Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Deli(cius)- nikaitis!






Αν υπήρχε τίτλος mvp για το παιχνίδι του Π.Α.Ο.Κ. ο Λιθουανός γκαρντ θα τον κέρδιζε αυτοδικαίως, αλλά ο Τόμας Ντελινικαιτις ενθουσιαστηκε περισσότερο με την ομαδικότητα του Π.Α.Ο.Κ. και την προοπτική του να κατακτήσει την 5η θέση.

Όταν έφθασε πριν ακριβώς μία εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη αποκάλυψε ότι το προσωνύμιό του είναι Turbo Diesel. Και ο Λιθουανός δεν χρειάστηκε πολύ για να αποδείξει στο παρκέ ότι δικαίως του έχει αποδοθεί.

Έκανε τον «Δικέφαλο» να προσπεράσει με άνεση το Περιστέρι - αν όχι να το «τσουρουφλίσει» με την μηχανή του - και συνέβαλε, ώστε η απόδοση της ομάδας να φθάσει σε επίπεδα πλέϊ οφ! Αλλά και σαν νεοφερμένος ξεσήκωσε τον κόσμο.

Όχι μόνο γιατί έδειξε ετοιμοπόλεμος στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, αλλά και γιατί έχει την «ποιότητα» για να ενισχύσει τον Π.Α.Ο.Κ. σε πολλούς τομείς. Τα σουτ, η κίνηση, η πάσα, η άμυνα, η εμπειρία τον κάνουν ίσως πολυτιμότερο παίκτη της ομάδας στην προχθεσινή νίκη, αν και ο ίδιος ξεκαθάρισε χθες στα ΣΠΟΡ:

«Δεν με νοιάζουν καθόλου οι αριθμοί μου. Δεν ασχολούμαι ποτέ με τους πόντους που πετυχαίνω γιατί έχω στο μυαλό μου πάντα ότι είμαι παίκτης της ομάδας! Σημασία είχε μόνο να κερδίσουμε».

- Θα έβαζες κάποιο βαθμό στην προχθεσινή απόδοσή σου με άριστα το δέκα;

«Όχι, γιατί δεν είναι δική μου δουλειά. Αν την έκανα καλά, ας με βαθμολογήσουν οι υπεύθυνοι της ομάδας και ο κόσμος. Σκοπός μου όμως τώρα στον Π.Α.Ο.Κ. είναι να κάνω καλά την δουλειά που μου αναθέτουν. Αν πρέπει να σκοράρω και μπορώ, θα το κάνω, αν πρέπει να παίξω άμυνα, θα προσηλωθώ σ΄ αυτήν. Θέλω μάλιστα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου αλλά κι όλους τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν πολύ στο ντεμπούτο μου».

- Σου είπε κάτι ιδιαίτερο ο κόουτς πριν ή μετά το παιχνίδι;

«Μιλήσαμε, μου εξήγησε πολλά για τα συστήματα της ομάδας, αλλά μου ζήτησε να μην είμαι βιαστικός. Και να έχω καθαρό μυαλό στο παιχνίδι. Νομίζω ότι ακολούθησα τις οδηγίες του».

- Έπαιξες τελικά και στις δύο θέσεις της περιφέρειας, τόσο ως «1» όσο και ως «2».

«Ούτε αυτό έχει σημασία για μένα. Κοιτούσα. Νιώθω βέβαια καλύτερα σαν σούτινγκ γκαρντ, αλλά κάποιες φορές που πρέπει να βοηθήσω και σαν πλέι μέικερ, το κάνω. Δεν περίμενε φυσικά κανείς να πετύχω και 30π. μόνος μου... Δεν ήρθα γι΄ αυτό. Εξάλλου δεν ήμουν μόνος μου. Ήταν και οι άλλοι παίκτες δίπλα μου. Με βοήθησε πολύ και ο Λάζαρος (Σ.Σ. Παπαδόπουλος). Τον είχα γνωρίσει στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας σαν αντίπαλο. Τώρα όμως είμαστε στην ίδια ομάδα και το γεγονός ότι μιλάμε και οι δύο ρώσικα με βοηθάει πολύ για να προσαρμοστώ. Αλήθεια, γιατί δεν συνεχίζει στην εθνική; Είναι τρομερός παίκτης»!

- Και ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την ομάδα;

«Όλοι οι παίκτες είναι πολύ καλοί. Και γι΄ αυτό είναι εύκολο να παίζεις μαζί τους σε ψηλό επίπεδο. Έχουμε πολύ ποιοτικούς περιφερειακούς αλλά και σπουδαίους σέντερ. Πήραμε όλα τα ριμπάουντ - 36 αν δεν κάνω λάθος -και μαθαίνω ότι η ομάδα είναι και πρώτη στο πρωτάθλημα σε ριμπάουντ. Αυτό είναι εξαιρετικό. Με τα ριμπάουντ φεύγεις πιο εύκολα στον αιφνιδιασμό και πετυχαίνεις καίρια πλήγματα. Γενικά με το Περιστέρι επιβληθήκαμε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Η ομάδα παίζει όμως ομαδικά κι αυτό είναι το αβαντάζ της. Κανείς δεν κοιτάζει τον εαυτό του, κανένας δεν είναι εγωιστής. Κι όλοι βλέπουν τον ελεύθερο παίκτη για την επίθεση».

Να παίζουμε πάντα στο 100%

Ο Τόμας Ντελινικάιτις δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την κατάκτηση της 5ης θέσης, όταν ακόμη δεν είχε κάνει το ντεμπούτο του. Μετά και την προχθεσινή του εμφάνιση αλλά και τις εντυπώσεις που αποκόμισε από την ομάδα, υπογραμμίζει: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έστω κι αν ο Κολοσσός κέρδισε ένα ακόμη παιχνίδι.

Από ό,τι είδα, το πρόγραμμα είναι καλό και ο αντίπαλός μας έχει δυσκολότερους αντιπάλους, συν του ότι θα τον υποδεχθούμε στην έδρα μας. Ωστόσο δεν πρέπει να κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι, μα την δική μας πορεία.

Γι΄ αυτό όλα τα επόμενα παιχνίδια της κανονικής περιόδου είναι σημαντικά για μας. Και δεν είναι κανένα εύκολο. Πρέπει να παίζουμε πάντα με το 100% των δυνάμεών μας για να τα κερδίσουμε. Να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι, να προχωρήσουμε βήμα - βήμα και στο τέλος πιστεύω ότι θα έχουμε πετύχει αυτό που θέλουμε».


«ΣΤΑΖΟΥΝ ΜΕΛΙ» ΣΤΗΝ ΚΑΕ

Με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά μιλούσαν στην διοίκηση και στο τεχνικό επιτελείο για το «λαχείο» με τον Ντελινικάιτις.

«Είναι ο παίκτης που θέλαμε για να βοηθήσει πολυποίκιλα την ομάδα», ομολόγησε ο Νίκος Σταυρόπουλος που πρόσθεσε: «Μπορεί να ανοίξει την ομάδα στο γήπεδο και να δώσει πολλά σε διάφορους τομείς».

Αν και μπορεί να μοιάζει ...βιαστικό, ορισμένα στελέχη της ΚΑΕ που «στάζουν μέλι» για τον «Ντέλι», έχουν κατά νου να μιλήσουν μαζί του και για του χρόνου!

Τον θαύμασε ο πατέρας του!

Πήρε τα πρώτα συχαρίκια μετά τον αγώνα από τον πατέρα του! Ο Τόμας Ντελινικάιτις δέχθηκε με την λήξη του παιχνιδιού τηλεφώνημα από την χώρα του και ο πατέρας του που παρακολουθούσε την αναμέτρηση με το Περιστέρι στο διαδίκτυο, γνώριζε τα πάντα.

«Βλέπει πάντα και τις στατιστικές μου, είναι φαν μου, ξέρει διαρκώς τι κάνω και παρακολουθεί όσο είναι δυνατό τα παιχνίδια μου», λέει ο T.D. που φρόντισε να ενημερώσει και την αγαπημένη του σύζυγο για το ντεμπούτο του.

Περιμένουν και το πρώτο τους παιδί τον Ιούνιο και είναι κάπως δύσκολο για τον Λιθουανό να βρίσκεται μακριά της. Εκεί, στην Πάλαγκα που είναι το σπίτι του έχει αφήσει και το ΙΧ του. Ένα «passat». Και τι νομίζετε; Turbo Diesel είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!