Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Γκρέγκορι vs Χάρις






Μπορεί ο Αμερικανός του Κολοσσού να ειναι (ακόμα) πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, αλλά ο φοργουορντ του ΠΑΟΚ προσφέρει σε περισσότερους τομείς και μπορεί να ξεσηκώσει με το θέαμα που προσφέρει και την εξέδρα.

Η διαφορά στους αριθμούς δεν είναι μεγάλη. Ο Κένι Γκρέγκορι, πάντως, υπερέχει ακόμη και στη συνολική βαθμολογία των παικτών με το σύστημα TENDEX, καθώς έχει 0,424 έναντι 0,420 του συμπατριώτη του, του Κολοσσού.

Παρεμπιπτόντως, ο Γκρέγκορι έχει αγωνιστεί σ' ένα παιχνίδι λιγότερο από τον παίκτη της ομάδας της Ρόδου, μα από την άλλη έχει την ικανότητα να προσφέρει σε περισσότερους τομείς του παιχνιδιού. Αναλύοντας το αγωνιστικό προφίλ του πιο επικίνδυνου ίσως παίκτη του αυριανού αντιπάλου του «Δικέφαλου», ο Λανς Χάρις παίζει για δεύτερη χρονιά στον Κολοσσό, είναι πραγματικά ο ηγέτης της ομάδας της Ρόδου. Ας δούμε όμως τι θα χαρακτηρίσει τη μονομαχία τους:

1. Ο Γκρέγκορι, που είναι αιχμή τού δόρατος στον αιφνιδιασμό και ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Α1 στα δίποντα, είναι ικανός να παίξει τόσο μακριά όσο και μέσα στη ρακέτα. Στο «ζωγραφιστό» μάλιστα είναι ικανός να αντιμετωπίσει και ψηλότερους αντιπάλους, αλλά και να συνεισφέρει στον τομέα των ριμπάουντ. Υστερεί ωστόσο στο μακρινό σουτ, αν και δεν έχει πετύχει λίγα καθοριστικά φέτος.
2. Εκεί όπου ο παίκτης του «Δικέφαλου» αντιμετωπίζει ήδη σοβαρή αδυναμία, είναι η γραμμή των ελεύθερων βολών, καθώς είναι από εκείνους που «χαμήλωσαν» και τα ποσοστά τής ομάδας, έχοντας μόνο 53% μέχρι τώρα. Την ίδια ώρα ο Λανς Χάρις έχει το εξαιρετικό 80%, πράγμα που σημαίνει ότι δε συμφέρει τον ΠΑΟΚ να τον «οδηγήσει» σ' αυτήν με πολλά φάουλ.
3. Έχουν ίδιο ύψος, με τον παίκτη του «Δικέφαλου» να έχει μεγαλύτερο άλμα και καλύτερη κίνηση. Αρκεί να ακολουθεί τον συμπατριώτη του παντού και να μην τον χάνει από τα σκριν των αντιπάλων. Επειδή ο Χάρις είναι επιρρεπής στα λάθη, καλό θα είναι ο Γκρέγκορι να τον πιέσει κιόλας ώστε να τον αναγκάσει να υποπέσει σ' αυτά και να μην μπορέσει να συνδυαστεί με τους συμπαίκτες του.

Παρεμπιπτόντως, μία κίνηση που θέλει ο ΠΑΟΚ να αποτρέψει είναι τα «κοψίματα» που κάνει ο Χάρις με μπάσιμο και «σπλιτ άουτ» προς τα έξω για μακρινό σουτ, όταν οι άμυνες δείχνουν να προσαρμόζονται πάνω του. Δεν πρέπει λοιπόν η ομάδα της Θεσσαλονίκης να πέσει στην παγίδα αφήνοντας άλλους «ελεύθερους».

Συμπερασματικά, ο Γκρέγκορι πρέπει να του μειώσει τις προσπάθειες, να του αυξήσει τα λάθη και σε συνδυασμένες άμυνες να του αποτρέψει και την κίνηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΙΚ ΕΝ ΡΟΛ

Κολοσσός δεν είναι βέβαια μόνο ο Χάρις και οι παίκτες του ΠΑΟΚ πήραν ιδιαίτερες οδηγίες από τον Σούλη Μαρκόπουλο - και βάσει βίντεο χθες - για την αντιμετώπιση της ομάδας της Ρόδου. Όλοι βέβαια (πλην Ντελινικάιτις) γνωρίζουν καλά τον αντίπαλο από τον αγώνα του πρώτου γύρου, ενώ ο Κολοσσός έχει συγκεκριμένα επιθετικά συστήματα, προτιμώντας συχνά τους αιφνιδιασμούς σε γρήγορο παιχνίδι και τα πικ εν ρολ σε σετ επιθέσεις. Δημιουργός των τελευταίων είναι ο Βασίλιεβιτς, τον οποίο εκτός απροόπτου θα αναλάβουν Δεμερτζής ή Μονρό από την αρχή, προκειμένου ο Σέρβος πλέι μέικερ να μη συνδυαστεί ούτε με τον Χάρις, ούτε με τους «ψηλούς» συμπαίκτες του. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί γενικά και στην περιφερειακή άμυνα, καθώς οι Ροδίτες έχουν αρκετούς παίκτες να «εκτελούν» από μακριά (στους Βασίλιεβιτς, Ντόζιερ και Τσάμη, προστίθεται τελευταία και ο νεαρός διεθνής Παππάς που πήρε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής κι έχει ήδη 17 τρίποντα με ποσοστό μάλιστα 48%!).
* O Κολοσσός βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη (χωρίς τον τραυματία Χαρίση), καθώς είχε ανησυχήσει με επικείμενη απεργία ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Και θα προπονηθεί σήμερα σε γυμναστήριο της πόλης.


ΑΓ Π ΕΒ 2Π 3Π ΡΑ-ΡΕ Α Κ Τα Λ ΧΡ

Γκρέγκορι 23 14,8 53% 59% 31% 3-1,8 1,5 0,4 0.2 1,3 33΄
Χάρις 24 14,9 80% 57% 24% 2,9-1 1,3 1 0,4 2,2 32΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!