Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ: ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΠΑΣΑΠ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ! "Θα παραμείνουμε επαγγελματίες" - ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΑΠ!

Η ένωση των παικτών απάντησε με σκληρή ανακοίνωση στους φορείς του αθλήματος που θέλουν το βόλεϊ να επιστρέψει στον ερασιτεχνισμό.

Νέα "φωτιά" άναψε στο βόλεϊ την περίοδο των εορτών! Η ένωση των αθλητών βόλεϊ (ΠΑΣΑΠ) περίμενε να περάσουν τα Χριστούγεννα για να απαντήσει στην ελληνική ομοσπονδία που επιθυμεί την επιστροφή στον ερασιτεχνισμό.


"Εμείς θα παραμείνουμε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, όσο κι αν προσπαθήσετε για το αντίθετο. Αφού ποτέ δεν θελήσατε να είμαστε μαζί, πλέον είμαστε απέναντι. Εάν δεν μπορείτε ή δεν γνωρίζετε πώς να διοικείτε αφήστε να το κάνουμε εμείς", καταλήγει η ανακοίνωση του επίσημου φορέα των αθλητών.





Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ:

"Με τεράστια υπομονή και ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τις κινήσεις πανικού ομάδων, παραγόντων και της ένωσής τους, της Ε.Σ.Α.Π. προκειμένου να "ανταποκριθούν" -κατά πως νομίζουν- στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί όχι μόνο στο βόλεϊ, όχι μόνο στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και στη χώρα συνολικά.

Πρώτα αντιμετωπίσαμε με κατανόηση τη συνολική πολιτική μειώσεων, μολονότι ουδείς είχε φροντίσει νωρίτερα την αποπληρωμή χρεών. Εν συνεχεία εξακολουθήσαμε να βιώνουμε την ασυνέπεια (από άλλους μεγαλύτερη, από άλλους μικρότερη, από άλλους ίσως κατανοητή). Αργότερα, σε μια προσπάθεια "απειλής" (ποιόν τρόμαξαν άραγε;) τους είδαμε να αναστέλλουν το πρωτάθλημα επιδιώκοντας συνάντηση με τον υφυπουργό πολιτισμού.

Η συνάντηση έγινε, ο κύριος Νικητιάδης δεσμεύτηκε ότι η επιχορήγηση θα συνεχιστεί μέχρι το 2012 (έτος στο οποίο θα αλλάξει συνολικά η πολιτική ως προς τον αθλητισμό και την κρατική βοήθεια). Το πρωτάθλημα συνεχίστηκε και ξαφνικά διαβάσαμε για την άμεση σύσταση μιας επιτροπής ("σοφών";) που θα αναλάβει να επαναφέρει το άθλημα στον ερασιτεχνισμό.

Προφανώς, οι παράγοντες του αθλήματός μας είναι τόσο ερασιτέχνες που δεν αντέχουν τον επαγγελματισμό. Θέλουν να επαναφέρουν τα δελτία, για να γλιτώσουν τι; Τις ασφαλιστικές εισφορές και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Να παραγράψουν τα χρέη; Μα και έτσι να γίνει, ακόμα και να καταφέρουν να επαναφέρουν το άθλημα στην δεκαετία του '80, η ανικανότητα είναι τόσο μεγάλη που αποκλείεται να καταφέρουν και πάλι να είναι συνεπείς.

Αντί, λοιπόν, να φροντίσουν να βρουν πόρους (χορηγούς, φιλάθλους στο γήπεδο, ό,τι κάνουν οι σοβαρές διοικήσεις δηλαδή), αντί να αναζητήσουν τρόπους να εξοφλήσουν τα τεράστια χρέη που οι ίδιοι δημιούργησαν προς Έλληνες και ξένους παίκτες (αρκετά χρόνια πριν από την κρίση, όταν το χρήμα υπήρχε εν αφθονία), αντί να συζητήσουν με όλους τους φορείς (αλήθεια ποια είναι η θέση της Ομοσπονδίας που είναι ο θεματοφύλακας του αθλήματος;), πήραν αποφάσεις μόνοι τους.

Τα αστεία, όμως, κύριοι τελείωσαν. Η ανακοίνωσή σας ήταν μια πρωτοφανής παραδοχή ήττας. Αν εσείς δεν μπορείτε να γίνεται επαγγελματίες η λύση δεν είναι να γίνουμε εμείς ερασιτέχνες. Από την στιγμή που ως μόνη λύση βλέπετε την καταπάτηση κάθε δικαιώματος των αθλητών (που τελικώς είμαστε οι μόνοι που επί της ουσίας στηρίζουμε το άθλημα στην πολύ δύσκολη φάση που περνάει) μπορείτε να σηκωθείτε να φύγετε. Ουδείς σας χρειάζεται.

Μας κατηγορήσατε ότι δεν σας στηρίξαμε, αν και το κάναμε. Θα θέλατε να μας υπενθυμίσετε πότε ήταν η τελευταία φορά που στηρίξατε εσείς εμάς (εμάς που τελικά υπηρετούμε τις ομάδες που σας δίνουν το δικαίωμα να καμαρώνετε ότι είστε "πρόεδροι");

Θα θέλατε να μας υπενθυμίσατε με ποια ενέργειά σας στηρίξατε το ίδιο το βόλεϊ; Εάν θέλετε να καταστρέψετε το άθλημα, εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε και ασφαλώς δεν θα σας στηρίξουμε. Και ως ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ εσείς θα αποτύχετε.

Εμείς θα παραμείνουμε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, όσο κι αν προσπαθήσετε για το αντίθετο. Αφού ποτέ δεν θελήσατε να είμαστε μαζί, πλέον είμαστε απέναντι. Εάν δεν μπορείτε ή δεν γνωρίζετε πώς να διοικείτε αφήστε να το κάνουμε εμείς".

"Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΣΑΠ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΣΑΠ ΠΑΝΤΕΛΗ ΤΟΡΝΑΤΟΡΟ"

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος είπε πως η ΕΣΑΠ δεν θα απαντήσει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΑΣΑΠ και σχολίασε: 
«Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ είναι σκληρή και σε λάθος βάση γιατί είναι στην λογική της πολεμικής αντιπαράθεσης...
Αυτά γίνονταν σε άλλες εποχές και δεν ανήκουμε σε αυτές τις εποχές. Προτείνω να υπάρξει αυτοσυγκράτηση, ηρεμία και ωριμότητα. Δεν είναι ώρα για να ακολουθήσει ο καθένας τον δικό του δρόμο. Μπορούμε να βρούμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους φορείς του βόλεϊ, αρκεί να υπάρχει θέληση και διάθεση για συνεργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!