουν τους τίτλους τελικά σε αυτή τη χώρα έχουν παίξει κάνα ποδόσφαιρο της προκοπής; Αυτοί που κυβερνάνε έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να αναγνωρίζουν ένα πρόβλημα πριν εξελιχθεί σε καταστροφή; Αυτοί που δημοσιογραφούν έχουν ήθος, γνώσεις και κριτική σκέψη; Που επιδεικνύει ποιότητα και ομορφιά η ελληνική κοινωνία για να τη ζητάμε από τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ; Αλλά ξέχασα ότι επειδή αυτό το κύτταρο είναι μέρος της παιδικής μας ηλικίας και των αρχών που πήραμε από τους γονείς μας, θέλουμε να μείνει αμόλυντο και δίνουμε και την ψυχή μας για αυτό. Μας έχω νέα. Ξυπνήσαμε. Μυρίσαμε τον πρωινό καφέ.
Πραγματικότητα. 2010. Θα κάνω αυτό που χρειάζεται για να πάρω αυτό που θέλω. Το μοναδικό που θα κρατήσω από τις ρίζες μου είναι η αγωνιστική καθαρότητα. Για όλα τα υπόλοιπα θα κριθώ βάσει του αποτελέσματος. Για να πάρω κάτι ξέρω πια ότι πρέπει να θυσιάσω κάτι άλλο. Και αν πετύχω δε θα χαρώ υπερβολικά. Κι αν αποτύχω δε θα γκρεμιστώ. Θα είμαι πάλι εκεί του χρόνου. Κι όπως είπε ο Άρης ο Αλεξάνδρου, όσο περιμένω όπως αργεί το ατσάλι να γίνει κοφτερό και χρήσιμο μαχαίρι θα δουλεύω στον τροχό. Και θα προσέχω, να μην παρασυρθώ, να μην ξιπαστώ από τη λαμπρή αλληλουχία των σπινθήρων. Σκοπός μου εμένα το μαχαίρι.
Χαλκιάς: Άλλη μια βόλτα αργομισθίας στη λιακάδα. Κάτι κρύα ανέκδοτα σε μορφή σουτ και κάτι ψευτοσέντρες τις καθάρισε για πρωινό. Στο 35' στο φάουλ με σέντρα από τα αριστερά βγήκε να διώξει με γροθιές και τράκαρε με το νταμάρι εκ Σουηδίας δίνοντας δικαίωμα στον ανιψιό με το διάσημο θείο να κάνει την προβολή στέλνοντας τη μπάλα στο ταρτάν του στίβου. Μετά τον Κώστα τον έπιασε πάλι εκείνη η πλήξη που έρχεται κάτι τέτοια απογεύματα και τον χτυπάει σαν έναν κουραμπιέ που είχε φάει πριν χρόνια και τον ενοχλεί όταν αλλάζει ο καιρός. Όταν μπήκε ο Βασιλάκης και στο 86' άφησε το Στιφάδο για να ντουμπλάρει τον Vitolo στο μαρκάρισμα του Αλγερινού και έφαγε το τακουνάκι του επιτρέποντας στον παλιό άσο του Ηρακλέους να βγάλει μόνος και ανενόχλητος τη σέντρα που έχασε ο Κώστας και έστειλε με κεφαλιά υπό την πίεση του πατριώτη του ο Μανδούκας άουτ, φόρτωσε άσχημα. Κραύγασε κάποιες γαλατικές φράσεις προς τον Ρεβυθούλη και εκεί κάπου σχόλασε το πανηγύρι. Στόχος είναι το μηδέν παθητικό και στα επόμενα δύο εκτός και φυσικά στην Τούμπα. Αν το καταφέρει η άμυνα που καθοδηγεί παραμένοντας με απαραβίαστη εστία για 6 παιγνίδια θα έχει κάνει τα συνήθη ρεκόρ και το καθήκον του και τα πάντα θα κριθούν από το αν στην Τούμπα θα βάλουν το κεφαλάκι τους και οι μπροστινοί.
Contreras: Τον είδαμε στη βασική του θέση στην εθνική Χιλής του el Loco Marcelo Bielsa όπου και θα τον παρακολουθήσουμε στις 16, 21 και 25 Ιουνίου απέναντι σε Ονδούρα, Ελβετία, και Ισπανία. Αρκετές λατινοαμερικάνικες ομάδες προτιμούν πια 4 στόπερ στην άμυνα με τους δύο ακριανούς στα δεξιά και τα αριστερά να βγαίνουν αντίστοιχα στις μεριές τους εκτελώντας χρέη μπακ και έτσι θα αγωνιστεί και η Αργεντινή του Μαραντόνα. Όταν χρειαζόταν γύρναγε στον άξονα να βοηθήσει το ιταλικό ντουέτο και ύστερα επέστρεφε για να ξεμπερδέψει με τους Μανδούκες, τους Λεονάρδους και τους Τσιμπούρηδες που εναλλάσσονταν εκεί ανάλογα με τις εμπνεύσεις του Φρύνου. Η ομάδα δούλεψε τη συγκεκριμένη διάταξη το τελευταίο διάστημα με τις κουρτίνες κλειστές με σκοπό να κατοχυρώσει τη μέγιστη αμυντική ασφάλεια και αυτή η σκέψη ελλόχευε στο μυαλό του μηχανικού από πέρσι το καλοκαίρι αλλά οι συγκυρίες και οι συγκύριοι δεν του επέτρεψαν να την εφαρμόσει στο μέτρο που επιθυμούσε.
Θα προτιμηθεί περισσότερο ως σχήμα στα εκτός έδρας παιγνίδια αλλά και στα εντός όταν η ροή του αγώνα και το αποτέλεσμα τον επιτάσσουν. Βγαίνει πρώτος στη μπάλα και καθαρίζει τις φάσεις εν τη γενέσει τους, δίνει αυτός το σύνθημα πότε να τραβηχτεί η άμυνα για offside ή απλά να ανέβει πιο ψηλά και εξασφαλίζει στεγανότητα απέναντι σε τσίφτικα αριστερά εξτρέμ. Επιθετικά έχει εντολή να ανεβαίνει μέχρι τη σέντρα και να δοκιμάζει κάποιες λόμπες για Vladan και Zlatan και κάποια ανοίγματα για τον Vieirinha ο οποίος οφείλει να μαρκάρει τις όποιες προωθήσεις του αντίπαλου αριστερού βακ. Φτάσαμε στα παιγνίδια όπου φαίνονται οι μεγάλοι παίκτες και καλούνται να σπρώξουν το κάρο πέρα από τη λάσπη. Ο κόνδορας έδειξε απόλυτα έτοιμος να το σύρει ως το στόχο με τα νύχια του.

Lino: Εξαιρετικά πετυχημένη αμυντική μεταμφίεση που δεν επέτρεψε ρήγματα από την πλευρά του στο πουλητάρι του Cow-boty και στον φευγάτο Θκόκο που τους θιχάθηκε πια. Επιθετικά συνεχίζει να μοιράζει με τις σέντρες του προσκλητήρια γάμου στέλνοντας τη μπάλα εκεί παρότι είναι ήδη μνηστευμένος. Στο 2' σε μια τέτοια φάση μπούκαρε από τα ζερβά και επιχείρησε σέντρα σουτ που πήγε άκλαυτη. Στο 9' έπαιξε το 1-2 με τον Sorlin και έβγαλε αξιοπρεπέστατη σέντρα για τον Zlatan ο οποίος προφανώς είχε κάτι σοβαρότερο να κάνει από το να μπει στη φάση. Στο 13' εκτέλεσε το φάουλ από τα 30 μέτρα στον άξονα και στοχεύοντας και πάλι σε τέρμα του ράγκμπι έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο δεύτερο και μετά το πρώτο δεκάλεπτο όπου η Κούλα μπήκε κάποιος πιο ζωηρή παρέμενε πίσω και έκοψε τα πολλά-πολλά ανεβάσματα. Στη φάση του 86' πίεσε σωστά τον ελεύθερο σε ένα μήνα Μανδούκα αναγκάζοντας τον να στείλει την κεφαλιά άουτ. Η συνολική αποτίμηση δείχνει το ποτήρι μισογεμάτο και για αυτόν και όχι μισοάδειο.
Savini: Πάθαμε όλοι ένα κατιτί με το που τον είδαμε να ξεκινάει βασικός στην ενδεκάδα. Προτιμήθηκε ως το μόνο καθαρόαιμο αριστεροπόδαρο στόπερ που έχει η ομάδα για να αγωνιστεί εκεί και να σπικάρει κάνα φωνήεν με το πατριωτάκι του ως ντουέτο. Τα πήγε αρκετά καλά με σωστές κατά κανόνα τοποθετήσεις στο χώρο και καθαρές επεμβάσεις επί ενός τύπου που καπηλεύεται το όνομα του δικού μας Zorro και με αυτή την ύπουλη τακτική μας έχει κολλήσει 6 τεμάχια σε 8 αγώνες. Τέτοια μαθήματα ασφυκτικής άμυνας τα έχει περάσει εδώ και πολλά εξάμηνα στο πανεπιστήμιο της εν λόγω γραμμής στην Ιταλία. Βρέθηκε 2-3 φορές εκτός θέσης στο δεύτερο ημίχρονο αλλά συνέκλινε και τον κάλυπτε και ο Κόνδορας με αποτέλεσμα να μην μπλέξουμε με γάτες και ζημιές. Και οι 4 στόπερ της ομάδας ξεκινούν από το ίδιο σημείο τον ανταγωνισμό τους και θα επιλέγονται κάθε φορά βάσει των αντιπάλων φορ. Ενίοτε μπορεί να βρεθεί και σε άμυνα με 3 σέντερ μπακ αν χρειαστεί κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουμε 2 φορ που να παίζουν όμως και οι δύο ταυτόχρονα περιοχή. Η εμφάνιση του αποτιμάται ως θετική και παρουσίασε μερική απόσβεση του μισθού του την οποία οφείλει να συνεχίσει για να ζήσουμε εμείς καλά και αυτός καλύτερα εδώ από το να τρέχει στα πάτρια αλώνια.

Cirillo: Συνέχισε την παράδοση των θετικών εμφανίσεων απέναντι στην Κούλα στο παλιό του σπίτι όπου γνωρίζει χώρους, ανθρώπους και καταστάσεις. Σημαντική η συμβολή του εξ αέρος όπου και καθάρισε 4 σέντρες με κεφαλιά πράγμα που δεν είχαμε δει με τέτοια επιτυχία μέχρι σήμερις στη σεζόν. Έπαιρνε μέτρα ανεβαίνοντας πιο ψηλά στο πρώτο ημίχρονο όπου δεν απειληθήκαμε πλην μια στημένης μπάλας και ήταν νηφάλιος στις απομακρύνσεις του. Έχουμε φτάσει στην ώρα 0 και η εμπειρία του πρέπει τώρα να παρουσιαστεί ως κεφάλαιο στο γήπεδο που θα εξαργυρωθεί στη συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας.
Έχει καταλάβει ποιος είναι ο αγωνιστικός προσανατολισμός μας και ξέρει πως πρέπει να πειθαρχήσει σε αυτόν. Στατιστικά μετά από Contreras και Vitolo ήταν ο τρίτος καλύτερος παίκτης μας, αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ομάδα και η προάσπιση της συνοχής της την οποία πρέπει να υπηρετήσει και στα πέντε επόμενα παιγνίδια για να κλείσει και ο ίδιος τη χρονιά με θετικό απολογισμό.
Garcia: Θετικό πρόσημο για τον Canario χωρίς ασφαλώς να προσεγγίσει υψίπεδα απόδοσης του παρελθόντος. Είχε χρεωθεί το κύριο κομμάτι της επιθετικής ανάπτυξης τεντώνοντας το τόξο για λόμπες των 30 μέτρων αλλά η συγκεκριμένη επίθεση με τοξότες δεν επέφερε την προσδοκούμενη φθορά του κάστρου. Ανασταλτικά έπρεπε να αντεπεξέλθει στο ρόφημα που πίνουν οι Ευρωπαίοι και δεν του επέτρεψε να γυρνοβολάει με το καλαμάκι καθώς είναι γνωστό ότι στο χώρο του κέντρου όταν αγωνίζεται αυτός σερβίρεται αυστηρά και μόνο ματέ και όχι καφές ή άλλα αφεψήματα. Το μεγαλύτερο διάστημα αγωνιζόταν αρκετά μέτρα οπισθοχωρημένος όπως όριζαν οι χάρτες και φύλαγε με ακρίβεια τα μέτρα που του αναλογούσαν στη ζώνη. Ήταν προσεκτικός στα μαρκαρίσματα για να μη μπλέξει με κάρτες καθώς χρεώθηκε με μόλις ένα φάουλ σε ένα σημείο όπου έκοψε ένα τόσο δα κομματάκι για ενθύμιο από το δέρμα του Για-hits. Δεν ανέβηκε για να παίξει άμυνα πιο ψηλά στο 1/3 αλλά θα κληθεί να το κάνει στα εντός για να δημιουργήσει φάσεις μετά από κλέψιμο της μπάλας και να πιάσει τις άμυνες χωρίς όργανα.
Vitolo: Κινήθηκε στα συνήθη βιονικά του στάνταρ κάνοντας 6 κλεψίματα και ενεργοποιώντας τον Βιτολοπολλαπλασιαστή που του προκαλεί μίτωση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Δεν άφησε κανέναν να τον περάσει επιτηρώντας το χώρο με την ακαταπόνητη συνέπεια του η οποία δίνει πλεονέκτημα στην ομάδα απέναντι σε όλους τους αμυντικούς χαφ των play off. Γινόταν δεξί μπακ για να καλύπτει τον Contreras όταν εκείνος έσπευδε στον άξονα και σε μιάμιση ώρα αγώνα έχασε μόνο τη φάση του 86' με το ντουμπλάζ που ήρθε να κάνει ο μικρός στο μαρκάρισμα του στο τσιμπούρι από όπου με τακουνιά και σέντρα του Lepus προέκυψε η κεφαλιά του Μανδούκα.
Δημιουργικά προτιμούσε τις μικρές ασφαλείς μεταβιβάσεις αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα να ξεδιπλώσει κάποια φάση στο τρανζίσιον. Στατιστικά στο συγκεκριμένο ματς έμεινε πίσω μόνο από τον Contreras και φτάνοντας στο παιγνίδι με την ομάδα που έχει άχτι έχει ακόμα ένα επιπλέον κίνητρο πέρα από τα τόσα που του προσφέρει το πνευμονικό του σύστημα.
Sorlin: Έκανε ακριβώς αυτά που του είχαν ζητηθεί προσφέροντας και μία ασσίστ στον Zlatan που δεν αξιοποιήθηκε. Σε αυτή τη φάση στο 33' έκλεψε τη μπάλα από τον Αραούζο και τη σέρβιρε στον Zlatan στο πλάι της περιοχής ο οποίος σούταρε στα πτηνά. Στο πρώτο ημίχρονο που ανέβαινε ο Lino πιο συχνά για την υπερφόρτωση είχαν περισσότερη διάθεση για επιθετική συνεργασία. Του έχει ζητηθεί επίσης να μαρκάρει ψηλά εμποδίζοντας την ανάπτυξη από τη δεξιά πλευρά πράγμα που δεν κατάφερε με ιδιαίτερη επιτυχία στο δεύτερο όπότε ο συμπέρασμα Ούζο ανέβαινε από τη μεριά του και έβγαζε σέντρες κι ας πήγαιναν στον βρόντο. Για τις επιλογές του στο να γυρίζει τη μπάλα πίσω αντί να πάει στο ένας με έναν ή σε τρανζίσιον με 2 εναντίον 7 δε θα ξαναγράψω γιατί το θέμα έχει κουράσει. Προσπάθησε να περάσει άλλες 2 σέντρες από ένα κόρνερ στο 27' και μια ψηλοκρεμαστή στο 63' αλλά δεν βρήκε συμπαίκτη μας. Όταν αυτό γίνει και το αποτέλεσμα είναι το κατάλληλο τότε και συνυπολογιζόμενης της σταθερής αμυντικής του συνεισφοράς θα έχει αγγίξει το απόλυτο των δυνατοτήτων του αγωνιζόμενος ως αριστερός εξτρέμ.

Vieirinha: Παρότι είχε σαφές πλεονέκτημα απέναντι στον Στιφάδο παρουσιάστηκε άκεφος και άνευρος επηρεασμένος και από το χαμηλό συνολικά τέμπο του αγώνα που είχαμε επιλέξει. Ο φρύνος έριχνε ντουμπλάρισμα στο μαρκάρισμα του με τον Για-hits ο οποίος είχε εντολή να τον επιτηρεί αμέσως με το που έφευγε από το φτερό για να συγκλίνει στον άξονα και αυτό σε συνδυασμό με τη μειωμένη διάθεση για επιθετικότητα τον απενεργοποίησαν. Ανασταλτικά έκανε τη δουλειά του όπως πάντα αξιοπρεπώς και όταν αντικαταστάθηκε στο 83' από τον Κούτσια η ομάδα άρχισε να δέχεται υπερφόρτωση και από το λαγουδάκι που δεν επιτηρούσε με την ίδια συνέπεια ο Βασιλάκης.
Άρπαξε κάνα-δυο κλωτσιές από τον πατριώτη του Zlatan αλλά τα βουνά είναι συνηθισμένα και σε πολύ χειρότερα χιόνια. Στο πρώτο ημίχρονο συνέκλινε μόλις μια φορά όταν και έπιασε ένα σουτ που έφυγε κλασσικά ψηλά καθώς στην τελική προσπάθεια συνεχίζει να βάζει λάθος το σώμα του μετά τα φρένα. Η καλύτερη του στιγμή ήταν στο 66' όταν και σούταρε από 35 μέτρα στον άξονα ένα φάουλ με το δεξί που ανάγκασε τον Σαχάρα να πέσει στα δεξιά και να μπλοκάρει. Στην Τούμπα και απέναντι σε έναν Βαγγέλη (ένεκα της απουσίας του μυτόγκα) και στον solarium Bravo οφείλει να παρουσιαστεί διαφορετικός.
Ivic: Μετριότατο παιγνίδι από τον στρατάρχη που είχε μόλις μία καλή επιθετική ενέργεια με τη σέντρα που πέρασε στο 22' για τον Zlatan ο οποίος άργησε να κινηθεί προς τη μπάλα μη βάζοντας το κεφάλι του. Ανασταλτικά προσπάθησε αρκετά αλλά όπως έχουμε πει τόσες φορές δικιά του ευθύνη είναι να συνδεθούν οι γραμμές των αμυντικών χαφ με τον φορ και αυτό δεν μπόρεσε να το κάνει με επιτυχία με αποτέλεσμα η ομάδα να αναπτύσσεται αποκλειστικά με λόμπες των αμυντικών ή των χαφ πίσω από τη σέντρα. Η ομάδα όφειλε βέβαια να προσέχει κυρίως τα νώτα της τραβηγμένη μέτρα πιο πίσω αλλά στο χώρο από τη σέντρα και μέχρι την περιοχή τους μπορεί να κινηθεί καλύτερα χωρίς τη μπάλα ώστε να αποφύγει τα μαρκαρίσματα τύπου Ja-Xi και να μοιράσει το παιγνίδι καθώς και να επιχειρήσει σουτ. Αντικαταστάθηκε στο 88' από τον Φώτη ο οποίος έπαιξε πιο ψηλά σε ρόλο αριστερού εξτρέμ που συγκλίνει για να γίνει φορ και η απόδοση του στα δύο επερχόμενα εντός θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την παραγωγικότητα όχι μόνο των συγκεκριμένων ματς αλλά και της χρονιάς.
Muslimovic: Βρέθηκε δύο φορές σε καλή θέση και δεν έδειξε την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση. Η πρώτη ήταν στο 22' όπου το μισό κλικ που καθυστερεί να κινηθεί προς τη μπάλα στη σέντρα του Ivic είναι αρκετό για να μη τη βρει όταν κάνει τελικά την κίνηση. Η δεύτερη ήταν στο 33' όταν μετά από το κλέψιμο και την πάσα του Sorlin βρέθηκε αριστερά πλάγια μέσα στην περιοχή και έπιασε αμέσως το σουτ το οποίο όμως ήταν απελπιστικό.
Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ειδικά σε παιγνίδια τέτοιας σημασίας ο φορ θα βρεθεί σε θέση βολής 1-2 φορές όλο το ματς και πρέπει αυτή τη μία ευκαιρία να την κάνει γκολ. Αυτό είναι το ζητούμενο και τίποτα άλλο και δεν το κατάφερε. Έχασε όλες τις κεφαλιές και τις μονομαχίες από τον άπειρο ανιψιό και είναι επιτακτική ανάγκη στα 3 εντός που θα χρειαστεί να σκοράρουμε να φανεί ψύχραιμος και συγκεντρωμένος κάνοντας αυτό που πρέπει.

Κουτσιανικούλης: Στο δεκάλεπτο που έπαιξε έβγαλε μία φάση κλέβοντας τη μπάλα από τον ανιψιό στο 88' και κάνοντας στροφή 180 μοιρών πήγε να γίνει απειλητικός αλλά τον πρόλαβε ο συμπαίκτης του στην Ελπίδων πριν επιχειρήσει πάσα ή σουτ. Ακόμα και σε αυτό το διάστημα όμως έδειξε αδυναμία να ενστερνιστεί τον τρόπο παιγνιδιού της ομάδας και να καλύπτει έτσι τον αριστερό μπακ στις επελάσεις του. Από την επιθυμία του να κάνει το καλό και να ντουμπλάρει τον Βίκτωρα προέκυψε η φάση που δε θα έβγαινε αν είχε μείνει στη θέση του. Μακάρι τα παραλίγο παθήματα να γίνονται μαθήματα.
Edinho: Στο τέταρτο που μπήκε στο τέλος για να αγωνιστεί στην κορυφή η ομάδα αγωνιζόταν οπισθοχωρημένη και δεν βρέθηκε σε κάποια φάση βάσει της οποίας θα μπορούσε να αξιολογηθεί. Το πότε θα αξιοποιηθεί το καλό του άλμα παραμένει αναπάντητο.
Filomeno: Έπαιξε για ένα πεντάλεπτο ως αριστερό εξτρέμ που γινόταν δεύτερο φορ καθώς ο Sorlin είχε οπισθοχωρήσει οριστικά και πέρα από τη δεδομένη του διάθεση για προσφορά δεν μπορεί να κριθεί ουσιαστικά.
Κριθαρένιος Ντάκος: Ήταν νόστιμος και δεν υπέπεσε σε γευστικά λάθη. Σφύριζε για να κουνήσει το στραγάλι όταν έπρεπε και η παρουσία του πέρασε όπως όφειλε. Απαρατήρητη.
Santos: Η πλειοψηφία των κυκλωμάτων της ομάδας λειτουργούν βάσει του σχεδίου. Το αν συμφωνούμε ή όχι με το σχέδιο είναι άνευ σημασίας στην εφαρμογή του. Αυτός έχει ένα έργο να παραδώσει στις 16 Μαΐου και θα κάνει τα πάντα για να φανεί συνεπής

Στον τελικό η ομάδα Κ-17!!!




Τα κατάφερε η ομάδα Κ-17 του ΠΑΟΚ και αφού νίκησε στην παράταση με 3-1 τον δυνατό Εργοτέλη, πέρασε στον τελικό του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει τον γάβρο, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε κερδίσει με 2-0 τη Λάρισα.
Η ομάδα  του Δημήτρη Δανιηλίδη  αντιμετώπισε  λοιπόν στο Παγκρήτιο στάδιο το δεύτερο του νοτίου ομίλου, που ήταν ο Εργοτέλης και πέρασε στο μεγάλο τελικό της Κυριακής,  ο οποίος θα ξεκινήσει στις 4:00 μ.μ. Έτσι  τα αετόπουλα θα έχουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο μια χρονιά στην οποία ξεχώρισαν από όλες τις ομάδες που πήραν μέρος στο πρωτάθλημα  Κ-17. Θυμίζουμε ότι ο  ΠΑΟΚ είχε τις καλύτερες επιδόσεις και στους δύο ομίλους με τις περισσότερες νίκες (20) και την καλύτερη διαφορά τερμάτων (69-24).
Τα γκολ της νίκης πέτυχαν ο Σταράκης (αυτ.) στο 13΄, ο Κίτσιος στο 104΄ και στο 108΄ ο Δερμιτζόγλου. Η ομάδα μας ήταν σαφώς καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα  και  πήρε δίκαια την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.  Παρά την σχεδόν καθολική υπεροχή ο ΠΑΟΚ ισοφαρίστηκε στο 87'  μετά από στημένη φάση και παρόλο που πιο πριν είχε σημαδέψει δύο φορές το δοκάρι της εστίας του Εργοτέλη.
Στην παράταση όμως παίζοντας και με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Πρωτογεράκη, σημείωσε δύο γκολ και πήρε τελικά τη σπουδαία νίκη. Και ο "Δικέφαλος" τελείωσε και αυτός με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Λαμπάκη λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα Κ-17 αγωνίστηκε ενισχυμένη και με τέσσερις παίκτες από την ομάδα Κ-21 (έχει αυτό το δικαίωμα). Πρόκειται για τους Σταφυλίδη, Κωτούλα, Χαραλαμπίδη και Καραντασιάδη.
Συνθέσεις:
Εργοτέλης: Χατζιδάκης, Λουμπάκης, Πρωτογεράκης, Σταράκης, Τζανακάκης, Ανδρεαδάκης, Γιαλυτάκης, Κοζορώνης, Μπουρσελής, Μπουχαλάκης, Δωματάς
ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Κομνηνάκης, Λαμπάκης, Σταφυλίδης (36΄ Καραντασιάδης), Δεμηρτζόγλου, Μπαξεβάνος, Πέλκας (72' Κίτσιου), Πόποβιτς (63' Κωτούλας), Τζάνδαρης, Χαραλαμπίδης (91' Άρμεν), Μπολόσης (67' Παπαδόπουλος)
Πηγή: sportouvorra.gr

Παντού υπάρχουν...ΠΑΟΚ!




Ο ΠΑΟΚ είναι από τους πλέον λαοφιλείς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα και υπάρχουν αρκετές ποδοσφαιρικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα όπου τιμούν τον «δικέφαλο» του Βορρά με την ονομασία τους.
Ο Πανθεσσαλονικειός Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών ιδρύθηκε το 1926 και το καταστατικό του συλλόγου εγκρίθηκε στις 26 Απριλίου του ίδιου έτους. Τα χρώματα του συλλόγου έχουν άμεση σχέση με τον ξεριζωμό των Ελλήνων και το μαύρο συμβολίζει το πένθος για την χαμένη πατρίδα ενώ το άσπρο την ελπίδα για επιστροφή.Κορυφαίες στιγμές του συλλόγου είναι τα δύο πρωταθλήματα το 1976 και το 1985 όπου οι οπαδοί του τα πανηγύρισαν δεόντως.
Οι υπόλοιποι... ΠΑΟΚ
Την χρονιά που ιδρύθηκε ο ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη, ένας άλλος...ΠΑΟΚ ιδρύθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Γλυφάδας. Μπορεί τα χρώματα και το σήμα του συλλόγου να μην παραπέμπουν στην «δικέφαλο του Βορρά» ωστόσο δεν είναι και ...άσχετοι μεταξύ τους.
Στο ίδιο μήκος ...κύματος κινείται και ο ΠΑΟΚ Μάνδρας όπου επανιδρύθηκε μετά από παύση 30 χρόνων και αγωνίζεται πλέον στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΔΑ. Οι «βυσσινί» επέστρεψαν και γράφουν την δική τους ιστορία.
Στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κανήθου ιδρύθηκε το 1984 ο τοπικός ΠΑΟΚ με τα χρώματα και τα σήματα του ...μεγάλου ΠΑΟΚ της Θεσσαλονίκης.
Ακόμα ΠΑΟΚ..μυρίζει και στο Κυριάκι της Βοιωτίας όπου αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ Κυριακίου

Οι «δικέφαλοι» στην Πελοπόννησο
Από κει και πέρα άμεσες σχέσεις με τον ΠΑΟΚ της Θεσσαλονίκης  έχει ο ΠΑΟΚ Κορινθίας με έδρα το Λουτράκι. Η συγκεκριμένη ομάδα ιδρύθηκε το 2005 από μέλη του συνδέσμου του ΠΑΟΚ στην Κόρινθο και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την συμπρωτεύουσα ενώ προπονητής έχει διατελέσει και ο άλλοτε παίκτης του «δικέφαλου του Βορρά» Γιάννης Αντωνόπουλος.
Ωστόσο ΠΑΟΚ υπάρχει και στην Πάτρα όπου αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα της Αχαϊας.
Τα παιδιά του ΠΑΟΚ στην Μακεδονία
Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο ρεύμα στην Καβάλα και μάλιστα από το 1980 υπάρχει ομάδα-καρμπόν προς τιμή του όπου εδρεύει στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα.
ΠΑΟΚ υπάρχει και στις Σέρρες και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ηράκλειας με τα χρώματα του συλλόγου να είναι...αυτονόητα. Στον Νομό Σερρών υπάρχει ένας ακόμα ΠΑΟΚ με τα ίδια χαρακτηριστικά και εδρεύει εδώ και αρκετά χρόνια στην περιοχή Τραγιλού. Επιπλέον στις Σέρρες βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ Μαυρολόφου.
Μοναδική είναι η αγάπη που έχουν για τον ΠΑΟΚ οι κάτοικοι του χωριού Κριστώνη όπου βρίσκεται 3 χιλιόμετρα έξω από το Κιλκίς και έχουν δημιουργήσει ομάδα προς τιμή του συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Στον ίδιο Νομό εδρεύει και ο ΠΑΟΚ Κεντρικού.
Την δική του ιστορία στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Χαλκιδικής γράφει ο ΠΑΟΚ Αρναίας.
Στην Πέλλα ο ΠΑΟΚ έχει ...αντιπροσωπεία στην περιοχή του Δυτικού ενώ εντύπωση προκαλεί η ομάδα που εδρεύει στα Γιαννιτσά και ονομάζεται «Σ..Φ. ΠΑΟΚ Γιαννιτσών».Τούμπα...μυρίζει και στην περιοχή της Ημαθίας όπου εδρεύει ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας
Στην Κατερίνη ο ΠΑΟΚ Μηλιάς υποστηρίζεται από τους «μελανόλευκους» φιλάθλους στο Νομό Πιερίας.
«Εμπρός αητέ..» ακούγεται και στην περιοχή Κωσταραζίου της Καστοριάς όπου εδρεύει ο τοπικός ΠΑΟΚ.
ΠΑΟΚ μέσα στην Θεσσαλονίκη
Εκτός από τον γνωστό ΠΑΟΚ στο Νομό Θεσσαλονίκης υπάρχει ο ΠΑΟΚ Κυμίνων Μαλγάρων ενώ εντός...συνόρων της Θεσσαλονίκης βρίσκεται και ο σύλλογος ΠΑΟΚ Σταυρού στον Δήμο Ρεντίνας.
Ακόμα ομάδες με το όνομα του ΠΑΟΚ εδρεύουν στην Πολίχνη
Τέλος, ΠΑΟΚ υπάρχει και στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κρουσώνα από το 1968.

Ανακοινώσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ



Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενόψει του κυριακάτικου αγώνα, οφείλει να επισημάνει στους φιλάθλους ότι είναι εξαιρετικά απαραίτητο να προστατεύσουν με τη συμπεριφορά τους την ομάδα.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παρασυρθεί κανείς σε αντιαθλητικές συμπεριφορές που μοναδικό αποτέλεσμα θα έχουν να βλάψουν την ομάδα στην προσπάθεια που κάνει με αξιώσεις να κερδίσει την πρώτη θέση των Playoffs.

Διευκρινίσεις για τον αγώνα της Κυριακής
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημερώνει τους φιλάθλους για τα παρακάτω:
Οι θύρες 4, 4α, 5, 6, 7, 7α και 8 θα ανοίξουν στις 18:30
Οι θύρες VIP, 1, 2 και 3 θα ανοίξουν στις 19:30
Ο κόσμος καλό είναι να προσέλθει στο γήπεδο από νωρίς για την αποφυγή συνωστισμού

Στη Δράμα η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα






Εκτός έδρας και μάλιστα με δυνατό αντίπαλο συνεχίζει ο ΠΑΟΚ στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του mini πρωταθλήματος των play off.

Έτσι θα ταξιδέψει στη Δράμα όπου θα αγωνιστεί την Κυριακή 2/5/2010 με αντίπαλο την τοπική ομάδα, με την οποία είχαμε έρθει ισόπαλοι με 0-0 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, θα αρχίσει στις 17:00 και η νίκη θα δώσει στην ομάδα μας σοβαρό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου, αν και ακόμα τα play off έχουν αρκετό δρόμο. Θυμίζουμε ότι η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του "Δικεφάλου" , πετάει από νίκη σε νίκη, αφού ως γνωστό το απόγευμα της περασμένης Κυριακής είχε επιβληθεί με 4-2 επί του Βόλου στην Τριανδρία, κάνοντας έτσι στο τρία στα τρία και φιγουράρει στην πρώτη θέση της σχετικής βαθμολογίας...

ΟΜΑΔΕΣ
ΑΣ ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ-ΠΑΟΚ
ΗΜΕΡΑ
ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
2-5-10
ΧΩΡΙΣΤΗΣ
17:00
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Παπουτσής Ι.
ΕΠΣ
Σερρών
ΒΟΗΘΟΣ
Νικολάου Β.
ΕΠΣ
Σερρών
ΒΟΗΘΟΣ
Κερογλίδης Η.
ΕΠΣ
Σερρών

Τερζανίδης: Champions League και τίτλος του χρόνου






Αισιόδοξος πως ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να κερδίσει τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και θα διεκδικήσει του χρόνου το πρωτάθλημα, εμφανίστηκε στο Sportaction ο Χρήστος Τερζανίδης. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του «Δικέφαλου» του Βορρά τόνισε πως είναι ευχαριστημένος με τα όσα είδε εφέτος από την ομάδα, ενώ υπογράμμισε πως ο ΠΑΟΚ έχει τα τελευταία χρόνια ανοδική πορεία. Επίσης, μίλησε για τον αγώνα της πρεμιέρας των πλέι οφ απέναντι στην ΑΕΚ, ενώ υπογράμμισε πως η νίκη απέναντι στον Άρη στο ντέρμπι της Τούμπας είναι «μονόδρομος». Επίσης, άφησε να εννοηθεί πως ο Φερνάντο Σάντος πρέπει να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας.

Αρχικά, ο Τερζανίδης δήλωσε για τον αγώνα του ΟΑΚΑ: «Είδαμε έναν ΠΑΟΚ πολύ καλά στημένο στον αγωνιστικό χώρο από τον Σάντος στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ και πιστεύω πως η ομάδα πήρε αυτό που ήθελε. Σε αυτά τα παιχνίδια θα πρέπει να προσέχεις πρώτα να μην χάσεις και στην συνέχεια να κυνηγήσεις κάτι παραπάνω. Σίγουρα δε μείναμε ικανοποιημένοι με την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα το θέαμα που έδειξε στο συγκεκριμένο ματς, όπως δεν μείναμε ικανοποιημένοι και από την ΑΕΚ. Οι δυο ομάδες έδειχναν ανέτοιμες για αυτό το ματς, όμως πιστεύω πως αυτός που βγήκε κερδισμένος από την ισοπαλία ήταν ο ΠΑΟΚ».

Όσον αφορά στο ντέρμπι με τον αρη δήλωσε: «Σίγουρα στο ντέρμπι με τον αρη ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί διαφορετικός. Πιστεύω πως θα δούμε μια άλλη ομάδα μέσα στην Τούμπα και με τη βοήθεια των φιλάθλων της ομάδας που είναι ο δωδέκατος παίκτης, πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ θα φτάσει στη νίκη. Σε ένα τέτοιο ντέρμπι παίζει μεγάλο ρόλο το πάθος και η διάθεση που θα δείξουν οι παίκτες. Όλοι τους γνωρίζουν από ντέρμπι, ακόμα και οι ξένοι. Για αυτό το λόγο πιστεύω πως θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τον αρη. Σε αυτά τα παιχνίδια δε χωράνε οι τακτικές και το πως θα παίξει μια ομάδα, αλλά το πάθος και η αποφασιστικότητα».

Σχετικά με το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να καταλάβει την πρώτη θέση στα πλέι οφ, δήλωσε: «Με βάση την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει την πρώτη θέση. Με όσα είδαμε από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, δε νομίζω πως έχει να φοβηθεί κάτι ο ΠΑΟΚ. Αν παρουσιαστεί σοβαρός και στα υπόλοιπα παιχνίδια, τότε δε θα έχει πρόβλημα και θα καταφέρει να βγει πρώτος. Οι δυο ομάδες της Αθήνας έδειξαν και σε αυτά τα ματς τα προβλήματα που είχαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και για αυτό δεν πήρα το πρωτάθλημα».

Ο Τερζανίδης τόνισε για το αν θα πρέπει να παραμείνει ο Σάντος στον πάγκο της ομάδας: «Δε θέλω να πω το αν θα πρέπει να μείνει ο Σάντος ή όχι. Αυτό που βλέπω μέσα στο γήπεδο είναι μια ομάδα που ανεβαίνει κάθε χρονιά και που έχει μια πολύ καλή λειτουργία σε διοικητικό επίπεδο. Πιστεύω πως αυτή η ομάδα θα παραμείνει τόσο στη διοίκηση, όσο και στις υπόλοιπες θέσεις, ώστε ο ΠΑΟΚ να εμφανιστεί ακόμα καλύτερος και στην συνέχεια. Γιατί όχι να μην διεκδικήσει του χρόνου το πρωτάθλημα η ομάδα. Τις δυο τελευταίες χρονιές έχει δείξει πως μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο και κυρίως εφέτος. Πέρυσι τερμάτισε δεύτερος στην κανονική διάρκεια και εφέτος τρίτος. Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ με κατάλληλες προσθήκες τις οποίες θα αποφασίσουν οι άνθρωποι που είναι στην ομάδα, θα είναι σε θέσει να διεκδικήσει τον τίτλο».

Για το τι έφταιξε και ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος δήλωσε: «Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ μέχρι τον Νοέμβριο ήταν ανέτοιμος και για αυτό έχασε αρκετούς βαθμούς στο πρωτάθλημα και για αυτό αποκλείστηκε και από την Ευρώπη. Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα φορμαρίστηκε και έδειξε τι μπορεί να κάνει. Αν δεν είχε χάσει σε εκείνο το διάστημα βαθμούς, θα μπορούσε να είναι νωρίτερα κοντά στον Παναθηναϊκό και να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις το πρωτάθλημα. Δε θέλω να πω τι λάθη έγιναν και τι πήγε στραβά. Πάντως, έμεινα ικανοποιημένος με την προσπάθεια που έγινε και με την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα σε αρκετά εφετινά ματς».

Τέλος, τόνισε για το ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ: «Αυτό που θέλω στο ντέρμπι της Κυριακής είναι να νικήσει ο ΠΑΟΚ. Πιστεύω πως μπορεί να το κάνει και εύχομαι στο τέλος των πλέι οφ να βγει στο Champions League».

Χαλκιάς:"Σημαντικός ο βαθμός"






Ψύχραιμος και ρεαλιστής για τη συνέχεια των πλέι οφ, εμφανίστηκε ο Κώστας Χαλκιάς σε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ. Ο διεθνής τερματοφύλακας επισήμανε ότι με τη χθεσινή του εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο.

Για την εξέλιξη του αγώνα ο Χαλκιάς που δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τους γηπεδούχους και πέρασε ένα μάλλον εύκολο απόγευμα τόνισε: «Συνολικά η ομάδα είχε πολύ καλή παρουσία και πραγματικά μας έλειψαν μόνο κάποιες λεπτομέρειες για να φτάσουμε στη νίκη. Και ο ένας βαθμός πάντως είναι σημαντικός, απέναντι σε μία καλή ομάδα, την οποία αντιμετωπίζαμε στην έδρα της. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι δεδομένο. Δουλέψαμε πολύ μέσα στο παιχνίδι και δείξαμε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας», κατέληξε ο Χαλκιάς.

20.123 τα διαρκείας






Τα 20.123 φτάσαν σήμερα Πέμμπτη, 3 μέρες πριν τον αγώνα με τον αρη, τα εισιτήρια διαρκείας που διατίθενται από την Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και τους συνδέσμους μας.

Τρεις μέρες λοιπόν μείνανε -για τους ανθρώπους της τελευταίας στιγμής- για να εξαντλήσουμε όλες τις κάρτες και για το οικονομικό συμφέρον του καθενός που αγοράζει, αλλά και για την βοήθεια στην ομάδα.

Έτσι λοιπόν έως την Κυριακή τα διαρκείας θα ξεπεράσουν τις 25.000 και ίσως και να εξαντληθούν !!!

Διαρκείας μπορείτε να βρείτε για όλες τις θύρες και στα γραφεία μας Β. Όλγας 98 μετά τις 15.30 καθημερινά τηλ. 698.22.66.580

Τα εισιτήρια για τον αγώνα ΠΑΟΚ - Πανελλήνιος






Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι από το απόγευμα της Πέμπτης 29 Απριλίου 2010, ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ - Πανελλήνιος που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena, τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2010 και ώρα 5μ.μ, για την 2η αγωνιστική της πρώτης φάσης των πλέι οφ της Α1.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι, στην πιο κρίσιμη στιγμή του φετινού πρωταθλήματος και η παρουσία όλων των φιλάθλων του ΠΑΟΚ είναι επιβεβλημένη, για την ενίσχυση της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλει η ομάδα, αλλά και για την επίτευξη των στόχων της στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνας ΠΑΟΚ - Πανελλήνιος είναι...
15€ για όλα τα διαζώματα του γηπέδου (εκτός των VIP)
20€ για τα διαζώματα 108, 109, 110 και 111
10€ για τα μέλη των συνδέσμων
Ισχύουν και παιδικά εισιτήρια (5€)

Στο προσκήνιο τα έργα στην Τούμπα






Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, είχε χθες το πρωί στην Αθήνα ο πρόεδρος του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ Θανάσης Κατσαρής. Αντικείμενο συζήτησης των δύο ανδρών αποτέλεσε η αναγκαιότητα πραγματοποίησης έργων υποδομής στο γήπεδο της Τούμπας, και ειδικότερα στις θύρες 7 και 8.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου ο Θανάσης Κατσαρής έκανε γνωστές ορισμένες από τις λεπτομέρειες της συνάντησής του με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού: «Ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ αποφάσισε να γίνουν κάποια έργα υποδομής στην Τούμπα, και ειδικότερα στις θύρες 7-8. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω για αρκετή ώρα με τον Παναγιώτη Μπιτσαξή και να εξετάσουμε τη χρηματοδότηση του έργου από την πλευρά της γενικής γραμματείας αθλητισμού.

Η αναγκαιότητα των συγκεκριμένων έργων είναι μεγάλη, ενόψει της συμμετοχής της ομάδας μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης σεζόν. Εκτιμώ ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχουμε την απάντηση της γενικής γραμματείας. Από την πλευρά μας, έχουμε κάνει μία συγκεκριμένη μελέτη για τα έργα.

Θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να πάρουμε την χρηματοδότηση για να προχωρήσει η υλοποίησή τους. Πρέπει να πω ότι είναι υποχρεωμένος να κινηθεί ο ερασιτέχνης και όχι η ΠΑΕ γιατί η ΠΑΕ έχει διοίκηση Πρωτοδικείου».

Ο Θανάσης Κατσαρής διευκρίνισε ότι στη συνάντησή του με τον Μπιτσαξή δεν έγινε καμία αναφορά στο θέμα κατασκευής νέου γηπέδου. Και ο πρόεδρος του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ κατέληξε στις δηλώσεις του:

«Για μια ακόμη φορά ο γενικός γραμματέας αθλητισμού κατέστησε σαφές ότι η πολιτεία είναι πρόθυμη να προσφέρει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, βοήθεια προς τις ομάδες, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα πρέπει να σταματήσουν τα κρούσματα βίας».

ΕΠΑΦΕΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θόδωρος Ζαγοράκης, αξιοποίησε το διάστημα παρουσίας του στην Αθήνα και προχώρησε σε επαφές, μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ηλία Βιολίδη, με πολιτικούς για το θέμα των χρεών της ΠΑΕ. Διευκρίνισε, πάντως, ότι λεπτομέρειες για τις συναντήσεις θα γίνουν γνωστές όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

*Σύσσωμη η διοίκηση της ΠΑΕ βρέθηκε χθες στο ΟΑΚΑ. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Θανάσης Κατσαρής.

*Από τα επίσημα του Ολυμπιακού σταδίου παρακολούθησε τον χθεσινό αγώνα ο Ίλια Ίβιτς, αδελφός του Βλάνταν.

Μαρκόπουλος: «Αλλάξαμε πολλά πράγματα»






Απέναντι στον Πανελλήνιο θα δώσει τη μάχη της πρώτης φάσης των πλέι οφ ο ΠΑΟΚ, που κέρδισε τις εντυπώσεις τη φετινή χρονιά και τελείωσε την κανονική περίοδο στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Παρόλα αυτά, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του Σούλη Μαρκόπουλου, άπαντες στις τάξεις της ομάδας παραμένουν προσγειωμένοι:

"Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί ο Πανελλήνιος είναι πολύ καλή ομάδα και το έδειξε τόσο στο ελληνικό Πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη".

"Είναι δυνατοί και στην περιφέρεια, αλλά και κοντά στο καλάθι. Έχουν βάθος στον πάγκο κι αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να φρεσκάρουν την ομάδα τους ανά πάσα στιγμή. Είμαστε σε καλή κατάσταση, δεν μπορώ να πω όμως, εάν αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε".

"Εδώ που έχουμε φτάσει πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια να διορθώσεις τα λάθη σου στα πλέι οφ. Για αυτό πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι, απέναντι σε μία ομάδα που είναι ένας δυνατός αντίπαλος και σε αρκετά σημεία περισσότερο έμπειρος από μας".

Από την πλευρά του, ο φορμαρισμένος τον τελευταίο καιρό, Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ, είπε:

"Τελείωσε μία δύσκολη χρονιά, που μας βρήκε στην πέμπτη θέση και δύο βήματα πιο πάνω από την περσινή χρονιά. Το είχα πει και από το ξεκίνημα της σεζόν, ότι η ομάδα θα πρέπει να κάνει προσεκτικά βήματα".

"Δεν πρέπει να κάνουμε μεγάλα όνειρα, αλλά να είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας κι αυτό είναι το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανελλήνιο. Εάν θέλουμε να κάνουμε κάτι, θα είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό το παιχνίδι και μόνο, ούτε στο δεύτερο παιχνίδι που θα γίνει την Δευτέρα στο γήπεδό μας, ούτε στο ενδεχόμενο να χρειαστεί τρίτος αγώνας".

"Είμαστε σε καλή κατάσταση, πιστεύουμε στις δυνατότητές μας, θα φανεί όμως στο γήπεδο τι θα γίνει. Ο Πανελλήνιος είναι καλή ομάδα και όπως συμβαίνει με όλες τις ομάδες της Αθήνας, εκτός Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, έχει ένα μικρό γήπεδο, το οποίο τους δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, ακόμη κι εάν δεν έχουν μεγάλη βάση φιλάθλων, όπως συμβαίνει με τη δική μας ομάδα". -

Ο Σταθόπουλος σφυρίζει στην Τούμπα






Στο ματς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον αρη στην Τούμπα(2/5-21:15 NOVA), διαιτητής θα είναι ο Γιώργος Σταθόπουλος του συνδέσμου Αχαϊας. Βοηθοί του θα είναι ο Χρήστος Μπαλτάς του συνδέσμου Αχαϊας και ο Μιχάλης Καρσιώτης του συνδέσμου Κορινθίας.

Ο Σταύρος Τριτσώνης του συνδέσμου Αθήνας θα διευθύνει τον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ την Κυριακή(2/5-19:00 ΝΕΤ) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ στο γήπεδο "Καραϊσκάκη".

Βοηθοί του θα είναι ο Χρήστος Ακρίβος του συνδέσμου Αθήνας και ο Δημήτρης Γούκος του συνδέσμου Ηπείρου.

Υ.Γ (admin team) Ο Σταθόπουλος φέτος σφύριξε την ομάδα μας σε 3 συνολικά παιχνίδια

13//9/2009 Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-1 (3η αγωνιστική)

28/11/2009 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0 (12η αγωνιστική)

28/3/2010 Λάρισα ΠΑΟΚ 2-1 (28η αγωνιστική)

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα ο "Δικέφαλος" δεν κατάφερε να κερδίσει σε κανένα από τα 3 παιχίδια (όλα εκτός έδρας) που μας έπαιξε ο εν λόγω ρέφερι. Βέβαια με εξαίρεση το ματς στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας όπου "έπνιξε" ένα πέναλτι, στα άλλα 2 δεν διαμόρφωσε αποτέλεσμα. Θεωρούμε ότι είναι από τους καλούς διαιτητές και ελπίζουμε την Κυριακή να μην παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο αυτός και η σφυρίχτρα του ...

Όσον αφορά το συμπολίτη να θυμίσουμε ότι τη φετινή χρονιά είναι αήττητος (!) με τον Σταθόπουλο, καθώς έφερε 0-0 στην Κρήτη με τον Εργοτέλη και κέρδισε με 2-0 στη Λιβαδειά. Επίσης δύο νίκες έχει στην έδρα του κόντρα σε Ηρακλή με 4-2 και Λάρισα με 2-0.

Κατσιώρας : "Πάμε για το κάτι παραπάνω"






Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Πόλυς Κατσιώρας μίλησε στον Sport103 fm

«Ο πρώτος στόχος, εξασφάλιση της Ευρώπης έχει επιτευχθεί. Από δω και πέρα ψάχνουμε το κάτι παραπάνω. Οι παίκτες το θέλουν άλλωστε πολύ και θα πάμε στον Πανελλήνιοι το Σάββατο για να κερδίσουμε. Το πλάνο είναι να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Και τη Δευτέρα που είναι η δεύτερη αναμέτρηση, με ένα γεμάτο παλατάκι μπορούμε να πετύχουμε τη νίκη. Χρειαζόμαστε τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι της Δευτέρας είναι σχεδόν ολόκληρη η χρονιά μας και πρέπει να είναι sold out. Ο κόσμος πρέπει να είναι κοντά μας γιατί τον έχουμε ανάγκη ως ομάδα και ως διοίκηση. Πλέον καταφέραμε και μας εμπιστεύονται οι φίλοι του ΠΑΟΚ.

Πετύχαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό φέτος να σέβονται το όνομα του ΠΑΟΚ, κάτι το οποίο είχε απολέσει η ομάδα και το εισπράξαμε φέτος και από τους αντιπάλους μας. Βασικότερος στόχος είναι η εξυγίανση. Στα αγωνιστικά θέματα, ακολουθούμε τον προπονητή μας κ. Μαρκόπουλο και βλέπουμε στην πορεία . Όλα γίνονται με πολλή δουλειά και αυτό το καταλάβαμε από την πρώτη μας μέρα. Και χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια.

Το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο οικονομικά και διοικητικά. Για ακόμη ένα χρόνο πρέπει να συνεχίσουμε με αυτή την πολιτική. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και υπάρχουν οι διεργασίες για να υπάρχει μια κοινή πώληση εισιτηρίων διαρκείας των αγώνων των δύο τμημάτων, ποδοσφαίρου και μπάσκετ» δήλωσε ο κ. Κατσιώρας.

Μέλκας : "Μετράει η θέληση"






Ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ μίλησε στον Sport103 fm για τον αποψινό αγώνα με τον Πανελλήνιο. «Πήγαμε να πάρουμε το πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα και ξεκινήσαμε καλά αλλά μετά φάνηκε ότι ο Πανελλήνιος ήταν πιο έτοιμος και ψυχολογικά και αγωνιστικά. Τώρα πρέπει να ξεχάσουμε αυτή την ήττα όπως και την αγωνιστική μας απραξία επί 5 εβδομάδες. Τώρα μετράει η θέληση και οι παίκτες πρέπει να δώσουν κάτι παραπάνω για να ισοφαρίσουμε τη σειρά και να διεκδικήσουμε στην Αθήνα την έξοδο μας στην Ευρώπη.

Συζητήσαμε με τους παίκτες, δεν υπάρχουν περιθώρια για να διορθώσεις πολλά μέσα σε διάστημα 2 ημερών. Υπάρχει μια πίεση αλλά πρέπει να την μετατρέψουμε σε κινητήριο δύναμη για να πάρουμε τη νίκη» δήλωσε ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ.

«Για την τρίτη θέση»






Ο Τόμας Ντελινινκάιτις εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης, ενώ όπως είπε και ο ίδιος πλέον όλα εξαρτώνται από εκείνους.

«Η πέμπτη θέση είναι καλή για τον ΠΑΟΚ. Εγώ νιώθω καλά αν και δεν είμαι πολύ καιρό στην ομάδα. Προχωρούμε βήμα-βήμα και ελπίζω να έχουμε καλές ευκαιρίες στα πλέι οφ και να περάσουμε στο δεύτερο γύρο. Έχουμε καλή ομάδα και θα παλέψουμε για την τρίτη θέση. Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ και κερδίζαμε αστειευόμουν με τους παίκτες στα αποδυτήρια για το αν εμείς ήμαστε καλοί ή οι αντίπαλοι κακοί. Τελικά κατάλαβα πως είμαστε καλοί. Κάναμε νίκες και έχουμε επιθυμία να προχωρήσουμε. Πλέον εξαρτάται από εμάς».

Για το επόμενο ματς του Δικεφάλου, ο Λιθουανός του ΠΑΟΚ, τόνισε: «Ο Πανελλήνιος έπαιξε στο φάιναλ φορ και είναι καλή ομάδα, αλλά στο μπάσκετ όλα εξαρτώνται από το πώς θα παίξεις άμυνα. Εμείς στην Αθήνα θέλουμε να παίξουμε με τους δικούς μας κανόνες. Έχουμε αυτοπεποίθηση. Οι σχέσεις των παικτών μέσα στην ομάδα είναι καταπληκτικές και ήταν πολύ καλό που στο ματς με την Ολύμπια ξεκουράστηκαν αρκετοί παίκτες».

Ιβιτς: «Μου έγινε πέναλτι!»






bladan ibitsΣτη φάση του πρώτου ημιχρόνου, που ζήτησε την εσχάτη των ποινών (σε κράτημά του από τον Μαϊστόροβιτς), στάθηκε μετά το παιχνίδι ο Βλάνταν Ιβιτς. «Θεωρώ ότι το κράτημα του Μαϊστόροβιτς σε εμένα ήταν πέναλτι» δήλωσε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει ο 32χρονος μέσος του ΠΑΟΚ:


«Μας έλειψε το γκολ, κάναμε κάποιες φάσεις, αλλά δεν καταφέραμε να το πετύχουμε. Ηταν το πρώτο ματς, παίξαμε σε μια δύσκολη έδρα. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την ισοπαλία. Αλλά, όπως και να έχει, είναι ένας βαθμός. Θα πρέπει στα επόμενα παιχνίδια να δείξουμε καλύτερη εικόνα για να έρθουν και οι νίκες». Οσον αφορά το επόμενο παιχνίδι με τον Αρη ο Σέρβος άσος του «δικέφαλου» υπογράμμισε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να παίξουμε καλά για να κερδίσουμε θα κάνουμε τα πάντα να τα καταφέρουμε».

Σαβίνι: «Δύσκολα, αλλά θα προσπαθήσουμε»

Στο γεγονός πως η ομάδα του δεν σκόραρε στάθηκε ο αμυντικός του ΠΑΟΚ Μίρκο Σαβίνι, ο οποίος δήλωσε μετά το παιχνίδι: «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί και θα μπορούσαμε να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Κρίμα που δεν βάλαμε γκολ για να πάρουμε τη νίκη». Οσον αφορά τη συνέχεια, ο 33χρονος στόπερ τη χαρακτήρισε δύσκολη, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Η συνέχεια είναι δύσκολη, αλλά θα προσπαθήσουμε για την πρωτιά στα πλέι οφ».

Ματ από τον Σάντος






Πήρε αυτό που ήθελε ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, επιδιώκοντας, ξεκάθαρα, πρώτα απ' όλα την ισοπαλία και μετά τη νίκη, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος μετά το ματς. Ο δικέφαλος του βορρά έπαιξε έξυπνα και συνετά και χάρη στη συντηρητική, αλλά, αποδοτική, τακτική του ρεαλιστή προπονητή του, πήρε τον πολύτιμο βαθμό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και έφτασε τον Ολυμπιακό στη πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ.

Ο πραγματιστής Σάντος γνωρίζει καλά, πλέον, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες της ομάδας του. Και ξέρει ότι με ισοπαλίες εκτός έδρας και με νίκες στη Τούμπα, ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί πολύ κοντά στην υλοποίηση του στόχου του, που είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η εκτίμησή του αυτή επιβεβαιώθηκε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος, κάτι που συνιστά καλό οιωνό για τη συνέχεια. Είναι γεγονός πως απέδωσε η μυστικοπάθεια του Πορτογάλου τεχνικού και οι κλειστές προπονήσεις του ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό. Ο Σάντος αιφνιδίασε τον αντίπαλό του προπονητή, κάνοντας δυο κινήσεις ματ, οι οποίες καθόρισαν την εξέλιξη του αγώνα, προκαλώντας αρχικά αμηχανία και έκπληξη στους αντιπάλους. Ξεκίνησε το ντέρμπι με τον "ανύπαρκτο", έως την Τετάρτη, Σαβίνι στη θέση του στόπερ δίπλα στον Τσιρίλο και τον Κοντρέρας στη θέση του δεξιού μπακ.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; "Εξαφάνισε" πλήρως τα επιθετικά ατού της ΑΕΚ. Ο Σκόκο έχασε τα αυγά και τα πασχάλια από τον έμπειρο Κοντρέρας, όπως και ο Μπλάνκο από το απρόσμενα εξαιρετικό και αλάνθαστο μαρκάρισμα του Σαβίνι. Ο Ιταλός φαινόταν μια παράδοξη και ριψοκίνδυνη επιλογή του Σάντος, αλλά τελικά δικαίωσε τον προπονητή του πανηγυρικά κατά την διάρκεια του αγώνα. Μέχρι τώρα ο κόσμος θεωρούσε παταγώδης αποτυχία την μεταγραφή του, αλλά ο Σαβίνι απέδειξε σε ένα από τα κρισιμότερα ματς της σεζόν την αξία του και το ποδοσφαιρικό αξίωμα που λέει ότι άχρηστο Ιταλό αμυντικό πολύ δύσκολα θα βρεις.

Η τοποθέτηση του Σαβίνι στην αρχική 11άδα εξυπηρετούσε και την καλύτερη λεκτική επικοινωνία μεταξύ των δυο κεντρικών αμυντικών, κάτι που αποτελεί παράμετρο αποφασιστικής σημασίας για την αμυντική λειτουργία μιας ομάδας. Μιλώντας την ίδια γλώσσα, με τον συμπατριώτη του Τσιρίλο, είχαν υποδειγματική αλληλοκάλυψη και συνεννοούνταν άψογα στο κέντρο της άμυνας, το οποίο με την βοήθεια και του Κοντρέρας, αποτέλεσε ένα αδιαπέραστο τείχος μπροστά από την εστία του Χαλκιά.

Συν, την απαραίτητη πίεση ψηλά από τους μέσους, η ΑΕΚ μεσοεπιθετικά εξουδετερώθηκε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μέχρι να συνειδητοποιήσει τι πρέπει να κάνει έχασε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο έβαλε τον Τζιμπούρ ως δεύτερο επιθετικό, αλλά το πουλάκι είχε πετάξει. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν πάρει τον αέρα των αντιπάλων τους και παρά την πίεση της ΑΕΚ, για περίπου ένα τέταρτο στο δεύτερο ημίχρονο, ελάχιστα κινδύνευσαν. Ο βαθμός, που επιζητούσαν μεθοδικά και συστηματικά από την αρχή του ματς, ήταν στο τσεπάκι τους και μόνο εάν οι ίδιοι έκαναν κάποιο χονδροειδές λάθος θα τον έχαναν.

Από κει και πέρα εάν έρχονταν η νίκη καλοδεχούμενη θα ήταν. Ο Σάντος, όμως, ούτε καν στο τελευταίο δεκάλεπτο παρέκλινε από τον αυστηρά συντηρητικό σχεδιασμό του, αποφεύγοντας οποιοδήποτε επιλογή εμπεριείχε ρίσκο. Είναι ενδεικτική η αλλαγή του Κουτσιανικούλη. Έβαλε τον νεαρό Λαρισαίο στο 83', στη θέση του Βιεϊρίνια και όχι στη θέση του Σορλέν, τον οποίο φαινόταν πεντακάθαρα πως είχαν εγκαταλείψει οι δυνάμεις του, μόνο και μόνο για να μην διαταράξει τις ανασταλτικές ισορροπίες της ομάδας.
Εκ του αποτελέσματος και εκ της διαμορφωθείσας κατάστασης στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ μετά την πρώτη αγωνιστική, είναι προφανές πως ο Σάντος πέτυχε τον στόχο του.

Κλείνοντας, πρέπει να επισημάνουμε την άψογη διαιτησία του Μιχάλη Ντάκου. Έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο από τέτοιες αψεγάδιαστες διαιτησίες, που μοιράζουν όχι μόνο το καρπούζι, αλλά και τα κουκούτσια στη μέση.

7 τραγούδια θα σου πω






Σκρινάροντας με τον Oli (με καλεσμένο τον kostasff)

Ένεκα του ότι το συγκεκριμένο παιγνίδι είναι το τελευταίο που θα δει εντός έδρας για πολύ καιρό ακόμα ο παλιός μπασκετικός θαμώνας του φόρουμ kostasff του ζήτησα να κάνουμε μια συζήτηση για το παιγνίδι μαζί με έναν απολογισμό για την κανονική περίοδο και κάποιες σκέψεις για την επερχόμενη μάχη.

Δεμερτζίεβιτς:

(Oli) Πώς τον είδες το βασικό μας άσο;

(kostasff) Ξεκίνησε το ματς με στόχο προφανώς να παίξει καλή άμυνα στα αμερικανάκια της Λάρισας (έσβησε τον Fontenet) και έβαλε κι ένα ελεύθερο τρίποντο (ασσίστ Λάζου) από την γωνία για το 8-18.

Δεν πήρε άλλη προσπάθεια ενώ οργανωτικά προσπάθησε να βάλει μία τάξη. Όχι κάτι το ιδιαίτερο.

(Oli) Σε 18' πάντως είχε αυτό το τρίποδο, δύο κλεψίματα, μία ασσίστ, 3 ρημπάουντ και ένα λάθος που τον έφεραν στο 0.430. Σίγουρα θα χρειαστεί να υπερβάλλει εαυτόν δις σε 48 ώρες για να τα βγάλουμε πέρα απέναντι στους point τους Blackney-Παπαμακάριο-Καλαϊτζή-Ξανθόπουλο που μαζί με τον Χαραλαμπίδη μοιράζονται τα 80 λεπτά του back court και έχει τη θέληση και τη φυσική κατάσταση να το κάνει για 30 λεπτά συνολικά στα δυο ματς. Πρέπει να σπάσει τα pick and roll του Blackney με τον Βουγιούκα και να φτάνει πρώτος αυτός με γρήγορα πόδια στο σημείο που το στήνει ο ψηλός και αμέσως μένοντας όσο πιο κοντά στον Mumu γίνεται να τον αναγκάζει φτάνοντας δεύτερος να έχει εκείνος να περάσει από το πλάι του screen και όχι ο Γιάννης.

Τελείωσε την κανονική περίοδο αγωνιζόμενος σε 23 παιγνίδια όπου κατά μέσο όρο σε 11 λεπτά συμμετοχής είχε 2 πόντους (48), μία ασσίστ (28), 1,65 ρημπάουντ (38) σουτάροντας 75% στις βολές (6 στις 8), και με λίγες βέβαια προσπάθειες 60% στα δίποδα (12 στα 20) και 31% στα τρίποδα (6 στα 19). Στα αρνητικά τα μόλις 8 κλεψίματα (κάνει ένα ανά τρία ματς) και αυτός είναι ένας τομέας όπου πρέπει να βελτιωθεί για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το 0.330 με το οποίο έκλεισε τη χρονιά όντας 8ος παίκτης μας στο τένδεξ.

Monroe:

(Oli) Ο κοινωνιολόγος πως σου φάνηκε στις δύο περιόδους που έπαιξε;

(kostasff) Καλός σε γενικές γραμμές. Έβαλε κάποια σουτ (3) και κέρδισε κάποια φάουλ (3). Είχε λίγα προβλήματα στην άμυνα με τον Green ο οποίος τον πέρασε αρκετές φορές δίνοντας ελεύθερα σουτ σε συμπαίκτες του (άσχετα αν η ποιότητα των αντιπάλων δεν ήταν ικανή να τα αξιοποιήσει)

(Oli) Όντως στερέωσε ένα τρίποδο στην πρώτη περίοδο για το 10-21 και δέχτηκε δύο καλάθια από τον πράσινο. Στην τρίτη απασχολήθηκε ξανά με το ματς όταν και έγραψε με γκολ-φάουλ το 38-65 και έσταξε και με ένα σουτάκι το 48-81. Σε 19' πάντως έμεινε στους μονοψήφιους 9 πόντους από 2 στις 3 βολές (πάλι καλά) και 2 στα 4 δίποδα, αλλά το παραξήλωσε στα τρίποδα με 1 στα 5. Εκτός από τα κερδισμένα φάουλ που είπες κατέβασε και 3 ρημπάουντ και μοίρασε 2 ασσίστ καταλήγοντας στο χλιαρό 0.307.

Στην κανονική περίοδο σε 25 παιγνίδια και 31 λεπτά συμμετοχής (781') είχε 14,52 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα (363), 7 κερδισμένα φάουλ (175), 4 ρημπάουντ (102), 2,52 ασσίστ (63), 1 κλέψιμο (26), και 2,72 λάθη (68) ενώ έριξε 7 τάπες και άρπαξε 12. Σούταρε (άουτς) 56% στις βολές (86/151) ικανοποιητικά στα δίποδα με 53% (62 στα 115) και καλούτσικα στα τρίποδα με 39% (51/129). To πως θα ανταποκριθεί ως point στα επόμενα δύο παιγνίδια είναι το στοίχημα της χρονιάς και μαζί με την άμυνα που θα παίξει στον Χαραλαμπίδη θα κρίνουν το αν μπορούμε στον μέχρι στιγμής απολογισμό της ομάδας στη σεζόν να προσθέσουμε το «Λίαν» δίπλα στο «καλώς».

Gregory:

(Oli) Τι απεκόμισες από το 20λεπτο του πρώτου σκόρερ του ματς;

(kostasff) Oli, είχε κάποια καλά διαστήματα σκοράροντας με το γνωστό του τρόπο (άλμα) το21-32 και το 21-34. Έφαγε όμως μία εντυπωσιακή τάπα από τον Μπόγδανο στο Α' δεκάλεπτο (του έδωσε και το χέρι νομίζω) Έχασε κι ένα ελεύθερο τρίποντο (που δεν είναι το φόρτε του) αν και περίμενα να σπάσει το σερί αγώνων χωρίς τρίποντο. Γενικά περίμενα κάτι περισσότερο (θεαματικότερο συγκεκριμένα). Μέχρι και σε αιφνιδιασμό (από δικό του κλέψιμο) δεν κάρφωσε αλλά προτίμησε ένα απλό lay up κάνοντας το 21-40.

(Oli) Ναι είχε μια καλή περίοδο την τρίτη όπου είπε να υποστηρίξει τα φυσικά του προσόντα και με γερό πάτημα έκανε το 35-62, το 44-75 και το 48-79 φτάνοντας τους 14 πόντους με 7 στα 10 δίποδα. Εκτός από πρώτος σκόρερ ήταν και πρώτος ρημπάουντερ του ματς με 6 ενώ έδωσε μία ασσίστ, έκανε ένα κλέψιμο και ένα λάθος. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 14,52 πόντους ανά παιγνίδι (363 ακριβώς όσους και ο Monroe με τον οποίο ισοβάθμησε στην 4η θέση των σκόρερ της Α1 ενώ κατέβαζε 4,8 ρημπάουντ ανά ματς (120), μοίραζε μιάμιση ασσίστ (37), έκανε μισό κλέψιμο ανά αγώνα (12) έριξε 10 τάπες και έφαγε 14 καταλήγοντας στο 0.423 συνολικά που τον έφερε στην 5η θέση από τους παίκτες μας. Σούταρε εξαιρετικά στα δίποδα χάρη στο άλμα στο post με 59% (151/254) αλλά τα ρημάδιασε στις βολές με 51% (37 στις 72) και στα τρίποδα με 22% (8/35). Η αναμέτρηση του με τον Devin Smith που είναι ίδιο στυλ 3αριου και παίζει από κοντά γράφοντας επίσης 14 πόντους θα είναι καθοριστική για την έκβαση της σειράς με τον Παναντένιο.

Drobnjak:

(Oli) Ολική επαναφορά;

(kostasff) Κοίτα, έβαλε αρκετούς πόντους και με πολύ καλά ποσοστά. Δυστυχώς έχασα το πρώτο 5λεπτο όπου έμαθα πως τα πήγε καλά (το ίδιο έπαθα και με τον Κολοσσό, έχασα το πρώτο 10λεπτο που "θριάμβευσε"). Ήταν θετικότατος αν και ότι και να κάνει δεν με πείθει. Είμαι προκατειλημμένος μαζί του.

(Oli) Ο Ζούρος εναλλάσσει στο 4 Owens και Davis όπως κάνει ο Σούλης με αυτόν και το Θόδωρα και τώρα είναι η ώρα να δείξει ποιος είναι. Στο ματς σε 13' πρόλαβε να γράψει 15 πόντους από 2 στα 3 τρίποδα (μακάρι να τα ξαναβρήκε), 4 στα 5 δίποδα και 1 στις 2 βολές. Μακάρι η χρονιά του που ξεκίνησε καλά, και συνέχισε χάλια να τελειώσει τόσο καλά όσο δείχνει ότι μπορεί στα τελευταία ματς.

Παπαδόπουλος:

(Oli)Ο πρόεδρος;

(kostasff) Ποιοτικότατος παίκτης (δεν λέω κάτι καινούργιο). Πέτυχε κάποια ωραία καλάθια. Ουσιαστικά έπαιζε χωρίς αντίπαλο. Αμυντικά δεν τα πήγε καλά. Δέχονταν εύκολα τα καλάθια ενώ στο 1ο δεκάλεπτο έκανε 2 φάουλ. Γενικά, μαζεύει τους αντιπάλους επάνω του (παίζοντας χαμηλά), ελευθερώνοντας τους συμπαίκτες του. Όταν αποφασίσει να πασάρει και να μην εκβιάσει την προσπάθεια, τότε αποκτάμε καλή κυκλοφορία και βρίσκουμε εύκολο σουτ. Δεν έπαιξε πολύ σήμερα αλλά έκανε αισθητή την παρουσία του.

(Oli) Σε 22 ματς με 24' ανά αγώνα (540') σκόραρε 10,86 πόντους (239), γράπωνε 7,54 ρημπάουντ (122 πρώτος στην Α1 σε μέσους όρους), μοίραζε 2 ασσίστ (45), έκανε κάτι παραπάνω από μισό κλέψιμο (13) και 3/4 τάπας (16 ενώ άρπαξε 7). Σούταρε ως συνήθως εξαιρετικά στα δίποδα με 61% (98/160), μας έτσουξε στις βολές με 48% (43 στις 89) και στη σύγκρουση του με τον Βουγιούκα και τον Ostoic μας δίνει ελαφρό πλεονέκτημα.

Delininkaitis:

(Oli)13 πόντους από 4 στα 8 εντός παιδιάς (2 στα 4 δίποδα- 2 στα 4 τρίποδα, 3 στις 3 βολές), 2 ασσίστ και ένα κλέψιμο λέει το φύλλο. Καλώς;

(kostasff) Oli, ξεκίνησε στο 2ο δεκάλεπτο χάνοντας 3 συνεχόμενα ελεύθερα σουτ. Στην άμυνα δεν "τραβούσε" και γενικά δεν έπειθε.

Στο τελευταίο 1'-1,5' πριν την λήξη του δεκαλέπτου έβαλε 2 τρίποντα κάνοντας το 33-60. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε και πέτυχε όλους τους υπόλοιπους πόντους του με σχεδόν άριστα ποσοστά.

Καυκής:

(Oli)Σε 15' λεπτά άποδος και με 2 ρημπάουντ και 2 ασσίστ μόνο;

(kostasff) Είναι απλά Ανύπαρκτος. Πολύ λίγος και αν σκεφτούμε με ποιους παίζαμε θα μας πιάσει απελπισία.

Gecheyski:

(Oli) Ο Θόδωρας κλασσικά 10 πόντους, 4 ρημπάουντ, σωστή κίνηση χωρίς τη μπάλα και 0.775 πάλι;

(kostasff)Ο γνωστός παίκτης. Σταθερά καλή απόδοση (χωρίς κάτι το εξαιρετικό). Έβαλε 2 τρίποντα από 2/2 και γενικά όταν σούταρε, έδινε μία σιγουριά. Δεν έριξε όμως καμία τάπα (όπως συνηθίζει). Αμυντικά, αν και αργός, τα πήγε καλά.

(Oli) Ανακηρύχτηκε καλύτερος παίκτης μας στην κανονική περίοδο με 0.616. Ο μόνος μαζί με τον Drobnjak που έπαιξε και στα 26 ματς όπου σε 20 λεπτά μ.ο. (525') σκόραρε 9,26 πόντους ανά αγώνα, κατέβαζε 4,92 ρημπάουντ (128), μοίραζε 1 ασσίστ (29), και έριχνε μία τάπα ανά δύο αγώνες (0.57 από 15 ενώ έφαγε μόλις μία!) και ένα κλέψιμο ανά 2 ματς. Σούταρε 80% στις βολές (34/42), 66% στα δίποδα (69 στα 104) και ήταν καλύτερος όλων μας στα τρίποδα με 48% (23 στα 47).

Καλαϊτζίδης:

(Oli) Τώρα που τον είδες από κοντά πες μου σε παρακαλώ. Είναι αλήθεια μπασκετμπολίστας;

(kostasff) Έπαιξε κι αυτός??? Στην κυριολεξία ανύπαρκτος. Ένα τεράστιο μηδενικό.

(Oli) Σε 17' δύο ασσίστ, ένα κλέψιμο και 3 ρημπάουντ. Θα πάρει από ένα δίλεπτο ως ένα πεντάλεπτο στη σειρά και είναι απαραίτητο να προσφέρει κυρίως άμυνα στη μάχη των point.

Helliwell:

(kostasff) Θα ακουστεί σαν ανέκδοτο αλλά ήταν ο κορυφαίος του Α' ημιχρόνου. Πέτυχε στο β' δεκάλεπτο 8 πόντους (προσωπικές ενέργειες, όχι εύκολα καλάθια από ασσίστ) με πολύ καλά ποσοστά και παίζοντας με πλάτη.

Κορυφαία στιγμή όταν με περίτεχνη ενέργεια πέρασε κάτω από το καλάθι αφήνοντας την μπάλα στο καλάθι. Στο β' ημίχρονο δεν μπόρεσε να επαναλάβει ανάλογη εμφάνιση πιάνοντας τα γνωστά του στάνταρ.

Γιαννακίδης:

(kostasff) Δεν άρπαξε την ευκαιρία (αδύναμος αντίπαλος, αρκετός σχετικά χρόνος συμμετοχής). Δεν πήρε πολλές προσπάθειες και απλά έβαλε ένα δίποντο.

Καλλές:

(Oli) Τώρα που είδες από κοντά την οικογένεια Καλλέ και τον ίδιο συνεχίζεις ακόμα να μην τον πας το Νίκο και αν ναι γιατί;

(kostasff) Έπαιξε μπροστά στους γονείς του πετυχαίνοντας κάποιους πόντους. Έφαγε και μία εντυπωσιακότατη τάπα στο 4ο δεκάλεπτο (για σήμα εκπομπής). Είχε ρίξει και ο ίδιος μία. Δεν πιστεύω καθόλου σε αυτό το παιδί, δεν με πείθει αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

(Oli) Το καλάθι του στο 59-89 3' πριν τη λήξη έλεγε τίποτα σαν κίνηση 4αριού όπου έπαιξε στο τέλος; Στα 22 δεν προλαβαίνει κάποιος να βελτιωθεί;

(kostasff) Ναι, μικρός είναι (αν και η ηλικία είναι κάτι σχετικό) αλλά μου μοιάζει πολύ μυγιάγγιχτος. Δεν μου αρέσουν αυτοί οι παίκτες. Εσύ βέβαια ξέρεις καλύτερα και προφανώς πρέπει να τον βλέπεις κι από κοντά σε κάποιες προπονήσεις. Όντως, ωραία κίνηση αλλά και η μεγαλοπρεπέστατη τάπα που έφαγε? Αν σκεφτείς πως έπαιζε με τους χειρότερους της Α1 τότε μάλλον έπρεπε να κάνει κάτι καλύτερο. Το συγκεκριμένο ματς, ούτε άγχος είχε, ούτε δύσκολο ήταν. Κάτι σαν φιλικό. Έπρεπε να είναι πιο "λυμένος".

Μαρκόπουλος:

(kostasff) Θεωρώ υπερβολικό να γράψουμε κάτι για την απόδοση των παικτών λόγω του αντιπάλου και της μορφής του αγώνα. Πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο. Προσωπικά, δεν μου άρεσε αυτό που είδα. Ειδικά στο τελευταίο 5λεπτο, μας έκαναν ότι ήθελαν (τάπες, τρίποντα, αιφνιδιασμοί) Μάλλον το μυαλό μας ήταν ήδη αλλού και οι παίκτες έκαναν οικονομία δυνάμεων. Άλλωστε ο χρόνος συμμετοχής μοιράστηκε σε όλους αλλά οι ρεζέρβες δεν μπόρεσαν να δείξουν τίποτα το ιδιαίτερο (ούτε με αυτόν τον αντίπαλο). Γενικά ήταν ένα νερόβραστο ματς (όπως είναι συνήθως αυτά τα ματς) και περισσότερο το έριξα στα σχόλια με τις ωραίες υπάρξεις που είχα μαζί μου.

(Oli) Η ομάδα τελείωσε κερδίζοντας το παράσημο της δεύτερης καλύτερης άμυνα στην Α1 ενώ είχε την 5η καλύτερη επίθεση. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της όμως είναι ο ίδιος. Ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!