Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

"Οι ομάδες πήραν την επιχορήγηση!" ΛΕΕΙ Ο ΜΠΙΤΣΑΚΤΣΗΣ!!! ΜΥΛΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΙ!!!

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, απάντησε στην ΕΣΑΠ για το θέμα της επιχορήγησης των σωματείων της Α1 Ανδρών, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί περί καθυστέρησης καταβολής των χρημάτων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η αντίδραση της ΕΣΑΠ



Στα άκρα φαίνεται πως οδηγείται η κόντρα της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος βόλεϊ με την Πολιτεία, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη (2/12) ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής. Σε αυτήν αναφέρεται ότι τα σωματεία έχουν λάβει ήδη την επιχορήγηση που τους αναλογεί, ενώ τονίζει μεταξύ άλλων ότι "η Α1 βόλεϊ ανδρών, η οποία είναι αμιγώς επαγγελματική κατηγορία, οφείλει να φροντίζει τα του οίκου της".
Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη (2/12) η ΕΣΑΠ αποφάσισε οριστικά την επ' αόριστον αναστολή του πρωταθλήματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη (2/12) ο Παναγιώτης Μπιτσαξής:
"Η  Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα, όχι μόνο στήριξε, αλλά στήριξε αποφασιστικά το ελληνικό βόλεϊ. Το άθλημα χρηματοδοτήθηκε με 3.800.000€ στο 100% της εγκριθείσας για φέτος οικονομικής επιχορήγησης, χωρίς καμία περικοπή.
Οι ομάδες της Α1 βόλεϊ ανδρών εισέπραξαν μέχρι το τελευταίο ευρώ την ετήσια επιχορήγηση 100.000€ για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010.
Οι ομάδες της Α2 εισέπραξαν μέχρι το τελευταίο ευρώ την ετήσια επιχορήγηση των 50.000 € για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010. Συνολικά οι δύο αυτές κατηγορίες εισέπραξαν εντός του 2010 το ποσό του 1.800.000 €, ανεξαρτήτως των επιχορηγήσεων του ΟΠΑΠ και των άλλων έμμεσων κρατικών πόρων.
Τα αναγραφόμενα λοιπόν περί καθυστέρησης καταβολής των επιχορηγήσεων της ΓΓΑ στο ελληνικό βόλεϊ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Η ΕΣΑΠ ανεξαρτήτως του όποιου αιτήματός της για το μέλλον, το οποίο εξετάζεται από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδη, θα έπρεπε να έχει δώσει δημοσίως την πλήρη εικόνα η οποία και για αυτήν και για την ΕΟΠΕ,  όχι διαμαρτυρίες δεν θα έπρεπε να προκαλεί, αλλά χαμόγελα.
Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι η Α1 βόλεϊ ανδρών, η οποία είναι αμιγώς επαγγελματική κατηγορία, οφείλει να φροντίζει τα του οίκου της και έχει τύχει της αμέριστης υποστήριξης της Πολιτείας".
Αμέσως μετά η ΕΣΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η επιχορήγηση ναι μεν έχει εγκριθεί, αλλά δεν έχει εισπραχθεί, ακόμη, από τα σωματεία.
Αναλυτικά:
"Σχετικά με την σημερινή ανακοίνωση της ΓΓΑ, η ΕΣΑΠ επιθυμεί να διευκρινίσει τα παρακάτω:

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει εγκρίνει από τον Οκτώβριο του 2010, τη δεύτερη δόση της τακτικής επιχορήγησης της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010. Για το συγκεκριμένο θέμα, παρότι η επιχορήγηση αυτή δεν έχει εισπραχθεί από κανένα ΤΑΑ, έχουμε ευχαριστήσει επανειλημμένως και δημόσια τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού.

H ΕΣΑΠ έχει συνεργαστεί με την ΓΓΑ, επίσης, στην εκπόνηση πολλών θεσμικών λειτουργιών της αμειβόμενης πετοσφαίρισης, όπως ο νέος Κανονισμός Σχέσεων Αθλητών- ΤΑΑ, ο νέος Κανονισμός εγγραφών-μεταγραφών κ.α. με θετική κατάληξη.
Γνωρίζουμε, επίσης ότι, η ΓΓΑ έχει στηρίξει το ελληνικό βόλεϊ, δεδομένα που η ΕΣΑΠ επανειλημμένως έχει τονίσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε κάθε ευκαιρία, ακόμα και στη σημερινή τοποθέτηση του Προέδρου της Ένωσης κ. Ταρνατόρου στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο της Αθήνας. Το αντικείμενο της ΕΣΑΠ είναι, βέβαια, η διαχείριση του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών και μόνο. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να γνωρίζει και δεν νομιμοποιείται για να αναφερθεί στις επιχορηγήσεις προς τους υπόλοιπους φορείς του αθλήματος, την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, καθώς και την επιχορήγηση της Α2 ανδρών.

Τα οποιαδήποτε αναγραφόμενα σε μερίδα του Τύπου δεν αποτελούν απόψεις της ΕΣΑΠ, οι οποίες αποτυπώνονται μόνο μέσα από τα επίσημα Δελτία Τύπου και τις δημόσιες τοποθετήσεις των εκπροσώπων της.

Τέλος, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου τονίστηκε περίτρανα η εμπιστοσύνη της ΕΣΑΠ προς την Πολιτεία και τις προσπάθειες που κάνει για την υποστήριξη του αθλητισμού, στις δύσκολες περιόδους που περνάει η χώρα μας.

Η ΕΣΑΠ αναμένει από τον Υφυπουργό Πολιτισμού, κ. Νικητιάδη, να εξετάσει το αίτημά της για την τακτική επιχορήγηση της περιόδου 2010-2011 και στο άμεσο χρονικό διάστημα να υπάρξει θετική κατάληξη, έτσι ώστε το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών να συνεχιστεί απρόσκοπτα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!