Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές της ΕΣΑΠ στην Θεσσαλονίκη. ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ Η ΛΟΥΚΕΤΟ!



Σε μία σεζόν που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς -στον αγωνιστικό τομέα- για τον ΠΑΟΚ, τα οικονομικά προβλήματα, λόγω της κρατικής αδυναμίας να πληρώσει, ταλανίζουν το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής του
Τη σεζόν που η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ ξεκίνησε με αξιώσεις και πάτησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, πιάνοντας την πρώτη θέση στη βαθμολογία μετά από πέντε αγωνιστικές, αυτό κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα!
Ο λόγος, βεβαίως, είναι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι, εξαιτίας της αδυναμίας του κράτους να τους εγγυηθεί την καταβολή των επιχορηγήσεων για την τρέχουσα σεζόν, 2010-2011. Οι επιχορηγήσεις φτάνουν στα 100.000 ευρώ για κάθε σωματείο, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά έχουν λαμβάνειν και άλλα 50.000 ευρώ από τις αντίστοιχες επιχορηγήσεις της προηγούμενης σεζόν.
Σύμφωνα, λοιπόν, με απόφαση που πήραν οι διοικήσεις των συλλόγων που συμμετέχουν στην Α1 κατηγορία, αν μέχρι την 1η Δεκεμβρίου δεν υπάρξει εξέλιξη στο θέμα, με τον υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, Γιώργο Νικητιάδη, να δίνει γραπτές εγγυήσεις για την καταβολή των επιχορηγήσεων, τότε το πρωτάθλημα θα διακοπεί πάραυτα -και είναι άγνωστο αν και πότε θα ξεκινήσει ξανά.    
Συνέντευξη Τύπου
Για την απόφαση αυτή ενημέρωσε επισήμως την Πέμπτη (25/11) τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο πρόεδρος της Λίγκας του Βόλεϊ, Παντελής Ταρνατόρος, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.
"Από τον περασμένο Μάιο ξεκινήσαμε επαφές με την πολιτεία για το θέμα, ζητώντας να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις προς τα σωματεία. Υπάρχει απόφαση για πληρωμή των 50.000 ευρώ από την επιχορήγηση της περασμένης σεζόν, χρήματα που δεν έχουν εκταμιευθεί ακόμη, ενώ για την επιχορήγηση της τρέχουσας σεζόν δεν υπάρχει υπουργική απόφαση. Στις επόμενες ημέρες ελπίζουμε ότι θα έχουμε εξέλιξη και μάλιστα θετική. Αν δεν έχουμε, θα σταματήσουμε άμεσα το πρωτάθλημα.
Δεν είναι απειλή, ούτε εκβιασμός, αλλά η κρατική επιχορήγηση, που η ίδια η πολιτεία υποσχέθηκε ότι θα μας δώσει, αγγίζει το μισό του προϋπολογισμού των περισσοτέρων από τα σωματεία που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α1", τόνισε σε σχετική τοποθέτησή του ο Παντελής Ταρνατόρος.
Έξτρα πόροι και βία
Στη συνέντευξη Τύπου τέθηκαν ακόμη τα εξής θέματα:
* Της επικοινωνίας της Λίγκας με τα ΜΜΕ, για την καλύτερη προβολή του αθλήματος, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι η Εθνική Ελλάδας δεν έχει επιτυχίες, ώστε να βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.
* Της βίας στα κλειστά γυμναστήρια όπου γίνονται αγώνες βόλεϊ. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ταρνατόρος, "εμείς θέλουμε τους οργανωμένους οπαδούς στις κερκίδες, αλλά όχι τους κακούς οπαδούς, που δημιουργούν προβλήματα. Στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας αποφασίσαμε ότι πρέπει να προβούμε σε ακραίες κινήσεις για να σταματήσουμε τη βία κι αυτό θα κάνουμε".
* Της αναδιοργάνωσης των ΤΑΠ. Πάρθηκε η απόφαση ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που διαχειρίζεται η Λίγκα να πάνε στην ανάπτυξη των ομάδων σε όλα τα επίπεδα, με κινητήριο μοχλό τα τμήματα μάρκετινγκ, ώστε να βρούνε τρόπο αυτοχρηματοδότησης τα σωματεία.
* Του ενδεχομένου της μετατροπής των συλλόγων σε ερασιτεχνικούς από επαγγελματικούς που είναι, καθώς έτσι θα διευκολυνθούν στην κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεών τους, αφού δεν θα έχουν έξοδα όπως η καταβολή ασφαλίστρων στο ΙΚΑ και την υποχρέωση να κάνουν συμβόλαια στους νεότερους σε ηλικία αθλητές.
Η θέση του ΠΑΟΚ
Από πλευράς ΤΑΠ ΠΑΟΚ, το παρών έδωσε ο σύμβουλος της διοίκησης, Κώστας Παϊσιάδης, ο οποίος σχολιάζοντας όσα ακούστηκαν στη συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο της Λίγκας, δήλωσε: "Χρειαζόμαστε την κρατική επιχορήγηση, όπως και την καλή λειτουργία του μάρκετινγκ στο άθλημά μας. Είναι ανέφικτο να μιλάμε για επαγγελματικό βόλεϊ, αν δεν υπάρχουν πόροι. Με το "καλημέρα", ένα σωματείο θέλει 250.000 ευρώ. Χρειαζόμαστε εγγυήσεις από το κράτος και έξτρα πόρους μέσα από δραστηριότητες του μάρκετινγκ".
Επιπλέον, στο τέλος της συνέντευξης Τύπου έγινε λόγος για άρνηση της Αστυνομίας (άγνωστο γιατί) να λάβει σοβαρά μέτρα σε παιχνίδια βόλεϊ, που χαρακτηρίζονται υψηλής επικινδυνότητας, όπως και στο γεγονός ότι οι αθλητές, μέσω του συνδικαλιστικού τους οργάνου, του ΠΑΣΑΠ, δεν έχουν πάρει ακόμη θέση για την οικονομική δυσπραγία των σωματείων, εξαιτίας της κυβερνητικής αδυναμίας να πληρώσει τις επιχορηγήσεις. 



*Φωτογραφίες από την Συνέντευξη Τύπου μπορείτε να βρείτε στο www.megapress.gr στην ενότητα Δελτία Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!