Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ολα ετοιμα για το League Cup 2011

Όλα πλέον είναι έτοιμα για τη έναρξη του League Cup 2011, της νέας διοργάνωσης που εντάσσεται στο καλεντάρι της ΕΣΑΠ και η οποία, όπως αποδείχθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, έχει ήδη κερδίσει την αποδοχή των ανθρώπων του αθλήματος και απομένει να φανεί στην πράξη ότι θα κερδίσει και τον κόσμο του βόλεϊ

Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους του προέδρου της ΕΣΑΠ κ. Παντελή Ταρνατόρου, ο Διευθυντής της Ένωσης Νίκος Σοφιανός.
«Βασικός στόχος για την 'γέννηση' του League Cup', ήταν η ανάγκη να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας. Η ΕΣΑΠ, θεωρεί ότι, μέσω του League Cup 2011 θα δοθούν περισσότερες αγωνιστικές ευκαιρίες τόσο στις ομάδες όσο και σε αθλητές οι οποίοι ίσως είχαν μικρότερο χρόνο συμμετοχής στους αγώνες της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012», είπε αρχικά ο κ. Σοφιανός και συμπλήρωσε σχετικά με τις παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες αποτελούν εξίσου σημαντικό πυλώνα της διοργάνωσης: «Παράλληλα με τους αγώνες, η ΕΣΑΠ αποφάσισε να «βγάλει» το βόλεϊ έξω από τους αγωνιστικούς χώρους και για αυτό, έχουν προγραμματιστεί, σε συνεργασία με τους τοπικούς συνδιοργανωτές, Παμβοχαϊκό, ΓΣ Λαμίας και Εθνικό Αλεξανδρούπολης, διάφορες εκδηλώσεις ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους κατοίκους της περιφέρειας να έρθουν πιο κοντά με τους αθλητές του βόλεϊ. Έτσι λοιπόν, θα πραγματοποιηθούν τουρνουά μίνι βόλεϊ, το πρωί του Σαββάτου 19.11.2011 και συγκεκριμένα: στον Α' Όμιλο, που θα πραγματοποιηθεί στο Βραχάτι, το τουρνουά μίνι βόλεϊ θα φιλοξενηθεί στον Δημοτικό σχολείο Ζευγολατιού που ανήκει στο Δήμο Βέλους -Βόχας. Στον Β' Όμιλο, το τουρνουά μίνι-βόλεϊ θα φιλοξενηθεί σε κεντρική πόλη της πρωτεύουσας της Φθιώτιδας, ενώ στον Γ' Όμιλο, το τουρνουά μίνι βόλεϊ, θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης. Επίσης η ΕΣΑΠ και οι ομάδες - μέλη της, δείχνοντας για μια ακόμη φορά την κοινωνική τους ευαισθησία, θα επισκεφθούν το πρωϊ του Σαββάτου με αθλητές των ομάδων που συμμετέχουν στους αγώνες, το παράρτημα του Ιδρύματος 'Χαμόγελο του Παιδιού' στο Βραχάτι, αλλά και το ορφανοτροφείο Θηλέων της Λαμίας».
Στην συνέχεια αναλύθηκε το αγωνιστικό σύστημα της διοργάνωσης, με τις 12 ομάδες να έχουν χωριστεί σε 3 ομίλους των 4 ομάδων και αγωνιζόμενοι σε ημιτελικούς και τελικούς αγώνες. Κλείνοντας ο κ. Σοφιανός τόνισε: «Το League Cup θέλουμε και είμαστε σίγουροι ότι θα εξελιχθεί σε μια γιορτή από την αρχή έως το τέλος της διοργάνωσης. Ήδη στη Σύρο έχουν ξεκινήσει η προεργασία για τη φιλοξενία του «φάιναλ - φορ» με τους ανθρώπους του Φοίνικα να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να βγει μια πολύ όμορφη εικόνα, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και για όλο το νησί. Τα ζευγάρια των δυο ημιτελικών του «Φάιναλ - Φορ» της διοργάνωσης, θα αναδειχθούν μετά από κλήρωση, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21.11.2011, 12.0', στα γραφεία της ΕΣΑΠ)»

Κατόπιν ο λόγος πέρασε στους τέσσερις προπονητές οι οποίοι δεν έκρυψαν την ικανοποίηση τους για αυτή τη νέα διοργάνωση. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΜΑΖΙΔΗΣ (προπονητής Ολυμπιακού): «Θα ήθελα να πω ένα μπράβο στη Λίγκα που διοργανώνει το League Cup, κάτι που είναι καλό για όλους μας. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που δεν έχουμε αγώνες κι είναι ένα μικρό κίνητρο για τις ομάδες και τους παίκτες. Εγώ θα πρότεινα πάντως, εφόσον  διοργανωθεί ξανά, είτε να μειώναμε τους ξένους είτε να μην έπαιζαν καθόλου ξένοι και να ήταν αμιγώς ελληνικά τα «ράστερ». Όλοι τώρα έχουν κάνει προετοιμασία και θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε περισσότερους Έλληνες αθλητές σε συνθήκες αγώνα. Κι αυτό το λέω εγώ που μου λείπουν 4 Έλληνες κι έχω όλους τους ξένους, αλλά επαναλαμβάνω θα ήταν κίνητρο και καλή σκέψη για το μέλλον. Ελπίζω και είμαι σίγουρος ότι θα πάνε όλα καλά, αφού  στις πόλεις που θα γίνουν οι όμιλοι όλοι ξέρουμε ότι εκεί αγαπούν το βόλεϊ»

ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΣΕΝΙΑΔΗΣ (προπονητής ΑΟ Κηφισιάς): «Το League Cup είναι μια ευχάριστη αλλαγή από την πίεση του πρωταθλήματος, μια αρκετά ενδιαφέρουσα διοργάνωση, η οποία δεν θα υποτιμηθεί από καμία ομάδα, παρόλες τις ελλείψεις που θα έχουν. Είναι ένα κίνητρο, ειδικά το χρηματικό έπαθλο που υπάρχει, αλλά θεωρώ ότι ο μεγάλος στόχος δεν είναι ούτε τα χρήματα, ούτε το Κύπελλο, αλλά η ίδια η προσπάθεια που θα δικαιωθεί με την προσέλευση του κόσμου. Οι φίλαθλοι και των 4 πόλεων θα έχουν την ευκαιρία να δουν όμορφο θέαμα και ειδικά στη Σύρο στους τελικούς θα δουν και την ομάδα τους να πρωταγωνιστεί και γιατί όχι να κερδίζει ένα τίτλο. Μόνο κέρδη θα έχουμε,  είτε με την προσέλευση κόσμου, είτε με την ανάδειξη νέων παιδιών, ενώ εμείς οι ομάδες, που θα είχαμε απραξία 30 ημέρες, θα μας δώσει μεγάλη βοήθεια παίζοντας τουλάχιστον 2 ματς υψηλού επιπέδου.Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και είμαι σίγουρα για την επιτυχία της διοργάνωσης».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΡΙΚΟΣ (προπονητής Ηρακλή): «Η δική μου η αίσθηση είναι ότι, γενικά ο αθλητισμός και το βόλεϊ, έχει ανάγκη από παράλληλες διοργανώσεις. Έχουμε συνηθίσει τη σεζόν να υπάρχει ένα πρωτάθλημα, το κύπελλο, για να φτάσουμε σε ένα σύνολο αγώνων που δύσκολα ξεπερνά τους 150. Αν υπολογίσουμε το συνολικό κόστος του πρωταθλήματος (συμβόλαια, μετακινήσεις, κ.λ.π) έχουμε ένα πολύ υψηλό κόστος ανά αγώνα. Γίνεται πολύ δουλειά, ξοδεύουμε αρκετά για να παίζουμε λίγο. Πρέπει να παίζουμε λίγο παραπάνω και τέτοιες διοργανώσεις είναι σημαντικές και πρέπει όσο μπορούμε να τις επεκτείνουμε για να μεγαλώνει η αγωνιστική περίοδος.
Τα οφέλη είναι προφανείς. Σε 4 επαρχιακές πόλεις, όπου υπάρχει ο «σπόρος του βόλεϊ», θα χαρούν οι φίλοι του αθλήματος, θα υπάρχει δραστηριότητα στις ομάδες που θα αναλωνόντουσαν σε φιλικά. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε νεαρούς Έλληνες αθλητές, που μπορούν να παίξουν με τις ανδρικές ομάδες, έχοντας ως κέρδος και την εμπειρία μιας αποστολής υψηλού επιπέδου. Αν μπορούμε να πούμε κάτι για τα επόμενα χρόνια, είναι να διατηρηθεί μια παράλληλη διοργάνωση και να καθιερωθεί ανεξάρτητα αν υπάρχει κάποιο κενό ή όχι. Όσο για τον Ηρακλή, θα παρουσιαστεί με ένα σύνολο έμπειρων αθλητών και κάποιων νεότερων από την εφηβική ομάδα και ο  στόχος είναι, τα νέα παιδιά που έχουμε, να πάρουν εμπειρίες από υψηλό επίπεδο και να διατηρηθεί η καλή αγωνιστική κατάσταση όλης της ομάδας»

ΝΙΚΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ (προπονητής Φοίνικα Σύρου): «Δεν θα ήθελα να επαναλάβω ότι, είναι κάτι πολύ καλό βόλεϊ, αλλά θα πρέπει να ευχηθούμε και στην Εθνική καλή επιτυχία. Πιστεύω έφτασε η ώρα να πετύχουμε κάτι καλό με την Εθνική ομάδα και το εύχομαι.
Είμαι 'εξουσιοδοτημένος' να σας πω ότι, στη Σύρο περιμένουν πως και πως για να φιλοξενήσουν το φάιναλ φορ. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και η φιλοξενία κάτι παραπάνω από καλή. Η δική μας ομάδα είναι υποχρεωμένη να διεκδικήσει τον τίτλο. Είναι η μοίρα μας φέτος να είμαστε στην πίεση αλλά είναι ευχάριστο,. Πρέπει να συνεχιστεί ο θεσμός αφού είναι λίγα τα παιχνίδια, και θα μπορούσαμε να βρούμε ένα ευέλικτο σχήμα, ίσως να γίνεται το League Cup τα Χριστούγεννα και θα μπορούσε να δίνεται, ως κίνητρο, και ένα εισιτήριο για Ευρώπη. Σας περιμένουμε όλους στη Σύρο»
Τέλος σε ερώτηση προς τους τέσσερις προπονητές για το ποια ομάδα θεωρούν φαβορί, κι οι τέσσερις προτίμησαν τη διπλωματική... οδό, δίνοντας πάντως ένα προβάδισμα στον Φοίνικα.
Γιάννης Καλμαζίδης: «Φαβορί είναι σίγουρα οι ομάδες που δεν έχουν ελλείψεις. Σε συνδυασμό με το ότι η διοργάνωση γίνεται στη Σύρο ίσως ο Φοίνικας έχει κάποιες παραπάνω πιθανότητες»
Κώστας Αρσενιάδης: «Είναι δύσκολη η πρόβλεψη. Η Σύρος είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσει τον τίτλο, αλλά κι ο Ολυμπιακός αν δεν έχει άλλου είδους ελλείψεις θα είναι δυνατός. Από κει και πέρα υπάρχουν ο Παμβοχαϊκός, η Λαμία κι ο Άρης, αλλά κι οι 4 ομάδες που θα βρεθούν στο φάιναλ φορ θα έχουν τις δικές τους πιθανότητες»
Σωτήρης Δρίκος: «Μας ζητάτε μία πρόβλεψη για 12 ομάδες που δεν ξέρουμε πως θα παρουσιαστούν και δεν ξέρουμε ποια θα είναι η σύνθεση του φάιναλ φορ. Το εύκολο είναι να πούμε ως φαβορί τη Σύρο, αλλά αν το πάρει θα το πάρει δύσκολα».
Νίκος Νεόφυτος: «Εμείς θα προσπαθήσουμε πραγματικά για να το κατακτήσουμε το League Cup. Έχουμε την απώλεια της τελευταίας στιγμής με τον Κουρνέτα που πήγε στην Εθνική, αλλά θα προσπαθήσουμε να το διεκδικήσουμε».

Σημ. Φωτογραφίες της συνέντευξης Τύπου, μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Photo Gallery»  της ιστοσελίδας μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!