Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Μία απόφαση και ένα τρένο

Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 10 χρόνια από τη μέρα που άλλαξε η ζωή του Κουβανού ακραίου του ΠΑΟΚ Γιάσερ Ρομέρο.
 
 
Ήταν 28 Δεκεμβρίου του 2001 και η εθνική ομάδα της Κούβας- η πολύ καλή ομάδα που είχε κατακτήσει εκείνη τη χρονιά το χρυσό μετάλλιο στο Champions Cup στην Ιαπωνία- είχε ολοκληρώσει με επιτυχία την παρουσία της σε χριστουγεννιάτικο τουρνουά, που διοργάνωσε η βελγική ομοσπονδία, στο Αντβέρπ, στη Φλάνδρα του Βελγίου.

Ο Ρομέρο και άλλοι 5 συναθλητές του, ανάμεσα στους οποίους ο τότε αρχηγός της Εθνικής Κούβας, Ιχοσβάνι Χερνάντεζ και ο γιος του προέδρου της κουβανέζικης ομοσπονδίας βόλεϊ Λιονέλ Μάρσαλ, επιβιβάστηκαν, κρυφά από την υπόλοιπη αποστολή, σε τρένο με προορισμό την Ιταλία. Επί της ουσίας αυτομόλησαν από την Εθνική της Κούβας. Τότε ήταν πολύ δύσκολο – ίσως είναι ακόμη και τώρα-  για έναν Κουβανό παίκτη να πάρει μεταγραφή σε κάποιο διεθνή σύλλογο, ο κρατικός παρεμβατισμός ήταν μεγάλος, ενώ και τα συμβόλαια των αθλητών υπόκειντο στον έλεγχο του κράτους.

Όσο για το εγχώριο πρωτάθλημα, δεν ήταν παρά πενιχρά τα έσοδα που απέφερε στους Κουβανούς αθλητές. Έτσι, ο Ρομέρο βρήκε άσυλο και νέα «στέγη» στην Ιταλία, όπου ξεδίπλωσε τις πτυχές του ταλέντου και των δυνατοτήτων του, κατακτώντας το CEV CUP και το ασημένιο μετάλλιο στο Κύπελλο Ιταλίας, το 2008, με τη φανέλα της Ρόμα, ενώ πολύ καλές εμφανίσεις είχε και ως παίχτης της Πιατσέντζα την διετία 2004-2005, φτάνοντας το 2004 μέχρι το μεγάλο τελικό του ιταλικού Πρωταθλήματος, όπου η ομάδα του έχασε το πρωτάθλημα από την κραταιά Τρεβίζο. Η συνέχεια στο τερέν του PAOK SPORTS ARENA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!