Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ στον Sentra FM 103.3

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Sentra 130,3 και στον Κώστα Ασημακόπουλο όπου αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που απασχολούν την αμειβόμενη πετοσφαίριση.
Αναλυτικά η συνέντευξη:
Για τις αρνητικές συγκυρίες στο βόλεϊ: «Κάναμε μια ανάλυση των οικονομικών της ΕΣΑΠ στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησα, αλλά αυτό που μας καίει είναι τα προβλήματα των μελών μας. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό αλλά χαρακτηρίζεται από πολλά προβλήματα. Γνωρίζαμε ότι θα τα βρούμε μπροστά μας και προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Οι συνταγές σε κάποιες ομάδες έχουν επιτύχει αλλά 3-4 ομάδες έχουν πολλά οικονομικά προβλήματα».
Για τις εξελίξεις στην ΕΑΠ που κινδυνεύει να ακολουθήσει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς αποχωρώντας από το πρωτάθλημα: «Στην Καλαμαριά το ερασιτεχνικό σωματείο δεν ήθελε το βόλεϊ, εδώ δεν έχουμε την ίδια κατάσταση. Έχουμε σωματεία το οποία αγαπούν και υπηρετούν το βόλεϊ επί σειρά ετών, αλλά έχουν πολλά προβλήματα. Με ηρεμία και σύνεση θα βρεθούν λύσεις. Δεν είμαι παράγοντας του Παναθηναϊκού και της ΕΑΠ. Υπάρχουν εσωτερικές ζυμώσεις, εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε κοντά τους. Η ΕΣΑΠ δεν μπορεί να υποκαταστήσει τα σωματεία, αλλά θα βοηθήσει όλες της ομάδες για να βρεθούν λύσεις και να ξεπεραστούν τα προβλήματα».
Για την αντιπαράθεσή του με τον Στάθη Ντονά και τα οικονομικά που αντιμετωπίζουν οι αθλητές: «Κάποιοι αθλητές θεωρούσαν και συνεχίζουν να θεωρούν το βόλεϊ επάγγελμα. Εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Όμως ο αθλητισμός έχει γυρίσει σελίδα. Πλέον πολύ δύσκολα θα υπάρξουν αθλητές που θα απασχολούνται αποκλειστικά από ομάδες βόλεϊ Στο εξής θα υπάρξουν κάποιες ομάδες που θα κρατάνε τους αθλητές πληρώνοντάς τους σαν επαγγελματίες, αλλά θα είναι λίγες.
Επίσης υπάρχει ένα νομοθετικό ζήτημα, γιατί πρέπει να μπουν όροι και προϋποθέσεις για να συμμετέχουν οι ομάδες στο πρωτάθλημα. Τα προβλήματα που έχουν οι ομάδες δεν είναι φετινά, προέρχονται από παλαιότερες χρονιές. Πρέπει να κοιταχτούμε στα μάτια και να πάρουμε γενναίες αποφάσεις.
Εμείς θεωρούμε παρελθόν την οποιαδήποτε κρίση με τους αθλητές. Στο βόλεϊ η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Πρέπει να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να τα παραμερίσουμε όλα».
Για την λέξη «εκατομμυριούχοι« που χρησιμοποίησε αναφερόμενους στους αθλητές: «Η λέξη «εκατομμυριούχοι» είχε μεταφορική έννοια. Είπα ότι υπήρξε εποχή που τα χρήματα έρεαν στο βόλεϊ. Υπήρχαν εκατομμύρια ευρώ. Αυτό δεν το αρνείται κανείς. Αν κάποιοι το πήραν προσωπικά, έκαναν λάθος. Πρέπει να ξεκινήσουμε συζητήσεις με ρεαλιστικά δεδομένα. Αν βρισκόμαστε απέναντι σε αθλητές που ταμπουρώνονται στις θέσεις τους είναι δύσκολο να βρεθεί λύση».
Για τις κινήσεις της Πολιτείας και το νομοσχέδιο: «Δυστυχώς δεν περιμένουμε πολλά πράγματα από την Πολιτεία. Το νομοσχέδιο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ποδοσφαίρου. Όλες οι ομάδες είναι μείον 100 χιλιάδες στα έσοδα γιατί ενώ αρχικά ήταν μέσα στο νομοσχέδιο αυτή η επιχορήγηση, αποσύρθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών, που δεν θέλει με τίποτα να μας δοθούν τα χρήματα».
Για το τι μέλλει γενέσθαι από την ΕΣΑΠ στο βόλεϊ: «Η ΕΣΑΠ δεν χρωστάει πουθενά, αλλά το θέμα δεν είναι η ΕΣΑΠ αλλά το πρωτάθλημα. Το προεδρείο θα κατεβάσει μια πρόταση για το βόλεϊ του αύριο,που θα βασίζεται στην φερεγγυότητα. Τα πράγματα αλλάζουν. Θα τους φέρουμε όλους στο τραπέζι για να βρούμε τρόπο για να επιβιώσουμε την επόμενη πενταετία».
Για το θέμα που προέκυψε με την προκήρυξη του Κυπέλλου: «Η μιζέρια φέρνει γκρίνια. Από την στιγμή που δεν υπάρχουν βασικά οικονομικά δεδομένα, η ομοσπονδία προσπαθεί να βρει οικονομικές λύσεις για να περάσει η χρονιά. Έτσι έγινε με το κύπελλο. Εμείς κάναμε προτάσεις που απέρριψε η ομοσπονδία. Η προκήρυξη βγήκε τελευταία στιγμή και έγινε το μπέρδεμα. Η ΕΣΑΠ είναι ξεκάθαρη. Έπρεπε να λάβουν μέρος όλες οι ομάδες. Πρέπει να παρακάμπτουμε τις τυπικότητες Πρέπει να μπαίνουν όλες στον αγωνιστικό χώρο».
Για το γεγονός ότι δεν λειτουργούν οι επιτροπές και οι αθλητές δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους: «Είμαστε μαζί τους στο θέμα. Βρήκαμε κάποιες λύσεις με τα παράβολα, είναι ένα θέμα της Πολιτείας και το κατάλαβε στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων. Πρέπει να πληρωθούν οι δικαστές για να αρχίσουν δικάζουν. Οι αθλητές έχουν απόλυτο δίκιο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!