Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Οι κορυφαίοι της κανονικής διάρκειας της Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011

Ο Πέδρο Ντορνέλας, στην παρθενική του παρουσία στην Volleyleague ΟΠΑΠ, κατάφερε να κλέψει την παράσταση αφού βρέθηκε στην πρώτη θέση σε τρεις στατιστικές κατηγορίες (πρώτος σκόρερ, κερδισμένοι πόντοι από επίθεση, άσοι). Στις άλλες τρεις κατηγορίες πρώτευσαν οι Βλάνταν Αλεξιτς (Απόλλων Καλαμαριάς - μπλοκ), Ζένια Γκόρτσανιουκ (Ηρακλής - ποσοστό επίθεσης), Μάρκο Σάμαρτζιτς (Αρης Μαρμούρης ΑΕ - ποσοστό υποδοχής)
Αναλυτικά οι κορυφαίοι στις στατιστικές κατηγορίες μετά τις 22 αγωνιστικές της Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011.
ΠΟΝΤΟΙ
Στο Βέλγιο και την Πορτογαλία όπου αγωνιζόταν τα προηγούμενα χρόνια το είχε καημό να βγει πρώτος σκόρερ, αφού και τις δύο φορές τερμάτισε δεύτερος.
Στη Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011 όμως ο Πέδρο Ντορνέλας όχι μόνο κατάφερε να αναδειχθεί κορυφαίος σκόρερ, αλλά να είναι πρώτος τόσο στους κερδισμένους πόντους από επίθεση, όσο και στους άσους.
«Το χάρηκα πάρα πολύ κι ιδιαίτερα την πρωτιά στην θέση των σκόρερ, αφού το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη και είμαι περήφανος που τα κατάφερα. Αυτή εξάλλου είναι η δουλειά μου αφού ο διαγώνιος πρέπει να παίρνει πόντους», είπε ο Βραζιλιάνος ο οποίος ενημερώθηκε μόλις πριν από μια εβδομάδα από τον συμπαίκτη του Γιάννη Μαντέκα για τις πρωτιές του.
«Ο Γιάννης μου το είπε σε μια προπόνηση πριν από το παιχνίδι με τον Αρη στην Θεσσαλονίκη και τότε το αντιλήφθηκα. Τώρα πάντως αισθάνομαι ότι δικαίωσα αυτούς που μ' εμπιστεύτηκαν. Όταν ήρθα στην Πάτρα ήξερα ότι έπρεπε να αντικαταστήσω έναν μεγάλο παίκτη όπως ο Γιορντάνοφ και είχα λίγο άγχος, αλλά τελικά πιστεύω ότι τα πήγα καλά», τόνισε ο 31άχρονος άσος που θα ήθέλε να παραμείνει στην Ελλάδα, αλλά δεν έκρυψε και τη στεναχώρια του για τον αποκλεισμό της ΕΑΠ Λουξ από τα πλέι οφ.
«Νομίζω ότι οι 6 πρώτες ομάδες μπορούσαν να είναι όλες στα πλέι οφ, αφού οι διαφορές ήταν μικρές. Εμείς πληρώσαμε κάποιες μικρές λεπτομέρειες και κυρίως το γεγονός ότι η ομάδα έπαιζε ουσιαστικά με 7-8 παίκτες, έχοντας πολλά παιχνίδια και πολλά ταξίδια σε μια σκληρή και ανταγωνιστική σεζόν. Σε γενικές γραμμές νομίζω όμως ότι τα πήγαμε καλά αφού είχαμε και πολλές ατυχίες με τραυματισμούς».
Η πρώτη πεντάδα των σκόρερ
1.Ντορνέλας (ΕΑΠ Λουξ) 476
2.Τζούριτς (Ολυμπιακός) 429
3.Γιορντάνοφ (Παναθηναϊκός) 410
4.Πράις (ΓΣ Λαμία) 400
5.Κρουζάγεφ (Επίκουρος ISS) 380
ΕΠΙΘΕΣΗ (πόντοι)
1.Ντορνέλας (ΕΑΠ Λουξ) 424
2.Γιορντάνοφ (Παναθηναϊκός) 370
3.Τζούριτς (Ολυμπιακός) 363
4.Πράις (ΓΣ Λαμία) 344
5.Κρουζάγιεφ (Επίκουρος ISS) 335
ΑΣΟΙ
1.Ντορνέλας (ΕΑ Πατρών Λουξ) 35
2.Ντεσπέιν (Ολυμπιακός) 32
-. Όουενς (Ηρακλής) 32
-.Ντάνγκουμπιτς (ΑΟ Κηφισιάς) 32
3.Πράις (ΓΣ Λαμία) 29
4.Ρουμελιώτης (Αρης Μαρμούρης ΑΕ) 28
-.Παγιάν (Πανελλήνιος ΓΣ) 28
5.Νανγκά (ΑΟ Κηφισιάς) 27
-.Τζούριτς (Ολυμπιακός) 27
ΜΠΛΟΚ
Ενας άλλος ρούκι στην Volleleague ΟΠΑΠ 2010-2011, ο Βλάνταν Αλεξιτς μπόρεσε να πάρει στο φινάλε την πρώτη θέση στη λίστα με τους κορυφαίους μπλοκέρ του πρωταθλήματος.
«Με την παραμονή της ομάδας και τη δικιά μου πρωτιά νιώθω ότι έκανα καλά τη δουλειά μου, αλλά αν δεν ήταν η ομάδα δεν θα κέρδιζα κι εγώ. Στο βόλεϊ σημασία έχει η ομαδική δουλειά, ακόμη και στο μπλοκ και γι' αυτό θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου», είπε ο 29άχρονος Σέρβος ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν ‘μυστικά' για τον καλό μπλοκέρ. «Εξαρτάσαι από τους συμπαίκτες σου σε μεγάλο βαθμό κι από κει και πέρα παίζει ρόλο η προπόνηση και η εμπειρία. Δεν υπάρχει κανένα άλλο μυστικό πέρα από το να δίνεις το 100% συνέχεια».
Ο Αλεξιτς δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την παραμονή του στην Καλαμαριά, παραδέχεται ότι η κρίση έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα, ωστόσο έχοντας παίξει σε όλα τα Βαλκάνια σχεδόν (ξεκίνησε από την Ρίμπνιτσα κι έχει περάσει από Μαυροβούνιο, Κύπρο, Ρουμανία) ωστόσο θεωρεί ότι σ' αυτή τη χρονιά: «βελτιώθηκα πάρα πολύ και χάρηκα που έπαιξα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η ζωή εδώ είναι πολύ όμορφη, η ομάδα είχε εξαιρετικό κλίμα και θα ήθελα να συνεχίσω».
Η πρώτη πεντάδα
1.Αλεξιτς (Απόλλων Καλαμαριάς) 63
2.Πετρέας (Παναθηναϊκός) 62
3.Τακουρίδης (Αρης Μαρμούρης ΑΕ) 60
4.Εστράδα (Ολυμπιακός) 56
5.Τέσιτς (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) 51
-.Μπόγιτς (ΠΑΟΚ) 51
ΕΠΙΘΕΣΗ (%)
Για τον Ζένια Γκόρτσανιουκ η φετινή σεζόν ήταν ένα μεγάλο στοίχημα. Εχοντας υποβληθεί σε διπλή επέμβαση στα γόνατα του τον περασμένο Μάιο ήλπιζε στην ολική επαναφορά κι η αλήθεια είναι ότι στην επανεμφάνιση (έστω και ως κεντρικός) τα είχε πάρει περίφημα, αλλά και πάλι η ατυχία χτύπησε την πόρτα του.
Ο 22άχρονος ακραίος είχε ατύχημα με το μηχανάκι του κι έμεινε εκτός δράσης για άλλους δύο μήνες, ωστόσο επέστρεψε και κατάφερε να έχει το κορυφαίο ποσοστό αποτελεσματικότητας στην επίθεση.
«Αυτό δείχνει και την όρεξη μου για να παίξω βόλεϊ και να γίνω βασικός στην ομάδα. Δυστυχώς ήμουν και πάλι άτυχος με το ατύχημα, αλλά τώρα που μπήκαμε στην τελική ευθεία αισθάνομαι έτοιμος για μεγάλα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά ο Ζένια που δεν είχε αγχωθεί με το κυνήγι της πρωτιάς.
«Όταν το σκέφτεσαι τότε τα κάνεις όλα χάλια... Το έμαθα πριν από 20 ημέρες ότι ήμουν ψηλά, αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχω την υγειά μου. Εγώ πάντα λέω ότι κάθε εμπόδιο σε καλό και ελπίζω ότι στο τέλος της χρονιάς θα μπορώ να χαμογελάω περισσότερο»
Η πρώτη πεντάδα
1.Γκόρτσανιουκ (Ηρακλής) 55.88%
2.Σιριάνις (Άρης Μαρμούρης ΑΕ) 52.96%
3.Γιορντάνοφ (Παναθηναϊκός) 52.56%
4.Λάππας (Παναθηναϊκός) 52.47%
5.Μπόγιτς (ΠΑΟΚ) 52.37%
Η κατάταξη περιλαμβάνει μόνο τους αθλητές που έχουν πραγματοποιήσει τρεις (3) επιθέσεις ανά σετ (μέσο όρο) και έχουν συμμετοχή σε τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) αγώνες.
ΥΠΟΔΟΧΗ (%)
1.Σάμαρτζιτς (Αρης Μαρμούρης ΑΕ) 55.19%
2.Κιρόγκα (Ηρακλής) 51.32%
3.Μαντέκας (ΕΑΠ Λουξ) 50.77%
4.Δημητρακόπουλος (ΠΑΟΚ) 50.42%
5.Μπαμπαλιούτας (Ηρακλής) 49.89%
Η κατάταξη περιλαμβάνει μόνο τους αθλητές που έχουν πραγματοποιήσει πέντε (5) υποδοχές ανά σετ (μέσο όρο) και έχουν συμμετοχή σε τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) αγώνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!