Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Οι σημαντικότερες στιγμές των 12 μονομάχων στην κανονική περίοδο

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ ολοκληρώθηκε. 

Τα σημαντικότερα σημεία για τους 12 μονομάχους:

 
ΠΛΕΪ ΟΦ - ΘΕΣΕΙΣ 1-4
 
1.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Ολυμπιακός με εντυπωσιακή πορεία στον Β΄ γύρο όπου γνώρισε μόλις μία ήττα (από την Κηφισιά στην έδρα του με 3-1) κατάφερε όχι μόνο να αντιστρέψει το -5 που βρίσκονταν από την κορυφή, στο τέλος της 11ης αγωνιστικής, αλλά και να πάρει καθαρά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος για 12η φορά στην ιστορία του. Από το 1990, 9 φορές ο πρώτος της κανονικής περιόδου δεν έχει πάρει τον τίτλο.
Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος από 9 Φεβρουαρίου 2014 και από τη μοναδική ομάδα που έχει χάσει εφέτος 3 φορές είναι ο Α.Ο.Κηφισιάς από τον οποίο, όμως, πήρε το Κύπελλο στον τελικό της Καλαμάτας. Μαζί με τον Φοίνικα Σύρου έχουν τις περισσότερες νίκες, από 17 αλλά και τις λιγότερες ήττες 5. Μάλιστα περνάει στην ιστορία ως η πρώτη ομάδα που τερματίζει στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου έχοντας γνωρίσει 5 ήττες.
Έχει τα περισσότερα κερδισμένα σετ, 58 συνολικά και τα λιγότερα χαμένα 25 συνολικά.
Τρεις φορές παίκτες του Ολυμπιακού πήραν τίτλο MVP στην κανονική περίοδο (δύο ο Γιορντάνοφ και μία ο Γιούρισιτς).
Τον χειμώνα έκανε μία αλλαγή κεντρικού (Χρήστος Κιόσης αντί Τζορτζ Παπαδόπουλου).
 
2.Α.Ο.ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Η πορεία του Α.Ο.Κηφισιάς είναι από τις μεγαλύτερες και πιο ευχάριστες εκπλήξεις όλων των εποχών. Η 2η θέση στην κανονική περίοδο είναι το καλύτερο πλασάρισμα που έχει κάνει η ομάδα στην ιστορία της Volleyleague, ενώ σε συνδυασμό με την παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου συνθέτουν μία άκρως επιτυχημένη πορεία που όπως λένε οι άνθρωποι της δεν θα σταματήσει εδώ αλλά θα έχει και συνέχεια. Σημείωσε 16 νίκες σε 22 αγώνες.
Τέσσερις φορές πήραν παίκτες της τον τίτλο του MVP. Τρεις διακρίσεις πήρε ο Πρωτοψάλτης και μία πήρε ο Σουλτανόπουλος.
Μία αλλαγή ξένου έγινε τον Ιανουάριο (Όλεγκ Κόβαλτσουκ αντί Ααρόν Μακάλμον)
 
3.ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μέχρι και την 17η αγωνιστική οδήγησε την κούρσα του βαθμολογικού πίνακα. Τις τελευταίες 5 αγωνιστικές απώλεσε την πρωτιά την οποία διεκδίκησε μέχρι και την τελευταία στιγμή κόντρα στον Ολυμπιακό. Η 3η θέση που πήρε στην κανονική περίοδο σε καλύτερη ισοβαθμία με τον Φοίνικα Σύρου είναι η καλύτερη όλων των εποχών.
Γεμάτο γήπεδο, δυνατή έδρα η οποία «προδόθηκε» μόνο μία φορά στο πρωτάθλημα με 3-0 από τον Παναθηναϊκό. Σημείωσε 16 νίκες σε 22 αγώνες. Δυνατό της σημείο η έδρα.
Τρεις φορές παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης πήραν τίτλο MVP. Μία ο Νικολά Μιγιαήλοβιτς, μία ο Γιώργος Παπάζογλου και μία ο Γρηγόρης Σιδηρόπουλος.
Έκανε μόνο μία προσθήκη πασαδόρου (Νίκος Αγγελόπουλος) τον Δεκέμβριο.
 
4.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ
Μία θέση πιο ψηλά από την περσινή 5η θέση πήρε ο Φοίνικας στην εφετινή σεζόν. Μπορεί να ελπίζει στο θαύμα του τίτλου τον οποίο για να κατακτήσει θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του με διπλό μειονέκτημα έδρας σε ημιτελικούς και τελικούς. Ο Φοίνικας έχει δείξει πως είναι διατεθειμένος να νικήσει και ντέρμπι μακριά από την έδρα του.
Δεν έκανε καμία αλλαγή παίκτη από την αρχή της σεζόν. Σημείωσε 17 νίκες σε 22 αγώνες. Έδωσε 7 τάι μπρέικ και νίκησε τα 5.
Ο Φοίνικας, όπως και όλες οι ομάδες της πρώτης τετράδας μαζί με τη Νίκη Αιγινίου είναι οι μοναδικές από όλη την κατηγορία που δεν άλλαξαν προπονητή από την αρχή της σεζόν.Δυνατό της σημείο η έδρα που είναι πάντα γεμάτη.
Τρεις φορές παίκτες της πήραν τον τίτλου του MVP. Από δύο φορές ο Θάνος Τερζής και μία ο Θάνος Παπαδημητρίου.

ΘΕΣΕΙΣ 5-8
 
5.ΑΕΚ
Μπορεί να έμεινε με την πίκρα ότι δεν μπήκε στην πρώτη 4αδα αλλά η χρονιά ήταν πέρα για πέρα επιτυχημένη. Προέρχονταν από την Α2 και δύο μήνες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος η ομάδα δεν υπήρχε. Φτιάχτηκε σε χρόνο ρεκόρ και κατάφερε να ξεκινήσει δυνατά και να φτάσει μέχρι και την κατάκτηση του Λιγκ Καπ που είναι και ο πρώτος τίτλος στην ιστορία του τμήματος. Επίσης έφτασε και μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου ωστόσο οι πολλοί τραυματισμοί δεν της επέτρεψαν να κάνει και την υπέρβαση της 4αδας. Σημείωσε 12 νίκες σε 22 αγώνες.
Η ΑΕΚ άλλαξε προπονητή τον Ιανουάριο με τον Άκη Φλαούνα να αντικαθιστά τον Γιώργο Κλαρούδα. Επίσης ήρθαν οι Κατσανεβάκης, Νοβοσέλατς και έφυγαν Γκεντς, Καλαϊτζίδης, Παπακυριακού.
Μία φορά παίκτης της αναδείχτηκε MVP. O Τζούλιαν Γκαρθία Τόρρες την 22η αγωνιστική.

6.Γ.Σ.ΛΑΜΙΑ
Άλλη μία επιτυχημένη σεζόν για την Λαμία η οποία για 9η συνεχή χρονιά εξασφάλισε την παραμονή της στην Volleyleague και μάλιστα νωρίς αλλά και σε μία σεζόν που υπήρχαν πολλές ατυχίες και τραυματισμοί αλλά και ξαφνική αποχώρηση προπονητή (του Γιώργου Γιάτση). Τη θέση του πήρε από τα Χριστούγεννα ο Κώστας Δεληκώστας δημιουργώντας τη νέα αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας. Σημείωσε 10 νίκες σε 22 αγώνες.
Σημαδιακός ήταν τραυματισμός του Αμερικανού Τζέι Πέτι που μάλιστα την 4η αγωνιστική αναδείχτηκε και MVP.
Ήρθαν τον χειμώνα ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, ο Τάσος Παπακυριάκου και ο Έρικ Βάνς και έφυγαν ο Χρήστος Κιόσης και ο Τζέι Πέτι.
Τρεις παίκτες της πήραν τίτλο MVP. O Tζέι Πέτι, ο Μίκαελ Όλιεμαν και ο Δημήτρης Ριζόπουλος.

7.ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ είχε μία πολύ ιδιαίτερη σεζόν η οποία στο φινάλε της κλείνει με θετικό πρόσημο καθώς η ομάδα δείχνει αγωνιστικό χαρακτήρα και κερδίζει αποτελέσματα και εντυπώσεις. Ο δικέφαλος άλλαξε πέντε προπονητές (Στέλιο Καζάζη, Λεώνη, Γιαμακίδη, Στράντζαλη) μέχρι ο Γιώργος Γιάτσης να βρει τα «κουμπιά» της ομάδας. Σημείωσε 9 νίκες σε 22 αγώνες.
Από παίκτες έφυγαν ο Σίμο Ντάμποβιτς, ο Νίκος Παλέντζας, ο Δημήτρης Χαραλαμπίδης και ο Γιέρνεϊ Ποτόσνικ. Ήρθαν ο Μπράντλεϊ Κολγκέιτ Λόουσον, ο Ράιλι Μακίμπιν, ο Κωνσταντίνος Γεροβασιλείου αλλά και ο Μιχάλης Χριστοφορίδης που τραυματίστηκε και αποχώρησε.
Ο Αμερικανός Μπράντλεϊ Λόουσον ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που αναδείχτηκε MVP στην εφετινή σεζόν.

8.ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
Από την κόλαση στον παράδεισο βρέθηκε ο Παμβοχαϊκός αφού μετά το κακό ξεκίνημα και τις τελευταίες θέσεις κατάφερε να ανακάμψει στον Β΄γύρο και να προλάβει το τρένο της 8αδας σε ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό γλιτώνοντας τις περιπέτειες των πλέι άουτ. Παρά την αρχική παγωμάρα του κόσμου του Βραχατίου που είχε συνηθίσει από την περσινή εκπληκτική πορεία και την 2η θέση στο τέλος στήριξε την ομάδα στους κρίσιμους αγώνες.
Άλλαξαν τρεις προπονητές καθώς μετά την αποχώρηση του Νίκου Ζαλμά μετά από 6 χρόνια ανέλαβε ο Στέλιος Καζάζης και τις τελευταίες 3 αγωνιστικές τη σκυτάλη πήρε ο Γιώργος Κλαρούδας ο οποίος μάλιστα στα πλέι οφ θα βρει απέναντι του την ΑΕΚ. Σημείωσε 8 νίκες σε 22 αγώνες και έδωσε 7 τάι μπρέικ.
Ήρθαν οι Τόμισλαβ Ντόκιτς, Γιέρνεϊ Ποτόσνικ, και έφυγαν Μαριάνο Τζιουστινιάνο, Μαρκ Ντουσάρμ, Νίκος Καραγιάννης, Ηλίας Καρράς.
 
ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - ΘΕΣΕΙΣ 9-12
 
9.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Έκλεισε τον Α΄ γύρο τελευταίος χωρίς νίκη και μόλις με έναν βαθμό στο ενεργητικό του. Οι 11 σερί ήττες είναι το αρνητικό σερί όλων των εποχών για το τριφύλλι, ωστόσο, με εντυπωσιακό ντεμαράζ στον Β΄γύρο ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με 23 βαθμούς με 8 νίκες. Έτσι ισοβάθμησε με τον Παμβοχαϊκό στην 8η θέση αλλά για ένα σετ διαφορά με την ομάδα του Βραχατίου έπεσε στα πλέι άουτ όπου έχει καλή διαφορά +1 με Άρη και +6 με Παναχαϊκή και Νίκη Αιγινίου.
Η έλευση του Γιάννης Καλμαζίδη στη θέση του Γιάννη Λάιου άλλαξε τις ισορροπίες, ενώ Κροάτης Γκάλιτς ήταν ο μοναδικός παίκτης που ενίσχυσε την ομάδα τον Δεκέμβριο. Άλλωστε αργότερα απαγορεύτηκαν οι μεταγραφές. Δυνατό της σημείο η έδρα που είναι πάντα γεμάτη.
Ένας παίκτης του, ο Κώστας Στιβαχτής πήρε τίτλο MVP (17η αγωνιστική).

10.Α.Σ.ΑΡΗΣ
Ο καλός Α΄γύρος δεν είχε συνέχεια για τον Άρη που επηρεάστηκε από αρνητικές συγκυρίες και την τελευταία στιγμή έμεινε εκτός πλέι οφ ύστερα από 9 συνεχόμενες ήττες. Είναι φανερό πως η ομάδα έχει επηρεαστεί ψυχολογικά και παίζει υπό πίεση. Αρχικά ξεκίνησε ο Αντρέι Κράβαρικ και στη συνέχεια ανέλαβε ο Σπύρος Φίνος αλλά και αυτός έδωσε τη σκυτάλη στον Βαγγέλη Κουτσονίκα, όμως, με το τέλος της κανονικής περιόδου ο Φίνος πήρε και πάλι την σκυτάλη στην τεχνική ηγεσία.
Σημείωσε 6 νίκες σε 22 αγώνες και έδωσε 8 τάι μπρέικ έχοντας χάσει τα έξι. Στον Β΄γύρο έχει σημειώσει μόλις μία νίκη.
Ήρθαν ο Ζένια Γκόρτσανιουκ και ο Σίμο Ντάμποβιτς και έφυγε ο Γιώργος Ναζίρης ενώ δεν προχώρησε ποτέ η μεταγραφή του Ρολάντο Ντεσπέιν.
Ένας παίκτης του, Γιάννης Κυριακίδης πήρε τίτλο MVP (13η αγωνιστική).

11.ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
Στη δεύτερη χρονιά της στην Volleyleague η Νίκη Αιγινίου είχε να αντιμετωπίσει πολύ έντονο ανταγωνισμό και μέχρι στιγμής έχει δώσει μεγάλες και νικηφόρες μάχες. Ωστόσο το ζήτημα της παραμονής της είναι ανοικτό. Σημείωσε 7 νίκες σε 22 αγώνες και είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει σημειώσει νίκη με 3-1 σετ. Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς βασικών παικτών και είχε πολλές ατυχίες. Στο τέλος του Α΄ γύρου τερμάτισε στην 9η θέση και κυνηγούσε την 8αδα αλλά στη συνέχεια αρνητικές συγκυρίες φρέναραν την πορεία της.
Ήρθαν οι Νίκος Παλέντζας, Δημήτρης Χαραλαμπίδης και ο έφυγε ο Μιχάλης Χριστοφορίδης

12.ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
Η Παναχαϊκή στην πρώτη της παρουσία στην Volleyleague είχε να αντιμετωπίσει πολλές δυσκοίες. Είχε ισορροπημένη πορεία στους δύο γύρους όσον αφορά τη συγκομιδή βαθμών αλλά ήταν αδύνατη εκτός έδρας και αυτό της κόστισε. Η πορεία της χαρακτηρίστηκε από τραυματισμούς και ατυχίες αλλά και την παραίτηση του Άρη Αγγελόπουλου που έδωσε τη σκυτάλη στον Γιώργο Λυκούδη. Σημείωσε 6 νίκες σε 22 αγώνες. Είναι η μοναδική ομάδα που δεν κατάφερε να νικήσει με 3-0 σετ. Δυνατό της σημείο η έδρα που είναι πάντα γεμάτη.
Eφυγαν ο Μπάλσα Ραντούνοβιτς και ο Νίκος Αγγελόπουλος και ήρθαν ο Στιβ Μπρίνκμαν, ο Μιχάλης Σαρικεϊσογλου και ο Στέφεν Γκοτς.
Δύο παίκτες της, ο Νίκος Αγγελόπουλος και ο Νίκος Ρουμελιώτης αναδείχτηκαν MVP.
 

Οι MVP του πρωταθλήματος Volleyleague 2013-14
22η αγωνιστική: Τζούλιαν Γκαρθία Τόρρες (ΑΕΚ)
21η αγωνιστική: Μίλαν Γιούρισιτς (Ολυμπιακός)
20η αγωνιστική: Μπράντλεϊ Λόουσον (ΠΑΟΚ)
19η αγωνιστική: Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Ολυμπιακός)
18η αγωνιστική: Δημήτρης Ριζόπουλος (Γ.Σ.Λαμία)
17η αγωνιστική: Κώστας Στιβαχτής (Παναθηναϊκός)
16η αγωνιστική: Μίκαελ Όλιεμαν (Γ.Σ.Λαμία)
15η αγωνιστική: Θανάσης Πρωτοψάλτης (Α.Ο.Κηφισιάς)
14η αγωνιστική: Δημήτρης Σουλτανόπουλος (Α.Ο.Κηφισιάς)
13η αγωνιστική: Γιάννης Κυριακίδης (Α.Σ.Άρης)
12η αγωνιστική: Θανάσης Πρωτοψάλτης (Α.Ο.Κηφισιάς)
11η αγωνιστική: Γρηγόρης Σιδηρόπουλος (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
10η αγωνιστική: Νίκος Ρουμελιώτης (Παναχαϊκή)
9η αγωνιστική: Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Ολυμπιακός)
8η αγωνιστική: Θάνος Τερζής (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
7η αγωνιστική: Νίκος Αγγελόπουλος (Παναχαϊκή)
6η αγωνιστική: Θανάσης Πρωτοψάλτης (Α.Ο.Κηφισιάς)
5η αγωνιστική: Θάνος Τερζής (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
4η αγωνιστική: Τζέι Πέτι (ΗΠΑ) - (Γ.Σ.Λαμία)
3η αγωνιστική: Νικολά Μιγιαΐλοβιτς (Σερβία) - (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
2η αγωνιστική: Θάνος Παπαδημητρίου (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
1η αγωνιστική: Γιώργος Παπάζογλου (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!