Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

MVP ΟΠΑΠ της 14ης αγωνιστικής ο Βασίλης Πλίκας

Μικρός, φανταζόταν τον εαυτό του με μια πορτοκαλί μπάλα (στα τέλη της δεκαετίας του '80 ήταν η εποχή του μπάσκετ), αλλά η επιμονή του πατέρα του να δοκιμάσει πρώτα το βόλεϊ, αποδείχθηκε καθοριστική.
Ο Γιώργος Πλίκας, πασαδόρος γαρ και μέλος της μεγάλης ομάδας του Δημόκριτου (στη δεκαετία του '70) ήθελε ο μεγάλος του γιος Βασίλης, να ακολουθήσει τα δικά του βήματα και τα κατάφερε.
Μάλιστα, ο MVP ΟΠΑΠ της 14ης αγωνιστικής της Volleyleague, σε ηλικία 12 ετών, λόγω πολλών προβλημάτων τραυματισμού, βρέθηκε στην αποστολή του Ορφέα Ηλιουπόλεως για το πρωτάθλημα της Β' εθνικής και ήταν στον πάγκο μαζί με τον συμπαίκτη πατέρα του!
«Κι οι δυο ήμασταν στον πάγκο γιατί ο ένας ήταν πολύ μικρός κι ο άλλος πολύ μεγάλος», θυμάται και γελάει ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ, ο οποίος κόντρα στον Ολυμπιακό βοήθησε την ομάδα να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη έχοντας μάλιστα και 9 πόντους με 4/4 επιθέσεις, 4 μπλοκ κι έναν άσο.
«Ήταν μια καλή μέρα για όλη την ομάδα. Λογικό είναι να αισθάνομαι ικανοποιημένος για την προσωπική μου διάκριση, αλλά το πιο σημαντικό είναι η ομάδα και οι στόχοι της. Κι είμαι πραγματικά χαρούμενες γιατί με τις τελευταίες επιτυχίες μας νομίζω ότι είμαστε κοντά στο να σιγουρέψουμε τη θέση μας στην 8άδα και να μπορέσουμε να πλασαριστούμε όσο το δυνατόν ψηλότερα».
Πέρσι ο ΠΑΟΚ είχε μια εξαιρετική πορεία φτάνοντας να διεκδικεί ακόμη και τη 2η θέση στην κανονική περίοδο, ωστόσο φέτος η αλήθεια είναι ότι έχει παρουσιάσει δύο πρόσωπα, αν και για τον 31άχρονο άσο αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένο.
«Ο σχεδιασμός του καλοκαιριού ανατράπηκε εξαιτίας του προβλήματος που προέκυψε με τον Λινς και οδήγησε την ομάδα σε οριακές καταστάσεις, Φτάσαμε Δεκέμβριο μήνα να παίζουμε με έναν ξένο, παίζοντας με λύσεις ανάγκης, με διάφορες αλχημείες από το προπονητικό τιμ και νομίζω ότι ήταν ένα πραγματικό κατόρθωμα το ότι τα βγάλαμε πέρα», λέει και συνεχίζει: «Με την προσθήκη του Ρομέρο, μπήκε στην ομάδα εμπειρία. Δεν είναι ο σούπερ παίκτης, αλλά ξέρει βόλεϊ και μας βοήθησε να βρούμε ισορροπία και χημεία. Έχει ένα μήνα ουσιαστικά που παίζει και νομίζω ότι η διαφορά είναι εμφανής, ενώ η αλήθεια είναι ότι η ομάδα εντός έδρας δείχνει μεγάλη δυναμική. Αν και δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας, πιστεύω ότι με ανάλογες εμφανίσεις και εκτός έδρας θα είμαστε πολύ καλύτερα».
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο βαθμολογικό πίνακα πάντως, ο έμπειρος πασαδόρος είναι ξεκάθαρος ως προς τους στόχους της ομάδας του.
«Ρεαλιστικά δε νομίζω ότι μπορούμε να σκεφτόμαστε κάτι καλύτερο, πάνω από την 5η θέση, αφού μας έχει κοστίσει ο πρώτος γύρος. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι πριν από 4 αγωνιστικές είχαμε μόλις 7 βαθμούς και ήμασταν τελευταίοι μαζί με τον ΠΑΟ. Δουλέψαμε όμως και δικαιωνόμαστε τώρα, ωστόσο είναι ουτοπικό να για την 4άδα... Ας εξασφαλίσουμε πρώτα 100% την 8άδα και μετά βλέπουμε».
Όσον αφορά τη Volleyleague ΟΠΑΠ γενικότερα ο πασαδόρος του Δικεφάλου τη χαρακτήρισε ως: «Ένα πρωτάθλημα... δυόμιση ταχυτήτων. Στην πρώτη είναι ο Ηρακλής κι ο Ολυμπιακός, στην... ενδιάμεση Σύρος και Παμβοχαϊκός που είναι σταθερές από την αρχή της σεζόν κι από κει και πέρα οι διαφορές των υπολοίπων είναι πολύ μικρές. Δεν είναι έκπληξη ο 5ος να χάσει από τον 110, πόσο μάλλον όταν ο 11ος είναι ο Παναθηναϊκός που περνάει μια κρίση, αλλά νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα».
Φέτος είναι η 6η του χρονιά στον ΠΑΟΚ, αλλά η πρώτη όπου ο ίδιος λογίζεται ως βασικός πασαδόρος κι όπως παραδέχεται: «Την περίμενα αυτή τη στιγμή και δεν το κρύβω. Όλα τα προηγούμενα χρόνια βέβαια, είχα πολλές συμμετοχές φτάνοντας στο σημείο να παίζω περισσότερο από τους βασικούς. Το ότι ήμουν ο βασικός πασαδόρος πάντως δεν άλλαξε κάτι σε εμένα, πέραν ίσως του ότι οι ευθύνες είναι περισσότερες, γιατί εξακολουθώ να δουλεύω όπως δούλευα από την πρώτη στιγμή».
Κι αυτή η νοοτροπία πέρα από οικογενειακή παράδοση, έχει τις ρίζες της και στους προπονητές που είχε στο ξεκίνημα της καριέρας του. «Στον Ορφέα με πήρε από το μηδέν ο Σάκης Αναστασιάδης και ουσιαστικά με έκανε να αγαπήσω το βόλεϊ και να σκέφτομαι βολεϊκά, ενώ μετά είχαν την τύχη να δουλέψω μ' αυτό το μεγάλο δάσκαλο που λέγεται Γιώργος Καμπερίδης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!