Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Χωρίς αγωνιστική δράση αυτό το Σαββατοκύριακο η Volleyleague



«Δεν απειλούμε, δεν εκβιάζουμε, αλλά αυτό που θέλουμε είναι μια ξεκάθαρη απάντηση από την Πολιτεία στο θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των ΤΑΑ».
Αυτό ήταν το γενικότερο νόημα των όσων δήλωσε σήμερα στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η ΕΣΑΠ, ο πρόεδρος της Ενωσης κ. Παντελής Ταρνατόρος, επιβεβαιώνοντας την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου περί αναστολής του πρωταθλήματος.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Ταρνατόρου έχουν ως εξής:
«Σας καλωσορίζουμε στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης. Η σημερινή συγκέντρωση έχει δύο σκοπούς. Ο πρώτος έχει να κάνει με την αναστολή του πρωταθλήματος και το δεύτερο κεφάλαιο είναι η συνέχεια της συνάντησης που είχαμε πραγματοποιήσει στην κλήρωση του πρωταθλήματος.
Ξεκινώντας από χθες στο σύνολό του ο ημερήσιος Τύπος και όλα τα ηλεκτρονικά Μέσα έδειξαν τον σεβασμό που έπρεπε στο συγκεκριμένο θέμα. Ανεξαρτήτως του τι γράφτηκε, αυτό που έχει σημασία είναι το θέμα επιβίωσης των ΤΑΑ και αυτό βγήκε έντονα και αυτό μας βοήθησε πολύ. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τις κινήσεις που κάνατε και θα κάνετε. Όλοι είμαστε κρίκοι σε αυτή την αλυσίδα. Αυτό το άθλημα βάλλεται από παντού και θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι.
Από το 1991 από το νόμο 1958/91 θεσπίστηκαν τα ΤΑΑ κι ο συγκεκριμένος νόμος υποχρέωσε τις ομάδες να έχουν τμήματα αμειβομένων αθλητών. Αυτό συνεπάγεται υποχρεώσεις που απορρέουν από τα συμβόλαια και ήρθε η Πολιτεία να βοηθήσει στις υποχρεώσεις που η ίδια δημιούργησε δίνοντας 100.000 ευρώ.
Αυτό το καθεστώς μέχρι και πέρσι συνεχιζόταν κανονικά.
Από το μήνα Μάιο επειδή γνωρίζαμε ότι ο νόμος ολοκληρώνεται, ήρθαμε σε επαφή με Πολιτεία και θέσαμε το θέμα. Να υπάρξει δηλαδή η τακτική επιχορήγηση, αλλιώς να προσαρμόσουμε τους υπολογισμούς της ομάδας μας.
Τα σωματεία που μετέχουν στην Α1 τα μπάτζετ έχουν πέσει πάνω από 50%, ενώ το 50% των ΤΑΑ έχουν μπάτζετ που κυμαίνεται στα 250.000 με 350.000 ευρώ, οπότε καταλαβαίνει κανείς το πόσο σοβαρή είναι η επιχορήγηση.
Αυτό είναι ένα σημαντικό ποσοστό και αν τα χρήματα εκλείψουν θα υπάρχει πρόβλημα.
Μιλήσαμε με τον κύριο Μπιτσαξή και μας διαβεβαίωσε πως τα χρήματα θα δοθούν κανονικά. Έτσι, όλα τα σωματεία έβαλαν τις 100.000 στον προϋπολογισμό τους, ενώ το καλοκαίρι, δύο και τρεις φορές μας διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Από εκεί και πέρα η ευθύνη της ΓΓΑ φτάνει μέχρι ενός σημείο, μετά θα πρέπει να υπάρχει η υπογραφή του Υπουργού. Εμείς προσπαθήσαμε να βρούμε τον κύριο Νικητιάδη, αλλά δεν καταφέραμε να έρθουμε σε επαφή. Καταλαβαίνουμε πως ο φόρτος εργασίας είναι πολύ μεγάλος. Υπήρξε σκέψη να μην ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα, αλλά είπαμε πως θέλαμε να δείξουμε την εμπιστοσύνη μας στην Πολιτεία. Έτσι στείλαμε και επιστολές τονίζοντας πως θα πρέπει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις. Δυστυχώς όσο συνεχιζόταν το πρωτάθλημα δεν είχαμε κάποια επαφή. Σε νέο Διοικητικό Συμβούλιο είπαμε να σταματήσουμε, αλλά λόγω Δημοτικών εκλογών είπαμε να περιμένουμε και να το δούμε μετά. Δυστυχώς πέρασαν οι εκλογές, ξαναμιλήσαμε, ξαναστείλαμε επιστολές, αλλά μέχρι χθες δεν υπήρξε κάτι συγκεκριμένο.
Είχαμε αναφέρει πως μέχρι 1η Δεκεμβρίου αν δεν υπάρξουν έγγραφες δεσμεύσεις, θα υπάρξουν αντιδράσεις.
Και χθες σε κάποια επαφή με την Πολιτεία, πάλι μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει θέμα και πως θα υπάρξει κρατική επιχορήγηση. Εμείς τους είπαμε γιατί δεν το βάζετε σε έναν νόμο ή σε έναν χαρτί προκειμένου να είμαστε καλυμμένοι. Δεν υπάρχει θέμα μη εμπιστοσύνης. Σεβόμαστε την Πολιτεία την εμπιστευόμαστε, αλλά πλέον υπάρχει θέμα επιβίωσης. Αν κάποια σωματεία δεν πάρουν αυτά τα λεφτά δεν θα υπάρχει πρωτάθλημα. Οι παίκτες θα κάνουν οι απεργίες, οι παράγοντες δεν θα έχουν άλλα λεφτά και εκ των πραγμάτων δεν θα υπάρχει πρωτάθλημα.
Είναι λάθος να σκεφτεί κάποιος πως πάμε να πιέσουμε καταστάσεις, απλά δεν μπορούν τα ΤΑΑ να συνεχίσουν με τέτοια ανασφάλεια και αυτό προσπάθησα να πω και στην Πολιτεία. Αν έχει πρόβλημα οικονομικό που έχει, αν και το ποσό αυτό δεν νομίζουμε να είναι μεγάλο για την τύχη ενός αθλήματος. Αν δεν μπορούν να δοθούν αυτά τα λεφτά, ας αλλάξει το καθεστώς από του χρόνου. Θα έπρεπε να μας το πουν από την αρχή, έτσι ώστε να μην υπολογίζουμε αυτό το ποσό κι ο καθένας να κάνει ότι μπορεί. Αυτή την στιγμή είμαστε εγκλωβισμένοι. Φτάνουμε στην μέση του πρωταθλήματος και δεν ξέρουμε που βρισκόμαστε. Ξεκινήσαμε με καλή διάθεση, αλλά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Πρέπει η Πολιτεία ό,τι μας λέει να τα βάλει σε ένα χαρτί για να προχωρήσουμε».
Για την αναστολή του πρωταθλήματος: «Η απόφαση είναι αναστολή επ' αόριστον. Δεν εννοούμε ότι εμείς θα σταματήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους της σεζόν, αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως θα το ξεκινήσουμε, αν δεν έχουμε κάποια δεδομένα. Οι τελευταίοι που θέλουν να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα είμαστε εμείς. Αν και σήμερα έχουμε κάτι συγκεκριμένο από την Πολιτεία θα κοιτάξουμε το συντομότερο να ξεκινήσει. Δεν το σταματάμε, αλλά κάνουμε μια διακοπή για να συζητήσουμε με την Πολιτεία για να βρεθεί λύση. Πιστεύουμε πως αν μας καλέσουν και καθίσουμε στο τραπέζι θα καταλάβουν πως είναι πολύ απλό θέμα. Για την δόση των 50.000 από την περσινή επιχορήγηση υπάρχει υπουργική απόφαση και ξέρουμε πως θα τα πάρουμε. Εν' αντιθέσει με τις 100.000 που δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο να έχουμε στα χέρια μας».
Σε ερώτηση για το αν η ΕΣΑΠ έχει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης αν δεν δοθεί τελικά η οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ τόνισε:
«Όχι μόνο το βόλεϊ όλα τα αθλήματα ήταν κρατικοδίαιτα. Αν δεν υπήρχε ο ΟΠΑΠ δεν θα υπήρχε αθλητισμός. Συμφωνώ πως ίσως θα έπρεπε να κάνουμε κάποιες κινήσεις για να βγούμε με την κρατικοδίαιτη λογική και να κάνουμε τον υπολογισμό μας. Αυτό το βλέπουμε και ήδη κάνουμε κάποιες κινήσεις. Αργά, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος και δεν θα διαφωνήσω. Πλέον έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι ότι το κράτος δεν μπορεί να μας συντηρεί. Στο άμεσο μέλλον θα δείτε κινήσεις. Δυστυχώς αυτή την περίοδο τα διαφημιστικά πακέτα και οι χορηγίες έχουν πάει στον πάτο, αλλά θα προσπαθήσουμε.
Όταν υπάρχει θέμα επιβίωσης είναι να μπορείς την επόμενη μέρα να επιβιώσεις. Εμείς δεν θα πάμε στον Υπουργό και θα πούμε πως αν δεν μας δώσει τα λεφτά θα γίνει χαμός. Μπορούμε να πούμε πως αν δεν υπάρχουν τα λεφτά, τότε απαλλάξτε μας κι από τις υποχρεώσεις που έχουν τα ΤΑΑ.
Εμείς θεωρούμε ότι φέτος πρέπει να δοθούν τα λεφτά, αφού έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να μας πουν από τώρα τι θα γίνει για του χρόνου. Ας γυρίσουμε στον ερασιτεχνισμό. Να πάνε οι αθλητές να μιλήσουν με τον Υπουργό και να βρουν λύση και να τελειώσει η ιστορία. Το θέμα μας είναι πως προφορικά το λένε, αλλά όχι συνολικά.
Η ΕΣΑΠ έχει έτοιμο πλάνο, αλλά δεν μπορεί να ειπωθεί δημοσίως. Εμείς θέλουμε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα. Απλά θεωρούμε ότι η Πολιτεία πολύ γρήγορα θα καθίσει σε ένα τραπέζι, γιατί ίσως δεν έχει καταλάβει τη σοβαρότητα του θέματος. Πλάνο δεύτερο υπάρχει, αλλά πιστεύουμε ότι δεν θα πάμε και πως όλα θα λυθούν.
Για τη στάση της ΕΟΠΕ στο συγκεκριμένο θέμα ο κ. Ταραντόρος σημείωσε: «Εμείς λέμε πως το βόλεϊ πρέπει να είναι ενιαίο. Ομοσπονδία, παίκτες και ΕΣΑΠ να είμαστε ένα. Ωστόσο ο καθένας έχει εσωτερικές ρυθμίσεις και εκκρεμότητες. Οι σχέσεις της ΕΣΑΠ με Ομοσπονδία είναι τέτοιες που δεν τις είχε ποτέ. Όμως υπάρχει ένα θέμα αυτή τη στιγμή. Η Ομοσπονδία έχει και αυτή τα δικά της προβλήματα που έχουν να κάνουν με την Πολιτεία. Υπάρχει μια δικαιολογία που δεν είναι αβάσιμη, πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα πρέπει να κοιτάξει κάποια πράγματα που αφορούν την Ομοσπονδία, αλλά να κοιτάξει και το παιδί της. Εμείς βγήκαμε από τα σπλάχνα της. Πιστεύω ότι βλέπει πως είναι δίκαιο όλο αυτό.
Για την αντίστοιχη στάση του ΠΑΣΑΠ η τοποθέτηση του κ. Ταρνατόρου ήταν: «Βλέπουμε μια συμπεριφορά που δεν την καταλαβαίνουμε. Αντί ο ΠΑΣΑΠ να βγει μπροστά και να πιέσει την Πολιτεία μαζί με την ΕΣΑΠ (κι ενώ εμείς στείλαμε επιστολή προς τον ΠΑΣΑΠ ζητώντας να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους) αυτό δεν γίνεται. Χθες μας ήρθε μία επιστολή από τον ΠΑΣΑΠ, η οποία λέει πως ναι μεν είμαστε μαζί με ΕΣΑΠ, αλλά υπάρχει ένα αλλά. Υπονοώντας ότι ισως δεν ήταν σωστός ο τρόπος διεκδικήσεως των χρημάτων. Περιμένω από τον πρόεδρο του ΠΑΣΑΠ να μας πει κάτι συγκεκριμένο. Όταν βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο δεν πρέπει να κάνουμε πολιτική. Τους είχαμε πει, πως τρέχουμε εμείς για τα λεφτά σας και εσείς τι κάνετε. Δεν έχω δει μια λογική στην συμπεριφορά του ΠΑΣΑΠ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγαίνουν μπροστά. Παντού στον κόσμο πρώτα βγαίνουν οι εργαζόμενοι και μετά οι εργοδότες».
Κλείνοντας την αναφορά του στο συγκεκριμένο θέμα ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ ΑΕ για την στήριξη που παρέχει στην Ενωση, καθώς και στην τηλεοπτικό σταθμό Novasports, ενώ επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως η ΕΣΑΠ δεν έχει ως στόχο να εκβιάσει καταστάσεις, αλλά επιθυμία της είναι η αγαστή συνεργασία με την Πολιτεία.
Κατόπιν υπήρξε συζήτηση με τους εκπροσώπους του Τύπου για διάφορα άλλα θέματα που απασχολούν την Volleyleague (βία στα γήπεδα, διαιτησία, θέματα μάρκετινγκ και επικοινωνίας), ενώ αμέσως μετά ξεκίνησαν οι συζητήσεις της ΕΣΑΠ με τους προπονητές και τους αρχηγούς των ομάδων της Volleyleague από την Νότιο Ελλάδα, αλλά και τους διαιτητές που είναι στη λίστα της Volleyleague.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!