Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΣΑΠ-ΕΟΠΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο, στα γραφεία της ΕΟΠΕ, η κοινή συνάντηση της ΕΟΠΕ και της ΕΣΑΠ, όπως είχε ζητηθεί από την Λίγκα. Στην συναντηση συζητήθηκαν τα θέματα που είχε θέσει η ΕΣΑΠ μετά το έκτακτο ΔΣ της 8ης Φεβρουαρίου 2010.
Στην αρχή της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΕΣΑΠ κ. Νκόλαος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στον θεσμικό ρόλο της ΕΣΑΠ, όπως καθορίζεται σαφώς από τον Νόμο 3479/2006, με τον οποίο ιδρύθηκε καθώς και από εγκεκριμένο Καταστατικό της και τις Υπουργικές αποφάσεις. Ο Πρόεδρος της ΕΣΑΠ, τόνισε για μια ακόμα φορά, την ανάγκη παρουσίας εκπροσώπου της ΕΣΑΠ στα Διοικητκά Σμβούλια της ΕΟΠΕ, όπως έχει άλλωστε γίνει αποδεκτό από τον Πρόεδρο της ΕΟΠΕ κ. Σ. Προσαλίκα και να μην απαξιώνεται ο θεσμικός ρόλος της Ενωσης των ΤΑΑ της Α1 Ανδρών.

Η εισήγηση της ΕΣΑΠ
Για τα υπόλοιπα θέματα της συζήτησης, η ΕΣΑΠ κατέθεσε αναλυτική εισήγηση. Τα δυο σώματα συμφώνησαν στην συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής με την συμμετοχή δυο εκπροσώπων της ΕΟΠΕ, δυο της ΕΣΑΠ και ενός του ΠΑΣΑΠ, η οποία θα αναλάβει να φέρει στο αμέσως επόμενο χρονικό δάστημα αναλυτική εισήγηση:
Τα κυρια σημεία της εισήγησης της ΕΣΑΠ είναι:

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΑΑ Α1 ΑΝΔΡΩΝ
Ο αριθμός των αλλοδαπών αθλητών σε κάθε ομάδα της Α1 Ανδρών και κατ' επέκταση λειτουργίας της Εθνικής ομάδας , έχουν και αθλητική αλλά και νομική διάσταση. Αναλυτικά:

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Η ΕΣΑΠ θεωρεί ότι, η πρόθεση της ΕΟΠΕ για ποσοτικό περιορισμό των αλλοδαπών αθλητών σε κάθε ομάδα της Α1 Ανδρών, με κύριο στόχο την παροχή περισσότερων αγωνιστικών ευκαιριών σε Έλληνες αθλητές έτσι ώστε να ενισχυθεί η Εθνική Ομάδα Ανδρών, δεν αρκεί από μόνη της για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Μια οποιαδήποτε μείωση των αλλοδαπών αθλητών, θα στερήσει από τις ομάδες που αγωνίζονται στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις οποιεσδήποτε πιθανότητες διάκρισης, με αποτέλεσμα να χαθούν θέσεις συμμετοχής στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα λόγω πτώσης μας στην Ευρωπαϊκή κατάταξη, που αποτελεί το βασικό κριτήριο για τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν από κάθε χώρα σε αυτά.
Η ΕΣΑΠ μπορεί να συζητήσει τρόπους παραχώρησης θέσεων σε μικρούς σε ηλικία αθλητές.
Οι ομάδες-μέλη της ΕΣΑΠ εμπιστεύονται στο σύνολό τους σχεδόν τους υπάρχοντες Έλληνες διεθνείς αθλητές. Το πρόβλημα δεν είναι η χρησιμοποίηση περισσότερων Ελλήνων αθλητών, αλλά η μη ανάδειξη νέων Ελλήνων αθλητών, που οφείλεται αποκλειστικά στο πρόγραμμα ανάπτυξης του Ελληνικού βόλεϊ.

ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Ο περιορισμός των αλλοδαπών αθλητών και η αύξηση των «γηγενών» αθλητών στα Πρωταθλήματα των ομαδικών αθλημάτων, αποτελεί τα τελευταία χρόνια, ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης και προβληματισμού των Διεθνών οργανισμών τους (Παγκόσμιες και Ηπειρωτικές Ομοσπονδίες). Κάθε προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι στιγμής όμως για περιορισμούς στην διακίνηση των επαγγελματιών αθλητών, συναντάει αρκετά νομικά προβλήματα, ειδικά σε σχέση με την συμμετοχή επαγγελματιών αθλητών υπηκόων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).
Στο άθλημα του βόλεϊ, η FIVB, έκανε μια προσπάθεια περιορισμού των αλλοδαπών αθλητών στα επαγγελματικά Πρωταθλήματα, μέσω μίας απόφασης του ΔΣ της στις 12 Μαΐου 2008. Η ίδια όμως η FIVB, αναγκάστηκε να την αποσύρει στις 2 Απριλίου 2009, «μετά από πρόταση της Νομικής Επιτροπής και την ανάλυση των νομικών συγκρούσεων με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων χωρών», όπως αναφέρει η σχετική απόφαση του ΔΣ της FIVB.
Είναι φανερό ότι, σε ένα περιβάλλον αμειβόμενης εξηρτημένης παροχής υπηρεσιών, όπως είναι η σχέση μεταξύ αμειβόμενων πετοσφαιριστών και ΤΑΑ, εφαρμόζονται όλοι οι Ελληνικοί και Ευρωπαϊκοί νόμοι, οδηγίες και κανόνες που αφορούν την σχέση αυτή, ιδιαίτερα για την ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων μεταξύ χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάθε προσπάθεια περιορισμού της παροχής εξηρτημένων υπηρεσιών, όπως είναι οι συμβάσεις των Ελλήνων και αλλοδαπών αμειβόμενων πετοσφαιριστών, αντικρούει στους ισχύοντες νόμους της Ε.Ε., όπως ακριβώς δεν θα μπορούσε να ισχύει και για Έλληνες πετοσφαιριστές όταν αγωνίζονται σε Πρωτάθλημα χώρας-μέλους της Ε.Ε.
Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να αγνοείται η νομική ιδιαιτερότητα της συμμετοχής αλλοδαπών αθλητών στο Πρωτάθλημα Α1 Ανδρών και ο διαχωρισμός του από τα άλλα Πρωταθλήματα (Α1 Γυναικών-Α2 Ανδρών), αφού προβλέπεται συγκεκριμένη νομική διαδικασία (έκδοση κανονισμού με προτάσεις ΕΟΠΕ-ΕΣΑΠ-ΠΑΣΑΠ), ενω για τα άλλα Πρωταθλήματα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΟΠΕ

ΠΡΟΤΑΣΗ
Σταδιακή παροχή αγωνιστικών ευκαιριών σε Έλληνες αθλητές, με βασικό κριτήριο την ηλικία τους και πάντα σε ένα ανταγωνιστικό για αυτούς Πρωτάθλημα, όπου θα μπορούν να έχουν ικανό αγωνιστικό χρόνο. Δεν αρκεί η παροχή 12 περισσότερων Συμβολαίων στην Α1 Ανδρών (γεγονός που είναι σίγουρο ότι θα ανεβάσει και τις οικονομικές απαιτήσεις των Ελλήνων αθλητών) για να ωφεληθεί η Εθνική Ομάδα Ανδρών. Για την παροχή περισσότερων αγωνιστικών ευκαιριών σε Έλληνες αθλητές έτσι ώστε να πλαισιώσουν την Εθνική ομάδα, προτείνεται η αλλαγή του χαρακτήρα του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας ή του Πρωταθλήματος της Β' Εθνικής Κατηγορίας και η χρησιμοποίησή τους για περισσότερες αγωνιστικές ευκαιρίες σε νέους αθλητές. Στα Πρωταθλήματα αυτά, πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί στην ηλικία των αθλητών που αγωνίζονται και να μην αγωνίζονται αλλοδαποί αθλητές, αφού τα Πρωταθλήματα είναι ερασιτεχνικά και δεν εφαρμόζονται εργατικοί νόμοι που εφαρμόζονται στην Α1 Ανδρών.
Είναι προφανώς καλύτερο νεαροί ταλαντούχοι αθλητές να αγωνίζονται σχεδόν 30 αγώνες στην Α2, παρά να έχουν συμβόλαιο αμειβόμενου αθλητή στην Α1 με μηδενική συμμετοχή.
Φαίνεται καθαρά ότι, το Πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών ή και της Β' Εθνικής, πρέπει να αλλάξουν χαρακτήρα και να αποτελούν τον «προθάλαμο» για Έλληνες αθλητές να αγωνιστούν στην ψηλότερη κατηγορία
Το Πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, πρέπει να παραμείνει η «βιτρίνα» των καλύτερων Ελλήνων και αλλοδαπών αθλητών, για την παροχή του καλύτερου δυνατού αθλητικού θεάματος με σκοπό την προσέλκυση νέων παιδιών στο βόλεϊ, την προσέλκυση χορηγών, τηλεοπτικής προβολής. Το Πρωτάθλημα πρέπει να λειτουργεί με τους νόμους της αγοράς και πάντα σεβόμενοι τους υπάρχοντες Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς νόμους που καθορίζουν την σχέση εξηρτημένης εργασίας αθλητών και ΤΑΑ.
Προτείνεται επίσης, η δυνατότητα έκδοσης «διπλού» δελτίου σε νεαρούς αθλητές ομάδων-μελών της ΕΣΑΠ, δηλαδή ο δανεισμός τους σε άλλη ομάδα, αλλά παράλληλα, η δυνατότητα να αγωνίζονται σε συγκεκριμένο αριθμό αγώνων της βασικής του ομάδας Α1.
Σε κάθε περίπτωση, κάθε αλλαγή στην τωρινή κατάσταση δεν μπορεί να γίνει άμεσα αλλά σταδιακά. Άλλωστε, η ίδια η Πολιτεία, με την τοποθέτηση του βόλεϊ στην 1η κατηγορία ανάπτυξης των αθλημάτων, ζητάει έναν προγραμματισμό πέντε (5) χρόνων για την ανάπτυξη του αθλήματος και σε αυτή την χρονική διάρκεια πρέπει να εφαρμοστούν οποιαδήποτε μέτρα αφορούν και την σύνθεση των Πρωταθλημάτων.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ Α1 ΑΝΔΡΩΝ
1. ΡΟΛΟΣ ΕΣΑΠ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ Α1 ΑΝΔΡΩΝ
Για την καλύτερη λειτουργία του ορισμού διαιτητών στους αγώνες της Α1 Εθνικής Κατηγορίας και λαμβάνοντας υπόψη τις πολλές ιδιαιτερότητες που έχει αυτή η διαδικασία στο Πρωτάθλημα αυτό και ότι απασχολεί ένα μεγάλο όγκο εργασίας της ΚΕΔ ζητείται η δημιουργία Επιτροπής Διαιτησίας Α1 Ανδρών, η οποία θα λειτουργεί μέσα στους κόλπους της ΚΕΔ, θα έχει επικεφαλής τον πρόεδρο της και θα συμμετέχει και ένα μέλος της, που θα προτείνεται από την ΕΣΑΠ, πάντα με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για τα μέλη της ΚΕΔ. Ο ρόλος της Επιτροπής αυτής, θα είναι να ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα διαιτησίας της Α1 Ανδρών, και η υποβοήθηση του έργου της ΚΕΔ.
Η αποζημίωση του μέλους που θα προτείνεται από την ΕΣΑΠ θα καλύπτεται από την ΕΣΑΠ

2. ΛΙΣΤΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ - ΕΠΟΠΤΩΝ
Συμμετοχή στην λίστα διαιτητών της Α1 Ανδρών ΕΙΚΟΣΙ (20) το πολύ διαιτητών
Δημιουργία λίστας Α1-Β, με συμμετοχή οκτώ (8) - δέκα (10) διαιτητών, οι οποίοι θα μπορούν ορίζονται μόνο σαν Β' Διαιτητές και σε αγώνες μικρής δυσκολίας.
Αξιολόγηση των διαιτητών κάθε λίστας ανά δυο (2) - τρεις (3) μήνες και «μεταφορά» διαιτητών , αν χρειάζεται, από την μια λίστα στην άλλη.
Διαιτητής που μετακινείται από την Λίστα Α1 στην λίστα Α1-Β, δεν μπορεί να επανέλθει στην λίστα Α1, πριν να περάσουν τέσσερις (4) μήνες
Κατάρτιση αντίστοιχης Λίστας Εποπτών - Σημειωτών Α1 Ανδρών με αξιολόγηση και ορισμό με κριτήρια όπως και αντίστοιχα των διαιτητών για να μην παρουσιάζεται το φαινόμενο χρησιμοποίησης άπειρων διαιτητών στις σημαντικές αυτές λειτουργίες και με βάση την «ευκαιριακή» διαθεσιμότητά τους. Το σύστημα αυτό, θα αποτελέσει και ένα κίνητρο για τους νεαρούς διαιτητές να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στο ξεχωριστό αυτό γκρουπ, που έχει, εκτός και από την ηθική επιβράβευση και σημαντική οικονομική ανταμοιβή (οι αποζημιώσεις εποπτών-σημειωτών στο Πρωτάθλημα Α1 Ανδρών της χώρας μας βρίσκονται στην κορυφή των αντίστοιχων αποζημιώσεων σε Ευρωπαϊκό τουλάχιστον επίπεδο).

3. ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
Να εφαρμόζονται παράμετροι στους ορισμούς των διαιτητών, όπως η κυκλική εναλλαγή του ορισμού των διαιτητών ανά ομάδα και να μην γίνεται ορισμός για δυο συνεχόμενες φορές του ίδιου διαιτητή στην ίδια ομάδα.

4. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
Αναμόρφωση του συστήματος αξιολόγησης και παρατήρησης των διαιτητών και της σχετικής λίστας των Παρατηρητών Διαιτησίας και συμμετοχή σε αυτήν μόνο πρώην Διεθνών Διαιτητών ή Διαιτητών που έχουν υπάρξει Διαιτητές Α' (ή Α1) Εθνικής Κατηγορίας για πέντε (5) χρόνια.
Κοινοποίηση στην ΕΣΑΠ της αναλυτικής βαθμολογίας των παρατηρητών διαιτησίας, με τις επιμέρους βαθμολογίες (κανονισμοί, συμπεριφορά κ.ο.κ.) και διαφορετική αντιμετώπιση των επιμέρους βαθμολογιών (άλλη επίπτωση για κακή εφαρμογή κανονισμών, άλλη για εμφάνιση κ.ο.κ.)
Εναλλαγή των ορισμών παρατηρητών διαιτησίας για να αποφεύγεται ο «μόνιμος» ορισμός του ίδιου παρατηρητή για τον ίδιο διαιτητή (οι ορισμοί να γίνονται ανά διαιτητή και όχι ανά πόλη)

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΩΝ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Όπως προβλέπεται και στον νόμο 3479/2006 «Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού ύστερα από γνώμη της οικείας Ομοσπονδίας, της Επαγγελματικής Ένωσης και των συνδικαλιστικών οργάνων αθλητών & προπονητών, καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις πρόσβασης και άσκησης του επαγγέλματος του αθλητικού διαμεσολαβητή»
Η ΕΣΑΠ προτείνει την έκδοση του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ, ο οποίος θα συζητηθεί με τα υπόλοιπα ενδιαφερόμενα μέρη για να κατατεθεί προς έγκριση. Βασικός στόχος είναι, να εκδοθεί Κανονισμός που να περιέχει στοιχεία που να είναι αντίστοιχα των οικονομοτεχνικών στοιχείων του βόλεϊ (η υπάρχουσα ΥΑ αναφέρεται στο ποδόσφαιρο). Στην διαδικασία αυτή, να κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους και άτομα που δραστηριοποιούνται στον χώρο σαν διαμεσολαβητές μετεγγραφών, χωρίς την απαιτούμενη έγκριση, λόγω έλλειψης κανονισμού.
Η ΕΣΑΠ είναι έτοιμη να καταθέσει την πρότασή της τις αμέσως επόμενες ημέρες.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α1 ΑΝΔΡΩΝ
Στην προσπάθεια δημιουργίας ενός ανταγωνιστικού Πρωταθλήματος Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και την διασφάλιση του επιπέδου των ομάδων που συμμετέχουν, η ΕΣΑΠ έχει συζητήσει Πρόταση Εφαρμογής Κριτηρίων για την συμμετοχή νέων Ομάδων στο Πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΕΣΑΠ. Η Πρόταση αυτή, βασίζεται στην γενικότερη αθλητική «νοοτροπία» που υπάρχει στον χώρο του βόλεϊ.
Σε κάθε περίπτωση, βασικός στόχος της πρότασης είναι:
Η εξασφάλιση του αγωνιστικού επιπέδου των ομάδων
Η συμμετοχή στην ΕΣΑΠ «υγιών» ομάδων
Σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕΣΑΠ, η Λίγκα μπορεί, με την έκδοση σχετικών κανονσμών να καθορίζει τους ειδικούς όρους συμμετοχής των ΤΑΑ στο Πρωτάθλημα για να διατηρηθεί το αγωνιστικό επίπεδο των ομάδων. Η άνοδος ομάδων, με μοναδικό κριτήριο την αγωνιστική τους εμφάνιση στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, δεν μπορεί να αποτελεί πλέον το μοναδικό κριτήριο συμμετοχής ομάδων στην ανώτερη επαγγελματική κατηγορία του βόλεϊ.
Γνωρίζοντας την δυσκολία «κατανόησης» από το Ελληνικό αθλητικό περιβάλλον ενός «κλειστού» Πρωταθλήματος και ανόδου ομάδων και με άλλα κριτήρια εκτός του αγωνιστικού, προτείνεται ένα «μικτό» σύστημα, που να περιλαμβάνει την άνοδο του Πρωταθλητή της Α2 Εθνικής Κατηγορίας και την «επιλογή» μιας δεύτερης ομάδας με Ειδική Συμμετοχή (Wild Card), με βάση κριτήρια που θα τεθούν, όπου θα συμπεριλαμβάνεται και το αγωνιστικό κριτήριο, μεταξύ ομοιόβαθμων ομάδων, για να τηρηθεί το «γράμμα» του Νόμου.
Άλλη εναλλακτική πρόταση είναι, αφού εξεταστούν όλες οι σχετικές παράμετροι, οι ομάδες που θα λαμβάνουν Ειδική Συμμετοχή (Wild Card), να είναι επιπλέον του συγκεκριμένου αριθμού των ομάδων που ανέρχονται στην Α1 Ανδρών
Η εφαρμογή κριτηρίων για την συμμετοχή στην ΕΣΑΠ, εκτός που είναι και καταστατικό της στοιχείο, αποτελεί και ένας βασικό «όχημα» για την βελτίωση της αξιοπιστίας του Πρωταθλήματος Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ
Η ΕΣΑΠ θέτει σαν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ για ΟΛΕΣ τις ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα Α1 Ανδρών τις παρακάτω:
Υποβολή στην ΕΣΑΠ τουλάχιστον τεσσάρων (4) Συμβολαίων αθλητών που μια από τις δυο προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους αγωνίστηκαν στην Α1 Εθνική Κατηγορία της Ελλάδος, της Α1 και Α2 Κατηγορίας Ιταλίας ή της 1ης Εθνικής κατηγορίας άλλης χώρας.
Γήπεδο που να πληροί τις προδιαγραφές που ορίζει η ΕΣΑΠ

ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΝΟΔΟΥ ΟΜΑΔΩΝ
- Ο Πρωταθλητής της Α2 αγωνιστικής περιόδου κερδίζει την άνοδό του στην Α1 Κατηγορία, εφόσον πληροί τις βασικές προϋποθέσεις που θέτει η ΕΣΑΠ.
- Οι υπόλοιπες θέσεις ανόδου θα καλυφθούν από ομάδες της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, που θα πληρούν και άλλες προϋποθέσεις που θα θέσει η ΕΣΑΠ. Οι υποψήφιες ομάδες θα αξιολογούνται από Ειδική Επιτροπή, με βάση συντελεστές. Τα κριτήρια θα αφορούν τομείς, όπως:
Προέλευση (Περιφέρεια, Θεσσαλονίκη/Αθήνα)
Γηπεδικές εγκαταστάσεις
Ύπαρξη άλλων επαγγελματικών ομάδων (ποδοσφαίρου, μπάσκετ κ.α.)
Ανάπτυξη βόλεϊ
Αριθμός θεατών
Υποστήριξη από Τοπικούς φορείς (Νομαρχία, Περιφέρεια, Δήμος)
Υποστήριξη από Χορηγούς
Ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις
Αεροπορική, οδική ή ακτοπλοϊκή σύνδεση
Υποδομές εγκαταστάσεων υγείας (Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας)
Εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης που να αποδεικνύει ότι το Σωματείο είναι βιώσιμο. Σε ομάδες που θα συμμετάσχουν απευθείας (Wild Cards) θα πρέπει να υπάρχουν εγγυητικές τουλάχιστον για τρία χρόνια που θα καλύπτουν το σύνολο των αμοιβών αθλητών και προπονητών.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Με βάση οργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος και την αγωνιστική δυναμικότητα των ομάδων της Α1 και Α2 Ανδρών, προτείνεται:
Διεξαγωγή του Κυπέλλου μόνο με την συμμετοχή των ομάδων της Α1 Ανδρών. Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των ομάδων της Α1 και των άλλων Εθνικών κατηγοριών, ιδιαίτερα λόγω της διαφοράς σύνθεσης των ομάδων (Έλληνες-αλλοδαποί αθλητές), καθιστά άνιση κάθε αναμέτρηση μεταξύ διαφορετικών κατηγοριών
Συνδιοργάνωση του Κυπέλλου από ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ και ιδιαίτερα σε:
Σύστημα και ημερομηνίες διεξαγωγής
Οικονομικοί όροι
Τηλεοπτικά δικαιώματα
Μάρκετινγκ διοργάνωσης
Συμμετοχή του Κυπελλούχου Ελλάδος στο CEV Cup και όχι στο Champions League

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΟΛΕΪ
Το θέμα της ανάπτυξης του Ελληνικού βόλεϊ, έχει απασχολήσει αρκετά και την ΕΣΑΠ, παρόλο που δεν είναι η κύρια αρμόδια για το θέμα αυτά, αλλά γιατί πιστεύεται ότι, σαν φορέας του αθλήματος, την αφορά και αυτήν.
Η Ένωση, σε συναντήσεις με την ΕΟΠΕ και σε συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της, το 2007 και 2008, έχει συζητήσει τρόπους συμβολής της στις προσπάθειες ανάπτυξης των σωματείων. Επειδή το θέμα είναι πολύ σημαντικό και δεν εξαντλείται σε μια συνάντηση, προτείνεται:
Η σύσταση της κοινής Επιτροπής ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ για την εφαρμογή μέτρων για την ανάπτυξη του βόλεϊ στα Σωματεία
Την ΕΣΑΠ στην συνάντηση, εκπροσώπησαν, εκτός του Προέδρου της κ. Ν. Παπαδόπολου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Χ. Βασιλείου, ο Ταμίας κ. Θ. Δεληγιαννάκης και το μέλος του ΔΣ κ. Π. Ταρνατόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!