Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΙΣΙΑΔΗ ΣΤΟ PAOK 24

«Καμάρι για τον ΠΑΟΚ»


Εικοσιτέσσερα χρόνια γεμάτα ΠΑΟΚ μετρά το κοντέρ του Κώστα Παϊσιάδη. Ήρθε ως αθλητής στον Δικέφαλο, έχτισε όνομα στο σύλλογο και όταν χρειάστηκε να κρεμάσει την φανέλα του δεν πολυσκέφτηκε τι θα κάνει μετέπειτα. Έχοντας ζήσει την ομάδα, τις χαρές και τα προβλήματα της σήκωσε τα μανίκια και έπιασε δουλειά ως παράγοντας πριν δώδεκα χρόνια.
 
Φέτος η ομάδα πραγματοποιεί σπουδαία πορεία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Α1 ανδρών δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής σεζόν και εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο.
 
Κ. Παϊσιάδη, περιμένατε αυτή την πορεία;
«Δεν θέλω να λέω πράγματα που δεν πιστεύαμε. Στην παρουσίαση ακόμα των παικτών είχα δώσει φιλόδοξους στόχους και αυτό μου το ενέπνεε η ομάδα από την προετοιμασία της. Επιβεβαιωθήκαμε από την πορεία στο πρωτάθλημα που είναι εξαιρετική και το εισιτήριο στην Ευρώπη, αλλά και από την πορεία μας στο κύπελλο. Την πίστευα την ομάδα από την αρχή και την καμαρώνω».
 
Οικονομικά σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα;
«Από την αρχή του χρόνου είναι όλα απόλυτα υπολογισμένα. Ξέρουμε τα έσοδα μας, τι περιμένουμε από την ΠΑΕ, την πάγια χορηγία από τον ΟΠΑΠ. Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των παικτών οφείλονται στα λεφτά που δεν έρχονται στην ώρα τους στον Α.Σ. Δεν έχουμε απλώσει τα πόδια μας όμως έξω από το πάπλωμα. Δεν έχουμε ανοιχτεί οικονομικά. Φροντίζουμε να είμαστε όσο το δυνατόν συνεπείς».
 
Μεταγραφές γιατί δεν έγιναν τον Ιανουάριο;
«Δεν ήταν θέμα χρημάτων αν αυτό εννοείτε. Ήμασταν και είμαστε ευχαριστημένοι από τους υπάρχοντες παίκτες και δεν κρίναμε σκόπιμο να φέρουμε κάποιον στη μέση της σεζόν. Αποδεικνύεται ότι πράξαμε σωστά και δικαιωθήκαμε για την τολμηρή ομολογουμένως απόφαση μας να μην πειράξουμε το ρόστερ».
 
Αληθεύει ότι υπήρξε θέμα Κρουζάγιεφ;
«Ναι, υπήρξε. Κάναμε μία συζήτηση κατ’ ιδίαν εγώ και ο Μέλκας που δεν θέλαμε να βγει προς τα έξω. Βλέπαμε ότι η ομάδα υστερούσε σε αυτό το κομμάτι και σκεφτήκαμε την ανταλλαγή του Στέϊνμπεργκ με τον Κρουζάγιεφ του Επίκουρου που ήταν επίσης Εσθονός με το συμβόλαιο του να κυμαίνεται πάντα στα ίδια οικονομικά μεγέθη. Στην τελική όμως σκεφτήκαμε να δώσουμε μία ευκαιρία ακόμα στον Στέϊνμπεργκ και δεν μας διέψευσε. Η απόδοση του έχει ανέβει και πιστεύουμε ότι έχει να δώσει αυτός ο παίκτης στην ομάδα».
 
Συνεπώς, είστε ευχαριστημένοι με τον Στέϊνμπεργκ...
«Φυσικά και είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν μπορείς να εξαιρέσεις έναν αθλητή από κάποιες κακές εμφανίσεις. Δεν στήνεις τον άλλο στον τοίχο και τον πυροβολείς. Θέμα υπήρξε και με τον Λίνς και με τον Γουίντερ, ακόμα και με τον Μπόγιτς. Πάνω από όλα είναι η εμπιστοσύνη. Δεν κατηγορεί κανένας τον Στέϊνμπεργκ. Τις νίκες και τις ήττες τις χρεώνεται όλη η ομάδα. Σίγουρα θα υπάρξουν μέρες που όλοι τους δεν θα πιάσουν την απόδοση που θέλουν. Πρέπει να τους κατηγορούμε;”

Πολλά ακούστηκαν για την «ανταρσία» του Λινς…
«Υπήρξε αλήθεια θέμα με τον Λίνς. Στο ματς με τη Λαμία ήθελε να κάνει ζέσταμα με συγκεκριμένο παρτενέρ, αρνούμενος κατηγορηματικά την απόφαση του προπονητή. Τότε ο Γιάννης αποφάσισε να μην τον χρησιμοποιήσει. Το θέμα όμως λύθηκε και δεν αξίζει πλέον αναφοράς. Είναι όλα μέλι-γάλα».
 
«Πωλητήριο» υπάρχει στην περίπτωση του Μπόγιτς;
«Δυστυχώς η επαγγελματική αγορά είναι ελεύθερη. Αν δεν δέσεις έναν παίκτη με ένα συμβόλαιο buy-out δεν μπορείς να τον κρατήσεις. Το συμβόλαιο του λήγει τέλος της σεζόν οπότε είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του όπου θέλει αν δεν είναι στον ΠΑΟΚ».
 
Είναι όμως παίκτης πρώτης γραμμής. Θα προσπαθήσετε να τον κρατήσετε;
«Σίγουρα θέλουμε ο Μπόγιτς να μείνει στον ΠΑΟΚ. Είμαστε όμως δύσκολα οικονομικά. Έπρεπε να είχαμε μεριμνήσει στην περίπτωση του, να του βάλουμε και ρήτρα 250.000 ευρώ να επωφελούμασταν σε περίπτωση-πώλησης του σε κάποια ιταλική ομάδα. Είναι όμως η πρώτη μας επιλογή για ανανέωση».
 
Μιλώντας για ανανεώσεις, λήγει και το συμβόλαιο του κόουτς…
«Όντως μαζί με του Μπόγιτς πρέπει να ανανεώσουμε και το συμβόλαιο του Μέλκα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη. Έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα και είναι αδικημένος ο ρόλος του. Του αξίζουν πολλά μπράβο. Το έργο και η συμβολή του είναι μεγάλη. Πρέπει να τον κρατήσουμε φυσικά».
 
Η ανταπόκριση του κόσμου σας ικανοποιεί στους εντός έδρας αγώνες του ΠΑΟΚ;
«Όχι φυσικά. Είμαστε προτελευταίοι σε εισιτήρια και αυτό μας λυπεί αφάνταστα».
 
Τα επεισόδια και οι τιμωρίες δε λείπουν φέτος...
«Ο ΠΑΟΚ είναι τελείως αντίθετος με την φιλοσοφία του τύπου «πάμε να τα σπάσουμε». Όταν ξεκίνησα παραγοντικά ήμουν ένθερμος υποστηρικτής να έρχονται οι οπαδοί και να γεμίζει το γήπεδο. Τώρα δεν τους θέλουμε κοντά μας αυτούς που θέλουν να βλάψουν την ομάδα. Και το άδειο μπουκάλι που πέφτει στο τερέν για εμάς είναι πλήγμα. Δεν τους θέλουμε. Μιλάω με συνδεσμίτες και οργανωμένους και η πλειονότητα είναι υγιώς σκεπτόμενα άτομα που θεωρούν απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Πρέπει να διώξουμε αυτό το μικρόβιο που κάνει κακό στην ομάδα. Στο ποδόσφαιρο, μετά τον Παναθηναϊκό είμαστε η δεύτερη ομάδα σε χρηματικά πρόστιμα. Από τους πιο ακριβοπληρωμένους πελάτες. Διάβασα ότι το συνολικό πρόστιμο από τις τιμωρίες μας ξεπερνάει το 1.300.000. Ντροπή».
 
Οι κασέτες είχαν την τιμητική τους αυτές τις ημέρες στο ποδόσφαιρο, αναφορικά με ύποπτους αγώνες. Έχει υποπέσει στην αντίληψη σας κάτι ανάλογο στο δικό σας χώρο;
«Ο μέσος φίλαθλος για τα επαγγελματικά σπορ, σε επίπεδο ευαισθησίας ως προς το θέαμα που παρακολουθεί για το οποίο και πληρώνει, θέλει δίκαιες καταστάσεις. Αυτά βέβαια ανήκουν στην σφαίρα του φανταστικού. Όταν οι διαιτητές συνάπτουν σχέσεις με τους παράγοντες και τους μάνατζερ προκύπτουν αυτά που είδαμε όλοι μας. Διαβρώνονται τα πάντα. Το ποδόσφαιρο είναι μεγάλη μπίζνα και το στοίχημα έχει φέρει μεγάλα προβλήματα. Ο χώρος μας όμως είναι αποστασιοποιημένος και καθαρός από τέτοιες σάπιες καταστάσεις».
 
Θα δούμε σύντομα το βόλεϊ να επιστρέφει στον ερασιτεχνισμό;
«Είπαμε να πάμε μπροστά. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα κάνουμε βήματα προς τα πίσω. Το οικονομικό σίγουρα πλήττει όλα τα σωματεία. Πρέπει όμως όλοι να δείξουν ανοχή. Όταν όλοι έξω στην αγορά βλέπουμε πόσο δύσκολα τα φέρνει πέρας ο μέσος αμειβόμενος Έλληνας, ο αθλητής δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση. Όλοι έχουν το δίκιο τους ,χρειάζεται απλά σωστή διαχείριση η όλη κατάσταση και να βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!