Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Αυλαία αύριο στην κανονική περίοδο της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012


Η κανονική περίοδος της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 ολοκληρώνεται αύριο το βράδυ (το πρώτο σερβίς και στους 5 αγώνες θα δοθεί στις 19.00) σε ένα φινάλε θρίλερ, καθώς είναι πολλά τα... ανοικτά μέτωπα για την τελική κατάταξη των ομάδων.

Ηρακλής - Ολυμπιακός
Το τρίτο επίσημο ραντεβού κυανόλευκων και ερυθρόλευκων στη φετινή σεζόν (οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες και σε φιλικό παιχνίδι) βρίσκει τον Ηρακλή να είναι σίγουρα πρώτος και τον Ολυμπιακό να χρειάζεται νίκη με οποιοδήποτε σκορ προκειμένου να εξασφαλίσει την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα της έδρας στις επικείμενες αναμετρήσεις με τον Φοίνικα Σύρου για την α' φάση των play offs.
Η ούτως ή άλλως δύσκολη αποστολή του Ολυμπιακού, έγινε ακόμη δυσκολότερη από τις απουσίες των Φιλίποφ (τραυματίας), Κοκκινάκη, Σωτηρίου (άρρωστοι), ενώ την ίδια ώρα ο Ηρακλής (που είναι αήττητος στις φετινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων με πιο πρόσφατη την επικράτηση του στον ημιτελικό του Κυπέλλου) θα παραταχθεί κομπλέ, καθώς οι Ντεσπέιν, Μποζίδης, Στεφάνου ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις που είχαν.
«Είναι ένα παιχνίδι που μπορεί βαθμολογικά να μην έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά έχει όλα τα άλλα... ενδιαφέροντα που μπορεί να έχε ένα τέτοιο ματς. Είναι ένα παιχνίδι γοήτρου και ηθικού, ένας ματς ψυχολογίας και ανταγωνιστικότητας κι ένας αγώνας κόντρα σε ένα σκληρό αντίπαλο», είπε ο Σωτήρης Δρίκος και συνέχισε: «Μέσα από αυτή την αναμέτρηση θα γίνει ένας επαναπροσδιορισμός των δύο ομάδων μετά τις υποχρεώσεις που είχαμε στο Κύπελλο. Με άλλα λόγια είναι ένα πραγματικό ντέρμπι, στο οποίο δεν μετράνε οι απουσίες κι είναι κυρίως ένα παιχνίδι των παικτών, όπου θα μετρήσει η θέληση τους για νίκη».
Στον Ολυμπιακό όπως προαναφέραμε υπάρχουν τρεις σημαντικές απουσίες (ενώ χθες το πρωί κι ο Λιβαθηνός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα λόγω ενοχλήσεων στο δικέφαλο) ωστόσο όπως ξεκαθάρισε ο Γιάννης Καλμαζίδης:
«Παρ' όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε με τραυματισμούς και με ιώσεις θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο πιο καλά μπορούμε και θα παλέψουμε για να διεκδικήσουμε τη νίκη»

Τι έγινε πέρσι (14η αγωνιστική)
Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από το κλειστό της Μίκρας όπου κέρδισε με 3-0 τον Ηρακλή, παίρνοντας έτσι ρεβάνς για την ήττα στον πρώτο γύρο και βάζοντας φωτιά στην κορυφή, αφού πλέον βρίσκεται στη 2η θέση (ισόβαθμος με τον ΠΑΟ, αλλά υπερτερεί καθώς τον έχει κερδίσει στη Γλυφάδα) και μόλις ένα βαθμό πίσω από τον Γηραιό.
Οι ερυθρόλευκοι με όπλο το σερβίς τους, αλλά καθοδηγούμενοι μαεστρικά κι από τον Ντίμα Φιλίποφ, ουσιαστικά απειλήθηκαν μόνο στο τρίτο σετ από τον Ηρακλή που γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη ήττα και αισθάνεται πλέον καυτή την ανάσα των δύο αιωνίων.
Οι κυανόλευκοι στο πρώτο σετ είδαν το σκορ να διαμορφώνεται από 11-13 σε 11-16 και 12-19 (ο Κουζούνης ‘σκούπιζε' όλη την πίσω ζώνη κι ο Ολυμπιακός τελείωνε όλες τις κόντρα επιθέσεις).
Στο β' σετ το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι το 15-15, το οποίο μετατράπηκε σε 15-20 χάρις στα τρομερά σερβίς του Ρολάντο Ντεσπέιν.
Στο τρίτο σετ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανατρέψουν το 21-22 σε 24-22 υπέρ τους με άσο του Ράιαν Όουενς, αλλά ο Δημήτρης Τζούριτς μείωσε σε 24-23 και με πολύ καλό σερβίς οδήγησε τον Μπίλινγκς σε ένα ακόμη λάθος (24-24), για να διαμορφώσει με νέα κόντρα επίθεση το 24-25. Ο Κιρόγκα ισοφάρισε σε 25-25, όμως ο Ανδρέας Φράγκος με επίθεση και άσο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
«Η νίκη του Ολυμπιακού είναι καθαρή και πέρα για πέρα δίκαιη, αφού έπαιξε πολύ καλά σε αντίθεση με εμάς. Μας πίεσε πάρα πολύ από το σερβίς, μας χάλασε την ανάπτυξη κάτι που θέλαμε να κάνουμε κι εμείς αλλά δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να προβληματιστούμε, ελπίζω να μας κάνει καλό αυτή η ήττα και να θυμηθούμε γρήγορα τον πραγματικό μας εαυτό» », παραδέχθηκε ο Αντρέι Κράβαρικ.
«Παίξαμε πολύ καλά, ο Ηρακλής έκανε λάθη και τα ματς κρίνονται στα λάθη, Είναι σημαντική νίκη, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη, αλλά δείξαμε ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα» τόνισε ο Ντίμα Φιλίποφ με τον Παύλο Κουζούνη να συμπληρώνει: Ο Ολυμπιακός δεν αποτελείται από ένα μόνο άτομο, είμαστε ομάδα. Αν και είμαστε οι περισσότεροι νέοι σε ηλικία προσπαθούμε να είμαστε ομάδα. Λείπει ο ηγέτης αν και πιστεύω ότι ο Τζούριτς μεταμορφώνεται σε ηγέτη. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τον τρόπο που έπαιξε, αφού είναι τραυματίας εδώ και αρκετό καιρό. Εμείς προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να είμαστε βελτιωμένοι. Ο Ηρακλής είναι η πιο ολοκληρωμένη ομάδα και πιστεύω ότι είναι η μεγαλύτερη νίκη που έχουμε κάνει φέτος. Είναι σημαντική νίκη από βαθμολογικής και ψυχολογικής πλευράς. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει από νεαρές ηλικίες. Ο Ολυμπιακός πρέπει να διεκδικεί το πρωτάθλημα, αυτός είναι πάντα ο στόχος του»
*Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δημήτρη Καμπόλα (μέλος του ΓΣ Ηρακλή), ενώ ο αρχηγός των κυανόλευκων Αντρέι Κράβαρικ άφησε μια ανθοδέσμη στη θέση που συνήθως καθόταν ο εκλιπών στο κλειστό της Μίκρας.
Τα σετ: 18-25, 20-25, 25-27
Ηρακλής (Μπρουκς): Όουενς 12 (10/18 επ., 2 άσοι, 44% υπ. - 33% άριστες) , Κράβαρικ 5 (4/8 επ., 1 μπλοκ), Προύσαλης 1, Κιρόγκα 6 (5/16 επ., 1 άσο, 61% υπ. - 61% άριστες), Μπίλινγκς 8 (7/18 επ., 1 άσο), Κανέλλος 4 (3/6 επ.), Μπαμπαλιούτας -λ 48% υπ. - 40% άριστες) / Εφραιμίδης Ν., Γκόρτσανιουκ 2 (2/5 επ., 80% υπ. - 80% άριστες), Χαραλαμπίδης, Εφραιμίδης Δ. 1.
Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Ντεσπέιν 13 (10/20 επ., 3 άσοι, 86% υπ. - 71% άριστες), Φιλίποβ 3 (2 μπλοκ), Εστράδα 7 (2/4 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Ανδρεάδης 8 (7/9 επ., 1 άσο), Τζούριτς 19 (18/32 επ., 1 άσο), Γιαμπλόνσκι 6 (6/9 επ., 39% υπ. - 32% άριστες), Κουζούνης -λ 27% υπ. - 27% άριστες) / Κοκκινάκης, Φράγκος 2 (1/2 επ., 1 άσο, 67% υπ. - 50% άριστες), Χαριτωνίδης
ΓΣ Λαμία - Φοίνικας Σύρου
Δύο εβδομάδες μετά την αναμέτρηση τους για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου, Γυμναστικός και Φοίνικας βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι σε ένα εξίσου σημαντικό παιχνίδι.
Οι Ρουμελιώτες είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας και θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν εκεί, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι ο κακός δαίμονας του Φοίνικα, καθώς έχουν κερδίσει και τις τρεις φετινές τους αναμετρήσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, λιγκ καπ).
Οι Συριανοί από την πλευρά τους, πέραν του ότι θέλουν να δώσουν ένα τέλος στο αρνητικό σερί που έχουν με την Λαμία, θέλουν τους βαθμούς για να εκμεταλλευτούν πιθανή απώλεια του Ολυμπιακού και να βρεθούν αυτοί στη 2η θέση.
Στους γηπεδούχους πάντως τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε αυτή την εβδομάδα καθώς οι Τσούροβιτς (δεν είναι 100% έτοιμος από το διάστρεμμα που υπέστη στον ημιτελικό του Κυπέλλου), Χατζηηλιάδης (τράβηγμα στη γάμπα), Σφενδυλάκης (ενοχλήσεις τον αχίλλειο) είναι αμφίβολοι.
«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπου και οι δύο ομάδες έχουν τα δικά τους κίνητρα. Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, έχουμε δείξει ότι έχουμε τον τρόπο για να τους κερδίσουμε κι ελπίζω να συνεχίσουμε το σερί μας», τόνισε ο Γιάννης Παντακίδης.
Στον Φοίνικα αντιθέτως ο Νίκος Νεόφυτος μπορεί να υπολογίζει στους Νικηφορίδη, Παπαγγελόπουλο (έλειψαν από το ματς με τον άρη λόγω ίωσης).
«Η Λαμία έχει δείξει στα μεταξύ μας πολύ καλά στοιχεία και σίγουρα θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι αφού κι οι δύο θέλουμε τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Στο μυαλό μας δεν υπάρχει η σκέψη της 2ης θέσης, αλλά η νίκη στο δικό μας παιχνίδι κι αν μας ευνοήσει το άλλο αποτέλεσμα, τότε θα είναι κάτι το εξαιρετικά ευχάριστο», είπε ο Βασίλης Κουρνέτας και συμπλήρωσε: «Πέρα όμως από το βαθμολογικό κίνητρο, σίγουρα θέλουμε να σπάσουμε την κακή παράδοση που έχει δημιουργήσει εις βάρος μας η Λαμία, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να παίξουμε καλά...»

Τι έγινε στον πρώτο γύρο
Η Λαμία τήρησε την παράδοση που την θέλει να είναι αήττητη στις αναμετρήσεις της με τον Φοίνικα στη Σύρο, αφού κέρδισε για Τρίτη φορά σε ισάριθμα ματς τους Συριανούς, στο εξ αναβολής ματς της 11ης αγωνιστικής της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012.
Η μόνη διαφορά είχε να κάνει με το τελικό σκορ, καθώς οι Ρουμελιώτες επικράτησαν αυτή τη φορά με 3-2, αλλά με τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη τους (την περασμένη Παρασκευή είχαν επικρατήσει με 3-2 στην έδρα του Παναθηναϊκού) σκαρφάλωσαν στην 5η θέση της βαθμολογίας.
Στο πρώτο σετ ο Φοίνικας ξεκίνησε πολύ καλύτερα το ματς και με πίεση στο σερβίς άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ (8-4, 10-5, 12-6). Η Λαμία μάζεψε κάπως τη διαφορά (14-11 μπλοκ του Σφενδυλάκη), όμως ο Φοίνικας δεν έδειχνε να κινδυνεύει φτάνοντας με άνεση στο 23-18. Η Λαμία μείωσε σε 23-19, ο Ανδρεόπουλος έβαλε τον Δραγκίδη για το σερβίς κι ο τελευταίος έβαλε στο σημάδι τον Μπρίστις με τον Σέρβο να μην βγάζει καλή υποδοχή και την Λαμία να μειώνει σε 23-20 (μπλοκ Σιμεούνβοιτς). Το τάιμ του Νεόφυτου δεν άλλαξε την κατάσταση, αφού με άουτ του Μπρίτσιτς, κόντρα του Σιμεούνοβιτς, άουτ του Νικηφορίδη και μπλοκ του Σφενδυλάκη ο ΓΣ έφτασε το σερί του στο 0-6 και προηγήθηκε με 23-24. Ο Φοίνικας ‘έσπασε' δύο σετ μπολ της Λαμίας, αλλά στο 25-26 ο Χατζηηλιάδης με μπλοκ στον Ντόκιτς ολοκλήρωσε την μεγάλη ανατροπή των φιλοξενούμενων.
Η Λαμία μπήκε με φόρα στο β' σετ κι έφτασε να προηγείται με 3-9, αφού ο Φοίνικας έμοιαζε να έχει μείνει στο χαμένο πρώτο σετ. Κάποια λάθη της Λαμίας, οι καλές άμυνες από τους γηπεδούχους άλλαξαν τα δεδομένα με τον Φοίνικα που μείωσε αρχικά σε 6-10 για να φτάσει στον πόντο (9-10 με κόντρα του Λάππα). Δύο συνεχόμενες επιθέσεις του Τσούροβιτς έφεραν και πάλι τη Λαμία στο +3 (9-12), κι οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο διατήρησαν το προβάδισμα, αλλά έφτασαν στο +7 (17-23). Ο Φοίνικας προσπάθησε να πληρώσει τη Λαμία με το ίδιο νόμισμα, έτρεξε ένα σερί μειώνοντας σε 23-21, αλλά Χατζηηλιάδης και Τσούροβιτς έδωσαν το σετ στην Λαμία.
Η απάντηση των γηπεδούχων όμως ήρθε από εκείνο το σημείο και μετά. Προηγήθηκαν με 8-4 (έχοντας πολύ καλύτερο μπλοκ) και παρόλο που η Λαμία μείωσε στον πόντο (11-10 με μπλοκ Μαρούλη σε Λάππα) επανέκαμψαν γρήγορα και το 12-11 έγινε 17-11, καθαρίζοντας ουσιαστικά το σετ.
Οι Ρουμελιώτες αντέδρασαν και προηγήθηκαν με 4-7 στο ξεκίνημα του δ' σετ, αλλά δεν κράτησαν τη διαφορά (7-7 με άουτ Χατζηηλιάδη) και στο 13-13 η κακή υποδοχή τους στα φλοτ σέρβις του Κουρνέτα έφεραν το σκορ στο 19-13 και το ματς στο τάι μπρέικ.
Στο 5ο σετ όμως η Λαμία δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα στο σκορ. Ο Φοίνικας ισοφάρισε σε 4-4 (από 2-4), αλλά τα σερβίς του Σφενδυλάκη έφεραν και πάλι τους φιλοξενούμενους μπροστά με 4-8. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Ντόκιτς (6-8) και με μπλοκ του ίδιου στον Σιμεούνοβιτς έφτασαν στον πόντο (8-9) για να ισοφαρίσουν 11-11 με κόντρα το Νικηφορίδη. Ο τελευταίος με λάθος στην επίθεση έκανε το 11-13 και στο 13-14 ο Νεόφυτος έβαλε στη θέση του Σουλτανόπουλου τον Μπρίτσιτς με τον Σέρβο να χάνει το σερβίς και την Λαμία να παίρνει την σπουδαία νίκη.
«Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, η ομάδα από το ματς με τον Ολυμπιακό βγάζει στο γήπεδο απίστευτη πίεση. Σήμερα έπαιξε μεγάλο ρόλο η ανατροπή που έγινε στο πρώτο σετ, ενώ το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες κι εκεί ίσως έπαιξε ρόλο και η διαιτησία», τόνισε ο Νίκος Νεόφυτος με τον Βίκτωρα Κοιυρούπη να συμφωνεί εμμέσως με τον προπονητή του: «Δεχόμαστε πολύ μεγάλη πίεση. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, δεν είμαστε σε θέση να κοντράρουμε Ηρακλή και Ολυμπιακό. Ο στόχος ήταν αρχικά η 6άδα και κατ επέκταση η 4άδα, λογικά θα τον καταφέρουμε κι εμείς θα είμαστε χαρούμενοι».
Χαρούμενος ήταν πάντως και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος. «Ήταν ένα ματς για γερά και με πολλά νεύρα. Ήταν σημαντικό για μας να κερδίσουμε σε ένα τέτοιο ματς. Όπως φαίνεται κι από το σκορ στο 5ο σετ κρίθηκε στη λεπτομέρεια και χαίρομαι που είμαστε εμείς οι νικητές», είπε ο τεχνικός του Γυμναστικού με τον Δημήτρη Χατζηηλιάδη να συμπληρώνει: «Είναι ένα παιχνίδι που μπορείς να πεις ότι έληξε... ισόπαλο. Ήταν πολύ μικρές οι διαφορές μας, αλλά σίγουρα εμάς μας βοήθησε ψυχολογικά η ανατροπή του πρώτου σετ»
Τα σετ: 25-27, 21-25, 25-17, 25-17, 13-15
Φοίνικας (Νεόφυτος): Σουλτανόπουλος 8 (5/10 επ., 3 μπλοκ), Κουρνέτας 1, Θάνος 15 (10/19 επ., 5 μπλοκ), Μπρίτσιτς 3 (2/5 επ., 1 άσο, 41% υπ. - 18% άριστες), Ντόκιτς 25 (24/40 επ., 1 μπλοκ), Νικηφορίδης 14 (11/29 επ., 2 άσοι, 79% υπ. - 53% άριστες), Κουρούπης -λ 62% υπ. - 31% άριστες / Τσέργας, Λάππας 18 (17/31 επ., 1 μπλοκ, 64% υπ. - 50% άριστες), Γκόρτσανιουκ, Παπαγγελόπουλος 2
ΓΣ Λαμία (Ανδρεόπουλος): Μαρούλης 2, Χατζηηλιάδης 14 (12/24 επ., 1 μπλοκ, 54% υπ. - 38% άριστες), Κόβακς 1, Παντακίδης 4 (1/10 επ., 2 άσοι), Σιμεούνοβιτς 12 (11/22 επ., 1 μπλοκ, 75% υπ. - 39% άριστες), Τσούροβιτς 24 (21/43 επ., 3 μπλοκ), Γκαράς -λ (65% υπ. - 48% άριστες) / Βλαχόπουλος 1, Δραγκίδης, Ανάγνου, Σφενδυλάκης 9 (2/7 επ, 1άσο , 6 μπλοκ).

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Ο Παναθηναϊκός παίζει κόντρα στον ΠΑΟΚ το τελευταίο του χαρτί για την παραμονή στη Volleyleague (ουσιαστικά για να μπορέσει να διεκδικήσει την παραμονή μέσω των play outs) γνωρίζοντας όμως ότι δεν έχει την τύχη στα χέρια του (αφού θα πρέπει να έχει απώλεια βαθμού ή βαθμών κι η ΕΑΠ), την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ επιζητά τη νίκη (και παράλληλα με τη σειρά του την απώλεια βαθμών της Λαμίας) για να μπορέσει να καταλάβει την 5η θέση της βαθμολογίας.
«Θα κάνουμε την προσπάθεια μας για να πάρουμε το αποτέλεσμα, ελπίζοντας ότι κι ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων θα μας φέρει στα play outs. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θα εξαντλήσουμε και την τελευταία. Κι ΠΑΟΚ έχει κίνητρο από την δική του πλευρά, δεν είναι αδιάφορος και θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι», δήλωσε ο Δημήτρης Καζάζης ο οποίος υπολογίζει πλέον και στον Μιχάλη Χριστοφορίδη.
Χωρίς προβλήματα κατεβαίνει στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ (απουσιάζει μόνο ο στρατευμένος Καρασαρλίδης) με τον Γιάννη Μέλκα να κάνει λόγο για: «Ένα δύσκολο παιχνίδι, όπου κι οι δύο ομάδες ενδιαφέρονται για τη νίκη. Η θέση είναι ανοικτή, αλλά δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Βέβαια το μυαλό μας είναι πρώτα στο δικό μας παιχνίδι και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, αφού παίζουμε μια ομάδα που δείχνει να έχει βρει πλέον ισορροπία, έχει συνειδητοποιημένους παίκτες και παίζει το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή».

Τι έγινε πέρσι (7η αγωνιστική)
Ο Παναθηναϊκός έμελλε να είναι η ομάδα που θα σταματήσει το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ, αφού το Τριφύλλι επικράτησε με 3-1 του Δικεφάλου στο μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής.
Ο Παναθηναϊκός πήρε με σχετική ευκολία τα δύο πρώτα σετ, για να ακολουθήσει το δραματικό τρίτο όπου οι Πράσινοι έχασαν τέσσερα ματς μπολ και τελικά το σετ κατέληξε στον ΠΑΟΚ με άουτ επίθεση του (κορυφαίου) Γιορντάνοφ.
Στο δ' σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν μέχρι το 8-9, το οποίο μετατράπηκε σε 14-9 για τον ΠΑΟ, χωρίς στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι να πλησιάσουν στο σκορ.
«Θεωρώ ότι είναι μια εξαιρετική νίκη απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και κλειδί σε όλο το ματς ήταν η ηρεμία που είχε η ομάδα» είπε ο Στέλιος Καζάζης με τον Γιάννη Μέλκα να συμπληρώνει: «Κάποτε θα ερχόταν και η ήττα, αλλά ο στόχος μας δεν ήταν να μείνουμε αήττητοι., Όταν όμως είσαι ψηλά πρέπει να μπαίνει στο γήπεδο για τη νίκη κι εμείς σήμερα δεν παίξαμε και τόσο καλά».
Τα σετ: 25-20, 25-20, 30-32, 25-20
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καζάζης): Πετρέας 6 (4/14 επ., 1 μπλοκ), Μηνούδης 13 (9/14 επ., 3 μπλοκ, 82% υπ. - 55% άριστες), Γιορντάνοφ 27 (26/52 επ., 1 άσο), Ψάρρας 6 (2/4 επ., 2 μπλοκ, 2 άσοι), Πανταλέων 9 (8/14 επ.), Λάππας 19 (14/23 επ., 4 μπλοκ, 63% υπ. - 42% άριστες), Παπαδημητρίου -λ 62% υπ. - 31% άριστες)/ Κόβατς 1, Ντονάς.
ΠΑΟΚ (Μέλκας): Παντακίδης 7 (3/10 επ., 4 μπλοκ), Γουίντερ 3, Μπόγιτς 27 (26/40 επ., 1 μπλοκ, 52% υπ. - 39% άριστες), Καραγιάννης 6 (6/12 επ.), Στέινμπεργκ 12 (8/23 επ., 2 μπλοκ, 2 άσοι), Λινς 15 (14/31 επ. 71% υπ. - 46% άριστες), Δημητρακόπουλος -λ 81% υπ. - 50% άριστες / Πλίκας, Παπαδημητρίου, Ωρολογάς

ΕΑ Πατρών - Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Μετά το ρεπό της περασμένης εβδομάδας η ΕΑ Πατρών επιστρέφει σε δράση υποδεχόμενη τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, σε ένα παιχνίδι όπου οι γηπεδούχοι αναζητούν το τρίποντο για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στη Volleyleague αποφεύγοντας τη διαδικασία των play outs, ενώ οι Θρακιώτες θέλουν τη νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για να προλάβουν τα πλέι οφ.
«Είμαι προβληματισμένος με πολλά πράγματα το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά παρά τα προβλήματα, αύριο θέλουμε για πολλούς λόγους να πάρουμε τη καθαρή νίκη απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ώστε να τελειώσουμε με το θέμα της παραμονής μας», είπε ο Γιώργος Χριστόπουλος και κατέληξε: «Ο αντίπαλος μας είναι πολύ καλή ομάδα και χρειάζεται πολύ πάθος και μεγάλη προσοχή από όλους για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».
Τόσο στην ΕΑΠ όσο και στον Εθνικό δεν υπάρχουν προβλήματα απουσιών με τον Γιάννη Ανδρεάδη να επισημαίνει από την πλευρά του: «Εμείς θέλουμε τη νίκη γιατί μετά την εξασφάλιση της παραμονής, μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και η συμμετοχή μας στα play offs. Είμαστε απελευθερωμένοι πλέον κι όπως είπα στα παιδιά, αυτό είναι ένα δικό τους παιχνίδι... Η Πάτρα θέλει το αποτέλεσμα για τους δικούς τους της λόγους, αλλά σε τέτοια παιχνίδια μετράει ποιος το θέλει περισσότερο».

Τι έγινε πέρσι (15η αγωνιστική)
Για ενάμιση σετ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κόντραρε την (κουρασμένη από τα συνεχόμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη) ΕΑ Πατρών Λουξ, αλλά το εξαιρετικό σερβίς των Αχαιών στα κρίσιμα σημεία έκανε τη διαφορά κι έδωσε το τρίποντο στους γηπεδούχους.
«Δεν ήμασταν πολύ καλοί σήμερα, παίξαμε όσο χρειάστηκε για να πάρουμε τη νίκη και τους βαθμούς. Είμαστε κουρασμένοι από την προσπάθεια στο ευρωπαϊκό παιχνίδι ωστόσο κάναμε ότι έπρεπε για να πάρουμε την καθαρή νίκη. Είμαι ευχαριστημένος που σήμερα είχα την ευκαιρία να δώσω την ευκαιρία να παίξουν όλοι οι παίκτες και ειδικότερα ο Λιβαθηνός ο οποίος πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πολύ», δήλωσε ο Γιώργος Χριστόπουλος με τον Γιάννη Ανδρεάδη να επισημαίνει από την πλευρά του: «Παίξαμε στα ίσα το πρώτο σετ αλλά πιεστήκαμε στο σερβίς από την Πάτρα η οποία πήρε το σετ και στη συνέχεια είχε πιο εύκολο έργο. Νομίζω ότι νίκησε δίκαια, δικός μας στόχος είναι να μείνουμε στην κατηγορία και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».
Τα σετ: 25-22, 25-20, 25-20
ΕΑΠ ΛΟΥΞ (Χριστόπουλος): Ντέιβινσον 11 (10/19 επ., 50% υπ. - 43% άριστες), Σουλτανόπουλος 5 (4/10 επ., 1 μπλοκ), Κουρνέτας 1, Μαντέκας 7 (6/12 επ., 1 άσο, 53% υπ. - 37% άριστες), Ντορνέλας 21 (19/33 επ., 2 άσοι), Σικέιρα 10 (9/13 επ., 1 μπλοκ), Στεφάνου -λ 67% υπ. - 33% άριστες) / Αντρεζίνια 2 (1/4 επ., 1 μπλοκ, 100% υπ. - 71% άριστες), Μακρυγιάνης, Χριστοφορίδης 1, Λιβαθηνός, Παπαδόπουλος
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδρεάδης): Φάιγκα 8 (6/20 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Κουμεντάκης 13 (12/25 επ., 1 άσο, 72% υπ. - 44% άριστες), Σιδηρόπουλος 4, Κυριακίδης 4 (3/5 επ., 1 μπλοκ), Τέσιτς 2 (2/5 επ.), Αλ Ναμπχάν 9 (8/21 επ., 1 μπλοκ, 53% υπ. - 42% άριστες), Κωνσταντινίδης -λ 26% υπ. - 09% άριστες) / Γεωργιάδης, Δαλακούρας Κ.

Άρης - Παμβοχαϊκός
Στο Αλεξάνδρειο, μόνο ο Άρης έχει βαθμολογικό κίνητρο, αφού έχει τις δικές του ελπίδες για την 5η θέση και ούτως ή άλλως θέλει να έχει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα, σε αντίθεση με τον Παμβοχαϊκό που ουσιαστικά προετοιμάζεται για τις επικείμενες αναμετρήσεις του με τον Ηρακλή για την α' φάση των play offs.
«Ο Παμβοχαϊκός μπορεί να είναι αδιάφορος βαθμολογικά, αλλά δεν θα έρθει για να χάσει και στο μυαλό μας δεν υπάρχει η σκέψη ότι θα κερδίσουμε εύκολα. Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα, η οποία έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη της επί του Ηρακλή και στο μυαλό μας δεν υπάρχει η πιθανή κατάκτηση της 5ης θέσης, αλλά η νίκη. Έχουμε κίνητρο, δείξαμε και κόντρα στον Φοίνικα ότι είμαστε σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο κεντρικός των κιτρίνων Χρήστος Κιόσης, ενώ ο Γιώργος Γιάτσης υπολογίζει κανονικά και τον Αινεία Τζελάτη ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.
Χωρίς προβλήματα ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη κι ο Παμβοχαϊκός με τον Νίκο Ζαλμά να επισημαίνει: «Εμείς έχουμε εντάξει αυτό το ματς στη διαδικασία των play offs και μας ενδιαφέρει να παίξουμε καλά. Υπάρχουν επίσης και τα προσωπικά κίνητρα των παικτών ενώ μια ομάδα πρέπει να παίζει σωστά έως το τέλος για την αξιοπιστία της, γιατί φέτος μπορεί να μην έχεις κίνητρο, αλλά μπορείς να βρεθείς σε ανάλογη θέση στο μέλλον. Ούτως ή άλλως είναι ένα παιχνίδι πολύ κοντά στα play off κι αποτελεί πρόβα τζενεράλε εν όψει των αγώνων της επόμενης εβδομάδας».

Τι έγινε στον πρώτο γύρο
Επιστροφή στις νίκες για τον Παμβοχαϊκό (προερχόταν από δύο ήττες κόντρα σε Φοίνικα, Ηρακλή), που επικράτησε με 3-1 του μαχητικού αλλά με αδυναμίες μετά τις πρόσφατες αλλαγές στο ρόστερ του Άρη.
Οι κίτρινοι (με τους Κυριακίδη, Ριζόπουλο δίδυμο στην υποδοχή για πρώτη φορά, ενώ επίσης για πρώτη φορά βασικοί αγωνίστηκαν και οι Κυπριανός, Κοντογιάννης) στην αρχή του αγώνα ψαχνόταν και βρέθηκαν γρήγορα πίσω στο σκορ με 8-4 και 11-7, αλλά με τα σερβίς του Κυπριανού μείωσαν στον πόντο (11-10), ισοφάρισαν 15-15 και έμειναν στο σετ μέχρι το 19-19. Εκεί τα σερβίς του εξαιρετικού Ποτότσνικ προκάλεσαν βραχυκύκλωμα στους φιλοξενούμενους κι ο Παμβοχαϊκός με σερί 6-1 πήρε το σετ, για να επικρατήσει πολύ πιο εύκολα στο β' σετ.
Παρά το 2-0 όμως ο Άρης δεν το έβαλε κάτω και εκμεταλλευόμενος τα πάρα πολλά λάθη των γηπεδούχων (συνολικά 13 πόντοι δώρο στο συγκεκριμένο σετ) μετέτρεψε το αμφίρροπο 20-19 σε 20-24 υπέρ του μειώνοντας σε 2-1.
Μέχρι το 7-6 του δ' σετ το ματς είχε το χαρακτήρα του ντέρμπι, αλλά εκεί ο Παμβοχαϊκός με νέο καλό σερί από το σερβίς ξέφυγε με 12-6 κι ο Άρης χωρίς πολλές εναλλακτικές λύσεις, δεν μπόρεσε να προβάλει περαιτέρω αντίσταση.
«Ηταν μια πολύ σημαντική νίκη ψυχολογικά, αφού προερχόμασταν από δύο ήττες, αλλά και βαθμολογικά. Θέλαμε να βρούμε πάλι τον καλό ρυθμό μας κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, αφού είμαστε μια ομάδα που δεν έχει αλλαγές στο ρόστερ της, ο αντίπαλος μπορεί να μας διαβάσει πιο εύκολα και πρέπει να ανεβάσουμε τα επίπεδα της απόδοσης μας ακόμη περισσότερο στο β' γύρο», τόνισε ο Νίκος Ζαλμάς με τον Γιώργο Γιάτση να αρκείται στο ακόλουθο σχόλιο: «Ο Μύθος του Σίσυφου ταιριάζει απόλυτα στον Άρη».
Τα σετ: 25-20, 25-18, 21-25, 25-16
Παμβοχαϊκός (Ζαλμάς): Μπεκιάρης 10 (8/17 επ., 2 άσοι, 92% υπ. - 31% άριστες), Ποτότσνικ 16 (12/16 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ, 58% υπ. - 40% άριστες), Στιβαχτής 3, Ντουσάρμ 17 (13/27 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Κατσανεβάκης 11 (8/14 επ., 2 μπλοκ), Καραγιάννης 10 (8/10 επ.), Δημητρακόπουλος -λ (75% υπ. - 58% άριστες) / Κούλας, Μιχαήλογλου, Λιόντας, Μπάκας 1, Βαρδής.
Άρης (Γιάτσης): Κυπριανός 2, Μπαρούτοφ 12 (10/36 επ., 2 μπλοκ), Κοντογιάννης 1 (1/4 επ.), Κιόσης 5 (3/6 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Κυριακίδης 15 (13/23 επ., 1 άσο, 41% υπ. - 19% άριστες), Ριζόπουλος 13 (11/21 επ., 2 μπλοκ, 75% υπ. - 50% άριστες), Μπαμπαλιούτας -λ 74% υπ.- 53% άριστες) / Παλέντζας

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 23/3/2012
Αλεξάνδρειο, 19.00, Άρης - Παμβοχαϊκός, Μπαντιανίδης - Αμασιάδης, Κομισάριος: Κάλλης
Χαλκιοπούλειο, 19.00 (Star Κ.Ε.), ΓΣ Λαμία - Φοίνικας Σύρου, Γεροθόδωρος - Μυλωνάκης, Κομισάριος: Αντωνούλης
Μετς, 19.00, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ, Βαρθαλίτης - Βουδούρης, Κομισάριος: Γεωργόπουλος
ΕΑΠ, 19.00, ΕΑ Πατρών - Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ράπτης - Παπαδογούλας, Κομισάριος: Βασιλειάδης
Μίκρας, 19.00 (Novasports), Ηρακλής - Ολυμπιακός, Καραμπέτσος - Θεμελής, Κομισάριος: Μιχελινάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!