Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Οι τοποθετήσεις του προέδρου της ΕΣΑΠ στην εκπομπή 'Στο Φιλέ'

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ κ. Παντελής Ταρνατόρος βρέθηκε στα στούντιο της Nova και μίλησε στην εκπομπή του συνδρομητικού καναλιού «Στο Φιλέ», για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το πρωτάθλημα της A1 Ανδρών και δη το καθεστώς που θα διέπει τα ΤΑΑ τα επόμενα χρόνια ξεκαθαρίζοντας (σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ) ότι: «Η ΕΣΑΠ στο μέλλον δεν πρόκειται να δεχθεί από κανένα θεσμικό φορέα του αθλήματος, τέτοιου είδους ανακοίνωση. Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ είναι υβριστική και δεν συνάδει με το ύφος τόσο του οργάνου όσο και του προέδρου του. Εμείς επιλέξαμε να μην απαντήσουμε γιατί ήταν ανάξια σχολιασμού».
Από κει και πέρα οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του προέδρου της ΕΣΑΠ ήταν οι εξής:
«Όταν δεν γνωρίζεις κάποια πράγματα και δεν διαβάζεις σωστά, τότε δημιουργούνται παρερμηνείες. Εμείς είπαμε ότι θα συγκροτηθεί μια ομάδα εργασίας η οποία θα εξετάσει τα δεδομένα και αν κριθεί ότι πρέπει να επιστρέψουμε στον ερασιτεχνισμό, τότε θα μαζί με όλους τους φορείς τους αθλήματος θα συζητήσουμε όλες τις παραμέτρους, αφού μετά από 20 χρόνια δεν αλλάζεις εύκολα ένα συγκεκριμένο καθεστώς.Πριν από ημέρες στη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Νικητιάδη, ο τελευταίος μας ζήτησε να δημιουργηθεί μια επιτροπή από όλους τους φορείς (ΕΣΑΠ, ΠΑΣΑΠ, ΕΟΠΕ) έτσι όλοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Περιμέναμε να υπάρξει η αντίστοιχη πρόσκληση μέσα στις γιορτές, προφανώς λόγω φόρτου εργασίας δεν συνέβη, αλλά πήρε την πρωτοβουλία ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ και πριν από λίγες ημέρες καθίσαμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι. Εκεί αναφέραμε κάποιες από τις σκέψεις μας και ξεκαθαρίσαμε πως θα μελετήσουμε τα νέα δεδομένα. Από πού λοιπόν προκύπτει ότι επιστρέφουμε στον ερασιτεχνισμό είναι ένα καλό ερώτημα...»

«Ουδεμία απόφαση για επιστροφή στον ερασιτεχνισμό πάρθηκε, παρά μόνο μια επιτροπή συστάθηκε και η οποία θα αποτελείται από οικονομολόγους, νομικούς που θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους και θα κάνει τις προτάσεις για το καλύτερο δυνατό μοντέλο. Εμάς μας ενδιαφέρει το αύριο και το αύριο δεν αφορά την επόμενη χρονιά, αλλά την επόμενη δεκαετία... Ακόμη κι αν κριθεί ότι πρέπει να επιστρέψουμε στον ερασιτεχνισμό, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι βασική προϋπόθεση είναι η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των αθλητών... Δεν σβήνονται από μια μέρα στην άλλη τα δικαιώματα αυτών που έχουν υπογεγραμμένα συμβόλαια»


«Θα επαναλάβω για μια ακόμη φορά πως δεν υπάρχουν προαποφασισμένα γεγονότα... Από τότε που επαναδραστηριοποιήθηκε ο ΠΑΣΑΠ, η ΕΣΑΠ έχει σταθεί στο πλευρό του. Φτιάξαμε τον κανονισμό σχέσεων που ήταν ένα χρόνιο αίτημα των αθλητών και κάναμε εκεί αποδεκτά σχεδόν όλα τα αιτήματα τους. Ξεκινήσαμε τις συζητήσεις για την αδειοδότηση των ομάδων, το ταμείο εγγυοδοσίας, αλλά από τη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα με την Πολιτεία οι επαφές λογικό ήταν να παγώσουν. Θα αρχίσουν όμως σύντομα. Δυστυχώς από την πλευρά των αθλητών υπάρχει μια κακοπιστία σε όλα όσα κάνουμε. Οι ισχυρισμοί των παικτών για τις οφειλές, φυσικά και είναι αληθινοί, αλλά πρέπει να βρούμε κοινές γραμμές για να συνεννοηθούμε κι αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με τέτοιου είδους ανακοινώσεις»


 

«Το βόλεϊ χαρακτηριζόταν εδώ και χρόνια από εσωστρέφεια... Ας καταλάβουμε πως είμαστε. Εμείς οι παράγοντες κάνουμε το χόμπι μας και οι αθλητές είναι ημιεπαγγελματίες όπως λέει και ο νόμος. Αν ο καθένας οχυρωθεί πίσω από τα ‘εγώ' του και κοιτάζει μόνο το συμφέρον του, το άθλημα δεν έχει μέλλον. Υπάρχουν αθλητές απλήρωτοι, αλλά οι παράγοντες κάνουν ότι μπορούν για να διορθώσουν τα λάθη τους... Βεβαίως και πρέπει να πάρουν τα λεφτά που τους οφείλονται, χρειάζεται όμως να επιδείξουν και αυτή σύνεση».

«Υπάρχει υψηλό επίπεδο στους παράγοντες που ασχολούνται με το βόλεϊ. Το πρόβλημα είναι η εσωστρέφεια του αθλήματος, το οποίο και το κρατά χαμηλά. Εμείς στην ΕΣΑΠ έχουμε ως πολιτική να βγάζουμε προς τα έξω μόνο τα θετικά. Θεωρούμε ότι αυτή η επιστολή ήταν μια κακή παρένθεση, την οποία κλείσαμε έτσι ώστε μέσα από την σύνεση να βρούμε τις λύσεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!