Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΝΗΜΗΣ... 4-10-1999 ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΓΙΑ ΤΑ 6 ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΑ ΑΕΤΟΠΟΥΛΑ...


Τα αδέρφια τους όπως τα αποκαλούν, δεν τα ξεχνάνε οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και σήμερα ημέρα του μνημόσυνου, για τους φίλους τους που χάθηκαν άδικα το 1999, δείχνουν ότι δεν τους ξεχνάνε.
Ναι, φίλους τους, ανεξάρτητα από το αν τους γνώρισαν ποτέ ή όχι. Άλλωστε ήταν σαν και αυτούς: Φορούσαν τα ίδια χρώματα, είχαν στο μυαλό τους το ίδιο "κόλλημα", τα τέσσερα δηλαδή συγκεκριμένα γράμματα, αγαπούσαν την ίδια ομάδα... Πριν εννιά χρόνια, τον Οκτώβριο του 1999, εφτά φίλοι τους άφηναν την τελευταία τους πνοή κατά τον γυρισμό από το ΟΑΚΑ και τον αγώνα Παναθηναϊκού -ΠΑΟΚ.
Μία τραγωδία που ακόμα έχει μείνει χαραγμένη στις μνήμες όλων των φιλάθλων της χώρας.
Μπορεί να ήταν όλοι κουρασμένοι αλλά ήταν ταυτόχρονα και χαρούμενοι αφού είχαν καταφέρει πολύ καλά την δουλειά τους: Είχαν μία εκπληκτική παρουσία στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, φωνάζοντας και χορεύοντας σε όλη την διάρκεια του αγώνα.
Αλλά και οι ποδοσφαιριστές που φορούσαν την φανέλα με το δικέφαλο στο στήθος στάθηκαν άξιοι των προσδοκιών τους. Ήταν έτσι όπως κάθε φίλαθλος περιμένει από τους παίκτες του: Παλικάρια! Πάλεψαν, έπαιξαν καλά και πήραν την ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό.
Έτσι η επιστροφή γι' αυτούς ήταν γλυκιά... γλυκιά μέχρι εκείνη την καταραμένη στιγμή, σε εκείνο το... καταραμένο σημείο της Εθνικής οδού: Στο 380ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών.
Η καταραμένη στιγμή
Το λεωφορείο ήταν το τελευταίο, ενός κομβόι λεωφορείων, με οπαδούς του ΠΑΟΚ, που επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη. Το συγκεκριμένο μετέφερε πίσω στα σπίτια τους 76 νέα παιδιά, από τη Θεσσαλονίκη (από το Κορδελιό) και την Κατερίνη.
Το λεωφορείο διέσχιζε νύχτα την εθνική οδό και φίλαθλοι ήταν πλέον κουρασμένοι αφού το γλέντι είχε κρατήσει αρκετά μέσα στο λεοφωρείο.
Στις 3 τα ξημερώματα ο οδηγός έδωσε το τιμόνι στον 19χρονο ανιψιό του και γιο του ιδιοκτήτη του πρακτορείου.
Το ρολόϊ έδειχνε περίπου 4.15 το πρωί όταν το διώροφο λεωφορείο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (δύο χιλιόμετρα πριν τα διόδια των Τεμπών) και αφού συγκρούστηκε μετωπικά με αντίθετα κινούμενο φορτηγό, παρέσυρε στον θάνατο τον άτυχο οδηγό του, κατρακύλησε σε πλαγιά βάθους 8 μέτρων, καταπλακώνοντας στα συντρίμμια του, τους άτυχους φίλους του ΠΑΟΚ!
Έφυγαν στα ασπρόμαυρα
Ο τόπος έμοιαζε με σφαγείο, καθώς νεκροί και τραυματίες κείτονταν σε μεγάλη ακτίνα από το λεωφορείο, οι περισσότεροι ντυμένοι με της ασπρόμαυρες φανέλες του ΠΑΟΚ, που όμως είχαν γίνει κόκκινες από το αίμα. Οι πλέον ελαφρά και οι πιο ψύχραιμοι προσπαθούσαν να δώσουν κουράγιο και βοήθεια στους φίλους τους.Έτσι απλά.... Χρειάστηκαν μόλις λίγα δευτερόλεπτα για βυθίστει σε πένθος όλος ο ΠΑΟΚ, οι οικογένειες των νεαρών παιδιών, που άφησαν την τελευταία τους πνοή φορώντας τις ασπρόμαυρες φανέλες και τα κασκόλ της αγαπημένης τους ομάδας: Πλέον χρόνια μετά κάποιοι ίσως τους ξέχασαν, οι περισσότεροι όμως θα τους θυμούνται για πάντα. Θα τους θυμούνται ειδικά, όλα τα παιδιά που διανύουν χιλιόμετρα για την ομάδα τους.

Όχι απαραίτητα μόνο οι φίλοι του ΠΑΟΚ αλλά χιλιάδες φίλαθλοι όλων των ελληνικών ομάδων, που έχουν νοιώσει την χαρά της εκδρομής, την στενάχωρη επιστροφή μετά από ήττα, τα πειράγματα, τα αστεία τα συνθήματα μέσα στο λεωφορείο, την αγωνία μέχρι να μπουν στο γήπεδο και άλλες μικρές ή μεγάλες λεπτομέρειες που μαγνητίζουν έναν φίλαθλο να ταξιδέψει για να δει την αγαπημένη του ομάδα.
Οι νεαροί που έφυγαν τόσο άδικα από την ζωή τους ήταν οι:

_ H Χριστίνα Τζιόβα 18 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη.

_ Ο Δημήτριος Ανδρεαδάκης 25 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη.

_ Ο Χαράλαμπος Ζαπουνίδης 20 χρόνων από την Κατερίνη.

_ Ο Αναστάσιος Θέμελης 19 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη.

_ Ο Κυριάκος Λαζαρίδης 17 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη και

_ Ο Γιώργος Γκανάτσος 22 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη.
Οι φίλοι τους, που ίσως ακόμα κάποιοι από αυτούς να βρίσκονται την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, εκείνη την εποχή σε εξώφυλλο της εφημερίδας της Θύρα 4 τους αποχαιρετούσαν με τον τίτλο"ΠΑΟΚΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΕ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΠΑΡΕ ΜΟΥ..".
Υ.Γ. ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΩΣΟΠΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΟΛΕΙ ΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣ ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!