Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ματ από τον Σάντος






Πήρε αυτό που ήθελε ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, επιδιώκοντας, ξεκάθαρα, πρώτα απ' όλα την ισοπαλία και μετά τη νίκη, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος μετά το ματς. Ο δικέφαλος του βορρά έπαιξε έξυπνα και συνετά και χάρη στη συντηρητική, αλλά, αποδοτική, τακτική του ρεαλιστή προπονητή του, πήρε τον πολύτιμο βαθμό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και έφτασε τον Ολυμπιακό στη πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ.

Ο πραγματιστής Σάντος γνωρίζει καλά, πλέον, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες της ομάδας του. Και ξέρει ότι με ισοπαλίες εκτός έδρας και με νίκες στη Τούμπα, ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί πολύ κοντά στην υλοποίηση του στόχου του, που είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η εκτίμησή του αυτή επιβεβαιώθηκε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος, κάτι που συνιστά καλό οιωνό για τη συνέχεια. Είναι γεγονός πως απέδωσε η μυστικοπάθεια του Πορτογάλου τεχνικού και οι κλειστές προπονήσεις του ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό. Ο Σάντος αιφνιδίασε τον αντίπαλό του προπονητή, κάνοντας δυο κινήσεις ματ, οι οποίες καθόρισαν την εξέλιξη του αγώνα, προκαλώντας αρχικά αμηχανία και έκπληξη στους αντιπάλους. Ξεκίνησε το ντέρμπι με τον "ανύπαρκτο", έως την Τετάρτη, Σαβίνι στη θέση του στόπερ δίπλα στον Τσιρίλο και τον Κοντρέρας στη θέση του δεξιού μπακ.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; "Εξαφάνισε" πλήρως τα επιθετικά ατού της ΑΕΚ. Ο Σκόκο έχασε τα αυγά και τα πασχάλια από τον έμπειρο Κοντρέρας, όπως και ο Μπλάνκο από το απρόσμενα εξαιρετικό και αλάνθαστο μαρκάρισμα του Σαβίνι. Ο Ιταλός φαινόταν μια παράδοξη και ριψοκίνδυνη επιλογή του Σάντος, αλλά τελικά δικαίωσε τον προπονητή του πανηγυρικά κατά την διάρκεια του αγώνα. Μέχρι τώρα ο κόσμος θεωρούσε παταγώδης αποτυχία την μεταγραφή του, αλλά ο Σαβίνι απέδειξε σε ένα από τα κρισιμότερα ματς της σεζόν την αξία του και το ποδοσφαιρικό αξίωμα που λέει ότι άχρηστο Ιταλό αμυντικό πολύ δύσκολα θα βρεις.

Η τοποθέτηση του Σαβίνι στην αρχική 11άδα εξυπηρετούσε και την καλύτερη λεκτική επικοινωνία μεταξύ των δυο κεντρικών αμυντικών, κάτι που αποτελεί παράμετρο αποφασιστικής σημασίας για την αμυντική λειτουργία μιας ομάδας. Μιλώντας την ίδια γλώσσα, με τον συμπατριώτη του Τσιρίλο, είχαν υποδειγματική αλληλοκάλυψη και συνεννοούνταν άψογα στο κέντρο της άμυνας, το οποίο με την βοήθεια και του Κοντρέρας, αποτέλεσε ένα αδιαπέραστο τείχος μπροστά από την εστία του Χαλκιά.

Συν, την απαραίτητη πίεση ψηλά από τους μέσους, η ΑΕΚ μεσοεπιθετικά εξουδετερώθηκε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μέχρι να συνειδητοποιήσει τι πρέπει να κάνει έχασε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο έβαλε τον Τζιμπούρ ως δεύτερο επιθετικό, αλλά το πουλάκι είχε πετάξει. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν πάρει τον αέρα των αντιπάλων τους και παρά την πίεση της ΑΕΚ, για περίπου ένα τέταρτο στο δεύτερο ημίχρονο, ελάχιστα κινδύνευσαν. Ο βαθμός, που επιζητούσαν μεθοδικά και συστηματικά από την αρχή του ματς, ήταν στο τσεπάκι τους και μόνο εάν οι ίδιοι έκαναν κάποιο χονδροειδές λάθος θα τον έχαναν.

Από κει και πέρα εάν έρχονταν η νίκη καλοδεχούμενη θα ήταν. Ο Σάντος, όμως, ούτε καν στο τελευταίο δεκάλεπτο παρέκλινε από τον αυστηρά συντηρητικό σχεδιασμό του, αποφεύγοντας οποιοδήποτε επιλογή εμπεριείχε ρίσκο. Είναι ενδεικτική η αλλαγή του Κουτσιανικούλη. Έβαλε τον νεαρό Λαρισαίο στο 83', στη θέση του Βιεϊρίνια και όχι στη θέση του Σορλέν, τον οποίο φαινόταν πεντακάθαρα πως είχαν εγκαταλείψει οι δυνάμεις του, μόνο και μόνο για να μην διαταράξει τις ανασταλτικές ισορροπίες της ομάδας.
Εκ του αποτελέσματος και εκ της διαμορφωθείσας κατάστασης στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ μετά την πρώτη αγωνιστική, είναι προφανές πως ο Σάντος πέτυχε τον στόχο του.

Κλείνοντας, πρέπει να επισημάνουμε την άψογη διαιτησία του Μιχάλη Ντάκου. Έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο από τέτοιες αψεγάδιαστες διαιτησίες, που μοιράζουν όχι μόνο το καρπούζι, αλλά και τα κουκούτσια στη μέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!