Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Οι θέσεις και οι προτάσεις της ΕΣΑΠ για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ κ.Παντελής Ταραντόρος, μετά από σχετική πρόσκληση, παραβρέθηκε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στη συζήτηση των διατάξεων του νέου αθλητικού νομοσχεδίου που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, παρουσιάζοντας τις θέσεις και τις προτάσεις της Ένωσης σε διάφορα άρθρα του νομοσχεδίου.
Συγκεκριμένα:

1.Για το θέμα της επιχορήγησης ΟΛΑ τα κόμματα συμφωνήσαν ότι πρέπει να δοθεί το ποσό της επιχορήγησης και θα πρέπει οπωσδήποτε να αναγράφει ένα ποσό στο νομοσχέδιο, έστω και κατά λίγο μειωμένο, πάρα να υπάρχει ασάφεια για το μέλλον.
2.Οσον αφορά την επιχορήγηση τονίσθηκε από μέρους μας, ότι όλα τα χρήματα θα δοθούν στους αθλητές και ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνέπεια και ηρεμία στον χώρο μας, όταν λόγω της Πολιτείας υπάρχουν οφειλές των ΤΑ προς τους αθλητές συνολικού ποσού 1.200.000 ευρώ με ευθύνη της Πολιτείας.
3.Συμφωνησαμε με τον ΠΑΣΑΠ τα χρήματα της επιχορήγησης να μπορούν να εκχωρηθούν.
4.Εαν δεν μπορεί η Πολιτεία να επιχορηγήσει τα ΤΑΑ τότε να αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας τους. Δεν είναι δυνατόν να αποψιλώνουμε τα Σωματεία και τα ΤΑΑ από δικαιώματα και να αφήνει η Πολιτεία μόνον τις υποχρεώσεις.
5.Ολα τα κόμματα συμφωνήσαν ότι η αμειβομένη πετοσφαίριση δεν μπορεί να τύχει της ιδίας μεταχείρισης με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ σε σχέση με τα πρόστιμα και υπήρξε καταρχήν μια συμφωνία να προταθεί η αναλογία 1 προς 10 σε σχέση με τα πρόστιμα που αναφέρονται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο και απευθύνονται προς τις ΠΑΕ και ΚΑΕ περιλαμβάνει όμως και τα ΤΑΑ.
6.Εγινε παρέμβαση από μέρους της ΕΣΑΠ θέτοντας πλέον σε αμφισβήτηση την διαδικασία συγγραφής κάθε αθλητικού νομοσχεδίου διότι βασίζονται στο άθλημα του ποδόσφαιρου αφήνοντας τα αλλά αθλήματα στην μοίρα τους. Προτάθηκε να γίνει επιτέλους ουσιαστική διαβούλευση ανά άθλημα και να ψηφιστεί ένα αθλητικό νομοσχέδιο που θα πραγματεύεται τα θέματα που απασχολούν το κάθε άθλημα.
7.Τονίσθηκε ότι δεν μπορεί πλέον να συνεχίσουν τα ΤΑΑ με τις υπάρχουσες συνθήκες και ζητήσαμε να γίνει διαβούλευση προκειμένου να αποφασιστεί από όλους τους φορείς το μοντέλο βιωσιμότητας των σωματείων πετοσφαίρισης που αγωνίζονται στην Α1.
8.Η ΕΣΑΠ συμφώνησε να μπουν όροι και προϋποθέσεις στις μεταγραφές των ΤΑΑ με την προϋπόθεση ότι η ρύθμιση αυτή θα αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου βιωσιμότητας των ΤΑΑ που θα επιλεχθεί από τους φορείς και θα αποδεχτεί η Πολιτεία. Αποσπασματικές ρυθμίσεις μόνον προβλήματα δημιουργούν.
9.Η ΕΣΑΠ συμφώνησε με τον ΠΑΣΑΠ ότι πρέπει να λειτουργήσουν οι Επιτροπές Επίλυσης Οικονομικών Διαφόρων και επιτέλους έγινε και παραδοχή από τον ΠΑΣΑΠ ότι η χρηματοδότηση τους δεν είναι θέμα ΕΣΑΠ αλλά της Πολιτείας .Όλα τα κόμματα συμφωνήσαν ότι πρέπει να χρηματοδοτηθεί η συγκεκριμένη επιτροπή από την Πολιτεία.
10.Η ΕΣΑΠ έθεσε το δίλλημα σε όλους τους φορείς «εάν πρέπει οι παράγοντες των ΤΑΑ και των Σωματείων να ευθύνονται με την προσωπική τους περιουσία για οφειλές αθλητών;». Είναι ένα θέμα που η Πολιτεία οφείλει να το απαντήσει διότι πλέον οι διοικούντες των ΤΑΑ και των Σωματείων δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν όταν η ισχύουσα νομοθεσία θέτει μόνον υποχρεώσεις στα ΤΑΑ και τα Σωματεία και η Πολιτεία τους έχει στερήσει έστω και την ελάχιστη επιχορήγηση που παρείχε.
11.Η ΕΣΑΠ ζητεί από την Πολιτεία να θεσπίσει καθεστώς δόσεων, όπως γίνεται κατά τεκμήριον τον τελευταίο καιρό σε όλα τα φορολογικά νομοσχέδια και επιτέλους όλα τα ΤΑΑ να μπουν σε μια ρύθμιση με τους αθλητές και να ολοκληρωθεί ο κύκλος οφειλών παλαιοτέρων ετών που ο τζίρος χρημάτων του αθλήματος ήταν δυσανάλογος του προϊόντος που παρείχαμε ΑΠΑΝΤΕΣ .
Μόνον με τον τρόπο αυτόν θα βρεθεί λύση και θα αρχίσουμε από την φετινή σεζόν μια νέα περίοδο για την αμειβόμενη πετοσφαίριση.
12.Η ΕΣΑΠ θεωρεί ότι πλέον δεν υπάρχει κάποιος λόγος και δυνατότητα για ελάχιστους μισθούς και υποχρεώσεις. Επιθυμούμε ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ χωρίς προαπαιτούμενα χρονικής διάρκειας, μισθών και όρων. Το ΤΑΑ με κάθε αθλητή να συνάπτει μια συμφωνία που θα προέρχεται από την ελεύθερη βούληση των μερών. Ξεκάθαρες σχέσεις χωρίς περιορισμούς από τον νόμο.
13.Οσον αφορά το θέμα που αναφέρεται στο υπό ψήφισην νομοσχέδιο για την προσωρινή εκτελεστοτητα των αποφάσεων με ποινή την απαγόρευση των μεταγραφών, είναι ανέφικτο να υλοποιηθεί με τα σημερινά δεδομένα και αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι βούληση της Πολιτείας είναι να θέσει ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ δεσμεύσεις για τα ΤΑΑ και τα Σωματεία έναντι των αθλητών, χωρίς παράλληλα να είναι συνεπής σε αυτά που έχει υποσχεθεί και δικαιούμαστε.
Στο συγκεκριμένο θέμα θέσαμε ως εναλλακτική πρόταση ένα ποσοστό 20% να μπορεί να κριθεί από την Επιτροπή ως προσωρινώς εκτελεστό.
14.Όσον αφορά το θέμα αναλήψεως του Πρωταθλήματος από την Ομοσπονδία εφόσον κριθεί από την ΓΣ αυτής (άρθρο 22) η άποψη μας είναι ξεκάθαρη ότι δεν είναι δυνατόν η Ομοσπονδία να αποφασίζει από μόνη της για τις τύχες της Αμειβόμενης Πετοσφαίρισης και αντιπροτείναμε ή να καταργηθεί η συγκεκριμένη διάταξη ή να υλοποιείται μόνον όταν τα 2/3 των μελών της ΓΣ της ΕΣΑΠ αποφασίσει να δώσει το Πρωτάθλημα στην Ομοσπονδία.
Στο θέμα αυτό συμφώνησε η πλειοψηφία των βουλευτών που περιίσταντο.
15.Οσον αφορά τα άρθρα 7,8,9 και 25 του σχεδίου τονίσαμε ότι αφορούν καθαρά το ποδόσφαιρο και εμάς δεν μας αγγίζουν ως άθλημα, όποτε και πρέπει να εξαιρεθούμε από τις συγκεκριμένες διατάξεις, οι οποίες πλέον όλων των άλλων επισύρουν ποινές και ατομικά για κάθε μέλος του ΤΑΑ, για πράξεις που δεν μπορεί να γνωρίζει ή έστω να έχει την δυνατότητα να ελέγξει.
17.Η ΕΣΑΠ είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε διάταξη που αναφέρεται σε προσωπική ευθύνη των διοικούντων ενός ΤΑΑ ή Σωματείου διότι με βάση τα τωρινά δεδομένα το μόνον που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι ότι η Πολιτεία προσπαθεί να αφανίσει τα Σωματεία ή τα ΤΑΑ διότι άπλα δεν θα βρίσκονται άνθρωποι να αναλαμβάνουν τις τύχες των Σωματείων και ως εκ τούτου και οι αθλητές δεν θα έχουν την δυνατότητα να αγωνισθούν λόγω ελλείψεως Σωματείων.
18.Τελος η ΕΣΑΠ συμφώνησε με τον ΠΑΣΑΠ ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις ώστε οι αθλητές να πάρουν τα οφειλόμενα χρήματα με μια βασική προϋπόθεση από μέρους μας: ότι η εξόφληση θα πραγματοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζει την βιωσιμότητα των Σωματείων ή ΤΑΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!