Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

"Υπέρβαση με τον κόσμο δίπλα μας"









O «άσος» του ΠΑΟΚ εξομολογείται στα ΣΠΟΡ την πεποίθηση του ότι η ομάδα μπορεί να κάνει το «μπρεϊκ» στην Αθήνα, εστω κι αν μπαίνει στα πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας, αρκεί να έχει διαρκώς την ασυναγώνιστη συμπαράσταση του «ασπρόμαυρου λαού».

Ο Γιάννης Δεμερτζής είναι ο «παλιότερος» παίκτης του (σημερινού) ΠΑΟΚ. Κλείνει μία τριετία στην πολυταλαιπωρημένη ομάδα κι από τα ...τάρταρα του 2008, έφθασε στην χαρά της 5ης θέσης κι ακόμη η δίψα του είναι άσβεστη.

Ανοίγοντας την καρδιά του στα ΣΠΟΡ είναι κατηγορηματικός για την επίτευξη του κυρίαρχου στόχου της ομάδας: «Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να φθάσουμε εδώ νομίζω. Βέβαια οι στόχοι της ομάδας άρχισαν να οριοθετούνται στην διάρκεια της σεζόν.

Δεν μιλήσαμε εξ αρχής για την 6άδα. Είχαμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας, έγιναν και κάποιες αλλαγές παικτών για τις οποίες χρειαζόταν χρόνος ώστε να βρούμε όλοι την κατάλληλη «χημεία» μεταξύ μας, οπότε από την στιγμή που το καταφέραμε, απελευθερωθήκαμε αγωνιστικά, ήρθε κι αυτό το νικηφόρο σερί - το έξι στα έξι που μπορεί να γίνει κι επτά στα επτά - ώστε να κλείσουμε με ιδανικό τρόπο την κανονική περίοδο».

- Θα μπορούσατε μάλιστα να είστε και ψηλότερα, αν δεν χάνονταν κάποια παιχνίδια λόγω ατυχιών ή αδικιών.

«Οι στόχοι άλλαξαν εντελώς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πρόπερσι θέλαμε να σωθούμε και πέρσι να περάσουμε στην οκτάδα και στα πλεϊ οφ. Τα καταφέραμε και τα δύο.

Τώρα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα παραπάνω και μακάρι να κάνουμε κι ένα ακόμη. Είχαμε πιάσει το στόχο της οκτάδας από καιρό και τώρα θέλουμε την νίκη στη Λάρισα για να «κλειδώσουμε» την 5η θέση. Δείξαμε γενικώς ότι ήταν στο χέρι μας τελικά να την πάρουμε. Συμφωνώ μάλιστα ότι αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί, θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει 2-3 ακόμη παιχνίδια και να είμαστε και 4οι».

- Κι αποδεικνύεται ότι πιστεύατε στην ομάδα...

«Προσωπικά πίστευα ότι ο τροχός θα γυρίσει. Κάναμε ήττες που μας στοίχισαν όπως με την Καβάλα εδώ, στην Ρόδο, στο Μαρούσι - από όπου έλειπα ως τραυματίας αλλά θεωρώ ότι υποστήκαμε και αδικία - στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό όπου παλέψαμε και στο Περιστέρι ακόμη που μπορούσαμε να κερδίσουμε. Πεισμώσαμε όμως και πιστεύοντας στις δυνατότητες της ομάδας συνεχίσαμε την δουλειά. Προσωπικά πιστεύω μάλιστα ότι όταν δουλεύεις σωστά, αργά ή γρήγορα, δικαιώνεσαι».

- Τι ήταν όμως αυτό που βελτίωσε την εικόνα και την απόδοση της ομάδας σε σχέση με την εποχή που χάνονταν παιχνίδια που θεωρητικά ήταν στα «μέτρα» σας;
«Η χημεία! Είναι το Α και το Ω! Και η ομαδικότητα είναι αυταπόδεικτη. Γιατί η δουλειά μας δεν άλλαξε ποτέ. Με τον ίδιο τρόπο δουλεύαμε από το καλοκαίρι, με τον ίδιο στον πρώτο γύρο, αλλά και με τον ίδιο τώρα. Από την άλλη είχαμε υπομονή και θεωρούσαμε ότι είναι θέμα χρόνου να κάνουμε αυτή την πορεία. Δεν αλλάξαμε κάτι δραματικά».

- Η άμυνα όμως απέφερε ήδη τους περισσότερους «καρπούς», με αποκορύφωμα τους 48 πόντους, δύο φορές με αρη και προχθές με τον Κολοσσό.

«Και στην άμυνα είναι ίδια η προσπάθειά μας από την πρώτη ημέρα. Απλά δεν καταφέρνεις από την πρώτη στιγμή να έχεις τόσο αποδοτική άμυνα. Αλλά δεν είναι μόνο η άμυνα. Αν αυτή είναι πολύ καλή, τότε παίρνεις και ψυχολογία για την επίθεση. Και ο ΠΑΟΚ έχει πολύ ταλέντο στην επίθεση, πολλούς παίκτες που σκοράρουν εύκολα.

Ο Λάζαρος είναι πολύ μεγάλος παίκτης, αλλά εκτός από σκόρερ είναι και σπουδαίος πασέρ. Έδωσε προχθές έξι ασίστ! Ακόμη ο Γκετσέφσκι σκοράρει σταθερά, ο Ταπούτος έδωσε μεγάλη βοήθεια και ο Ντρόμπνιακ είναι τώρα καλύτερος. Και έχουμε και τους σκόρερ Μονρό και Γκρέγκορι».

- Μπορείτε όμως με αυτά τα «όπλα» να κάνετε το «μπρέικ» στα πλέι οφ;

«Νομίζω ότι είναι δυνατό να το καταφέρουμε. Παίρνουμε πλέον δύναμη από την καλή μας πορεία κι επειδή αρχίζουν άμεσα τα πλέι οφ, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το φορμάρισμά μας. Δεν διαλέγουμε πάντως αντίπαλο. Με όποιον και να παίξουμε, πλεονέκτημά μας είναι ο κόσμος μας! Γιατί πιστεύω ότι θα τον έχουμε κοντά μας στην Αθήνα!

Κι εκεί οι γηπεδούχοι θα έχουν το άγχος να υπερασπιστούν την έδρα τους. Ενώ αυτοί εδώ θα έρθουν σε ένα γεμάτο γήπεδο και θα τα χάσουν!

Είναι βέβαια πολύ καλές ομάδες και το Μαρούσι και ο Πανελλήνιος. Αν παίξουμε με το Μαρούσι που έκανε φοβερή πορεία σε Ευρωλίγκα κι Ελλάδα και είναι ομάδα που αγωνίζεται πλέον με... άλλο αέρα, δεν αποκλείεται να μην βρίσκεται σε καλή κατάσταση λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει τελευταία.

Αλλά κι αν τελικά κληθούμε να παίξουμε με τον Πανελλήνιο, πιστεύω ότι μπορούμε να τον αποκλείσουμε. Είμαστε πιο διψασμένοι για την πρόκριση και είναι πιο κουρασμένοι, ερχόμενοι από το Eurocup. Πρέπει όμως να δείξουμε και στην πράξη ότι είμαστε καλύτεροι και μπορούμε»!

Μόνο με «μηδέν» χρέη

Στις τάξεις των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, η λέξη Ευρωλίγκα άρχισε ήδη να ακούγεται. Ίσως με ένα δεύτερο μπρέικ. Ο Γιάννης Δεμερτζής είναι μεν αισιόδοξος, αλλά και συγκρατημένος. Και πάνω απ΄ όλα ρεαλιστής.

«Πρέπει οπωσδήποτε ο ΠΑΟΚ να έχει όραμα την Ευρωλίγκα. Και πρέπει να ανέβει σύντομα επίπεδο. Δεν μπορεί με τόσο κόσμο να μην συμμετέχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αλλά για να φθάσει εκεί, πρέπει να λυθούν τα προβλήματά του, να εξαφανιστούν οι οικονομικές «πληγές». Μόνο με «μηδέν» χρέη μπορεί να προχωρήσει και για την Ευρωλίγκα.

- Είναι κι αυτό ένα «βουνό» που πρέπει να περάσει ο ΠΑΟΚ...

«Μην ξεχνάτε ότι και φέτος, ένα βουνό έπρεπε να ανέβουμε. Ίσως όμως αυτό να είναι πιο ομαλό από τα άλλα των προηγούμενων ετών. Ευτυχώς ξεπεράσαμε και τα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα στο καταλληλότερο σημείο, ενώ φέτος έχουμε και περισσότερη όρεξη για να ...ανεβούμε.

Ίσως γιατί ήταν η πρώτη χρονιά που ασχολούμαστε σχεδόν μόνο με το μπάσκετ! Γνωρίζω και βλέπω πλέον δίπλα στην ομάδα μία διοίκηση που προσπαθεί να πληρώσει τα παλιά χρέη. Γι΄ αυτό ίσως να υπάρχουν ακόμη μερικά προβλήματα. Γιατί ακριβώς τρέχει για να «κλείσει» τις παλιές ζημιές»!

Από «τέταρτος», έγινε «στάρτερ»

Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον ΠΑΟΚ, με μικρή εμπειρία και ελάχιστη δημοτικότητα, ο Γιάννης Δεμερτζής λογιζόταν σαν αναπληρωματικός. Πέρσι έγινε βασικός σε όλο σχεδόν τον δεύτερο γύρο και φέτος ο Σούλης Μαρκόπουλος αρχίζει τα παιχνίδια με αυτόν στο «1».

Ο ίδιος τονίζει: «Προσπαθώ πάντα να βοηθήσω την ομάδα κάνοντας το καλύτερο.

Ο κόουτς με αρχίζει κι είναι πολύ σπουδαίο για την ψυχολογία μου, αν και δεν με νοιάζει τόσο, το αν θα είμαι στάρτερ, όσο το αν θα έχω χρόνο συμμετοχής στην ομάδα. Μου τον δίνει κι αυτόν, με εμπιστεύεται. Είναι περίεργο να ξεκινάς τους αγώνες, δεν το είχα ξαναζήσει, ήμουν συνήθως στον πάγκο, αλλά προσπαθώ πάντα να είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα στην ομάδα. Δεν γίνεται πιο βαριά η φανέλα μου.

Η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι κατεξοχήν βαριά. Ίσως να μην ήταν τόσο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η πορεία της ομάδας και ο κόσμος την ξανακάνουν! Βλέπω όμως και μία αναγνώριση προς το πρόσωπό μου, εκτός από τον προπονητή και από τον κόσμο. Και τα δύο είναι μία δικαίωση για μένα. Δικαίωση των μεγάλων κόπων μου επί τρία χρόνια».

Σούλης Μαρκόπουλος: Μας κράτησε ενωμένους

Ο πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Σούλη Μαρκόπουλο στον Ηρακλή! Τώρα βρίσκονται μαζί στο «παλατάκι» και ο Γ. Δεμερτζής σχολιάζει την μεταδοτικότητα του προπονητή του: « Μας έδειξε τον σωστό τρόπο δουλειάς, μας έκανε να έχουμε υπομονή αλλά και επιμονή στην προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι. Υπάρχει και μία σιγουριά στην ομάδα έτσι ότι θα υπάρξει το θετικό αποτέλεσμα που θα βγει από την δουλειά. Μας έκανε να δεθούμε καλά μεταξύ μας και μας κράτησε ενωμένους όταν ήρθαν άσχημα αποτελέσματα. Τότε, θα μπορούσε ίσως να χαθεί ένα σημαντικό κομμάτι εμπιστοσύνης, αν δεν ήμασταν ενωμένοι. Έτσι κρατηθήκαμε, ήρθαν οι νίκες και τώρα διατηρείται το εξαιρετικό κλίμα».

- Διορθώθηκαν όμως οι κύριες αγωνιστικές «πληγές»;

«Για τις πολλές χαμένες βολές δεν θέλω να πω τίποτε. Είναι θέμα ψυχολογίας, αλλά το έχουμε κουράσει με το να το συζητάμε. Για τα λάθη, στα τελευταία έξι παιχνίδια που κερδίζουμε με 10-15π. από σχετικά νωρίς, ίσως να χαλαρώνουμε λίγο και να κάνουμε κάποια λάθη που δεν μας προβληματίζουν. Γενικά βελτιωθήκαμε. Στα «νεκρά» διαστήματα υπάρχει ήδη περιορισμός, αν και δεν μπορείς να παίζεις για 40΄ λεπτά στα κόκκινα. Σε κάθε δεκάλεπτο μπορεί να παίξεις και 1΄-2΄ λεπτά με μέτρια απόδοση. Έχουμε αντιμετωπίσει αισθητά και τα σκαμπανεβάσματα. Όσο για τα ριμπάουντ, νομίζω ότι «κόψαμε» από τους αντιπάλους τις δεύτερες και τρίτες επιθέσεις με τα επιθετικά τους ριμπάουντ».

Ο κόσμος μας πιστεύει περισσότερο

Ο Γιάννης Δεμερτζής ήταν από αυτούς που συχνά - πυκνά ζήτησε την βοήθεια του κόσμου στην τριετία που αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ κι επισημαίνει: «Με τον Κολοσσό ήταν περίπου 5.000 φίλαθλοί μας στο γήπεδο. Αλλά και με το Περιστέρι ήρθαν πολλοί. Ήταν μία πολύ ωραία εικόνα. Υπάρχουν περιθώρια να έρθουν και περισσότεροι στα πλέι οφ. Η ομάδα παίζει καλά, ανέβηκε στην βαθμολογία και αυτό που εισπράττουμε είναι ότι πλέον μας πιστεύουν περισσότεροι από ό,τι στην αρχή της περιόδου. Αλλά κι εκείνοι οι λίγοι - οι μπασκετικοί πιστοί της ομάδας - μας έδωσαν μεγάλο κουράγιο και τους ευχαριστούμε.

Καταλαβαίνουμε την λαχτάρα του κόσμου για να ξαναγυρίσει στις καλές εποχές του μπάσκετ και να ξαναδεί την ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Απλά πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι η ομάδα με τα προβλήματα που ταλάνιζαν την ομάδα με τα χρόνια, πρέπει να προχωράει αργά, βήμα με βήμα. Ο ΠΑΟΚ έχει δυνατότητες, αλλά δεν μπορεί να χτυπήσει ακόμη τις υπερδυνάμεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Δεν θα πούμε όχι αν έρθει ακόμη και η Ευρωλίγκα συντομότερα, αλλά χωρίς να δημιουργηθούν νέα προβλήματα».

Τελειώνει και το συμβόλαιο

Ο Γιάννης Δεμερτζής διανύει την 3η χρονιά του στον ΠΑΟΚ κι έτσι ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του. Δεν έχει δεχθεί κάποια νύξη για συζήτηση επέκτασης και τονίζει: «Σκέφτομαι ότι πρώτα πρέπει να κλείσει η χρονιά της ομάδας καλά, να πάμε όσο ψηλότερα μπορούμε, ήδη πρόκειται για μία χρονιά στην οποία πέτυχε το στόχο της και αμέσως μετά θα συζητήσουμε για την δική μου υπόθεση. Θα δούμε τότε τι μπορεί να γίνει και δεν ξέρω τι ακριβώς θα γίνει και τα οικονομικά δεδομένα και με όσα χρήματα περιμένω να πάρω από την ΚΑΕ, από όλα τα χρόνια της συνεργασίας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!