Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Τρεις νίκες στην Τούμπα και δύο Χ εκτός




Στο μικροσκόπιο του Olivares
Εδώ και χρόνια ζούμε την εποχή του κυνισμού. Το μοναδικό που μετράει για τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι το τι φράγκα βγάζει και στον αθλητισμό αυτό εν πολλοίς κρίνεται από το αποτέλεσμα. Τις προάλλες κοτζάμ Mourinho μετέτρεψε τον Eto'o σε μπακ-χαφ προκειμένου να λειτουργήσει η διπλή ζώνη άμυνας και να σταματήσει μια ομάδα που οι ποδοσφαιρόφιλοι χαίρονται να βλέπουν. Το πόσο ελέγχεις εσύ το παιγνίδι καθορίζοντας το τέμπο είναι από τους βασικούς παράγοντες που κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Αν η αυτοσυγκέντρωση σου είναι διαρκώς ενεργή τότε έχεις μια στιβαρή διαχείριση της κατάστασης που στοχεύει στο να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο ακόμα και τους αστάθμητους παράγοντες. Αν το καταφέρεις αυτό, αλλά κοπείς από εξωτερικούς αστάθμητους παράγοντες, τότε μπορείς να φύγεις από το γήπεδο με το κεφάλι ψηλά ξέροντας ότι έχεις κάνει το καθήκον σου παίζοντας σαν ΠΑΟΚ.
Το να διαφωνεί κάποιος με τον τρόπο παιγνιδιού της ομάδας και τη νοοτροπία που κατεβαίνει να αγωνιστεί σε ένα παιγνίδι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του, αλλά και ανάγκη κάλυψης της πολυσυλλεκτικότητας του κοινωνικού φαινομένου που λέγεται ΠΑΟΚ. Και εγώ μεγάλωσα τη δεκαετία του ‘70 και του ‘80 με τις κοφτές ντρίμπλες του Παρίδη, τις μπούκες του Κούδα, την πολυσύνθετη ποιότητα του Σκαρτάδου, τα σπασίματα μέσης του Magdi και πάει λέγοντας. Έμαθα να βλέπω έναν ΠΑΟΚ. επιθετικό, διεκδικητικό, περήφανο και να χαίρομαι παιγνίδια όπως αυτό με τη Σπάρτακ Τρνάβα που γυρίσαμε το 0-3 σε 5-3 και είχα κολλήσει και μια ρουκέτα που τη θυμάται καλά κι ο Θοδωρής που σκόραρε στη ρεβάνς. Αλλά ο κόσμος έχει αλλάξει από τότε και μαζί του φυσικά άλλαξε και το ποδόσφαιρο. Κι αυτό γιατί ο επαγγελματικός αθλητισμός και η προβολή του από τα ΜΜΕ μετέτρεψαν τα «σωματεία» σε «ανώνυμες εταιρείες» και οι ισολογισμοί απέδωσαν νέα έννοια στην αντίληψη περί ποδοσφαιρικής σκοπιμότητας. Και άλλαξε η νοοτροπία που βλέπουμε το παιγνίδι.
Η ομάδα για να περάσει πρώτη και να αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League χρειάζεται τρεις νίκες ακόμα στην Τούμπα και δύο Χ εκτός με gay και Ρούλα. Έτσι θα έχει 15 βαθμούς στους οποίους δεν μπορεί να φτάσει ο γαύρος ακόμα και αν νικήσει στα υπόλοιπα του τρία παιγνίδια (μάξιμουμ 14) . Δε με ενδιαφέρει πως θα κατακτηθούν αυτά τα αποτελέσματα. Με τρεις νίκες από 1-0 (με κεφαλιές Muslimovic σε σέντρες Sorlin) και δύο αποκρουστικά 0-0 εκτός; Θα κάνω τη δουλειά μου και θα γυρίσω στο σπίτι να βάλω να δω τον Παρίδη στον τελικό στα Φιλαδέλφεια που λένε και οι ταρίφες. Καρφί δεν μου καίγεται.
Μήπως αυτοί που παίρνουν τους τίτλους τελικά σε αυτή τη χώρα έχουν παίξει κάνα ποδόσφαιρο της προκοπής; Αυτοί που κυβερνάνε έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να αναγνωρίζουν ένα πρόβλημα πριν εξελιχθεί σε καταστροφή; Αυτοί που δημοσιογραφούν έχουν ήθος, γνώσεις και κριτική σκέψη; Που επιδεικνύει ποιότητα και ομορφιά η ελληνική κοινωνία για να τη ζητάμε από τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ; Αλλά ξέχασα ότι επειδή αυτό το κύτταρο είναι μέρος της παιδικής μας ηλικίας και των αρχών που πήραμε από τους γονείς μας, θέλουμε να μείνει αμόλυντο και δίνουμε και την ψυχή μας για αυτό. Μας έχω νέα. Ξυπνήσαμε. Μυρίσαμε τον πρωινό καφέ.
Πραγματικότητα. 2010. Θα κάνω αυτό που χρειάζεται για να πάρω αυτό που θέλω. Το μοναδικό που θα κρατήσω από τις ρίζες μου είναι η αγωνιστική καθαρότητα. Για όλα τα υπόλοιπα θα κριθώ βάσει του αποτελέσματος. Για να πάρω κάτι ξέρω πια ότι πρέπει να θυσιάσω κάτι άλλο. Και αν πετύχω δε θα χαρώ υπερβολικά. Κι αν αποτύχω δε θα γκρεμιστώ. Θα είμαι πάλι εκεί του χρόνου. Κι όπως είπε ο Άρης ο Αλεξάνδρου, όσο περιμένω όπως αργεί το ατσάλι να γίνει κοφτερό και χρήσιμο μαχαίρι θα δουλεύω στον τροχό. Και θα προσέχω, να μην παρασυρθώ, να μην ξιπαστώ από τη λαμπρή αλληλουχία των σπινθήρων. Σκοπός μου εμένα το μαχαίρι.
Χαλκιάς: Άλλη μια βόλτα αργομισθίας στη λιακάδα. Κάτι κρύα ανέκδοτα σε μορφή σουτ και κάτι ψευτοσέντρες τις καθάρισε για πρωινό. Στο 35' στο φάουλ με σέντρα από τα αριστερά βγήκε να διώξει με γροθιές και τράκαρε με το νταμάρι εκ Σουηδίας δίνοντας δικαίωμα στον ανιψιό με το διάσημο θείο να κάνει την προβολή στέλνοντας τη μπάλα στο ταρτάν του στίβου. Μετά τον Κώστα τον έπιασε πάλι εκείνη η πλήξη που έρχεται κάτι τέτοια απογεύματα και τον χτυπάει σαν έναν κουραμπιέ που είχε φάει πριν χρόνια και τον ενοχλεί όταν αλλάζει ο καιρός. Όταν μπήκε ο Βασιλάκης και στο 86' άφησε το Στιφάδο για να ντουμπλάρει τον Vitolo στο μαρκάρισμα του Αλγερινού και έφαγε το τακουνάκι του επιτρέποντας στον παλιό άσο του Ηρακλέους να βγάλει μόνος και ανενόχλητος τη σέντρα που έχασε ο Κώστας και έστειλε με κεφαλιά υπό την πίεση του πατριώτη του ο Μανδούκας άουτ, φόρτωσε άσχημα. Κραύγασε κάποιες γαλατικές φράσεις προς τον Ρεβυθούλη και εκεί κάπου σχόλασε το πανηγύρι. Στόχος είναι το μηδέν παθητικό και στα επόμενα δύο εκτός και φυσικά στην Τούμπα. Αν το καταφέρει η άμυνα που καθοδηγεί παραμένοντας με απαραβίαστη εστία για 6 παιγνίδια θα έχει κάνει τα συνήθη ρεκόρ και το καθήκον του και τα πάντα θα κριθούν από το αν στην Τούμπα θα βάλουν το κεφαλάκι τους και οι μπροστινοί.
Contreras: Τον είδαμε στη βασική του θέση στην εθνική Χιλής του el Loco Marcelo Bielsa όπου και θα τον παρακολουθήσουμε στις 16, 21 και 25 Ιουνίου απέναντι σε Ονδούρα, Ελβετία, και Ισπανία. Αρκετές λατινοαμερικάνικες ομάδες προτιμούν πια 4 στόπερ στην άμυνα με τους δύο ακριανούς στα δεξιά και τα αριστερά να βγαίνουν αντίστοιχα στις μεριές τους εκτελώντας χρέη μπακ και έτσι θα αγωνιστεί και η Αργεντινή του Μαραντόνα. Όταν χρειαζόταν γύρναγε στον άξονα να βοηθήσει το ιταλικό ντουέτο και ύστερα επέστρεφε για να ξεμπερδέψει με τους Μανδούκες, τους Λεονάρδους και τους Τσιμπούρηδες που εναλλάσσονταν εκεί ανάλογα με τις εμπνεύσεις του Φρύνου. Η ομάδα δούλεψε τη συγκεκριμένη διάταξη το τελευταίο διάστημα με τις κουρτίνες κλειστές με σκοπό να κατοχυρώσει τη μέγιστη αμυντική ασφάλεια και αυτή η σκέψη ελλόχευε στο μυαλό του μηχανικού από πέρσι το καλοκαίρι αλλά οι συγκυρίες και οι συγκύριοι δεν του επέτρεψαν να την εφαρμόσει στο μέτρο που επιθυμούσε.
Θα προτιμηθεί περισσότερο ως σχήμα στα εκτός έδρας παιγνίδια αλλά και στα εντός όταν η ροή του αγώνα και το αποτέλεσμα τον επιτάσσουν. Βγαίνει πρώτος στη μπάλα και καθαρίζει τις φάσεις εν τη γενέσει τους, δίνει αυτός το σύνθημα πότε να τραβηχτεί η άμυνα για offside ή απλά να ανέβει πιο ψηλά και εξασφαλίζει στεγανότητα απέναντι σε τσίφτικα αριστερά εξτρέμ. Επιθετικά έχει εντολή να ανεβαίνει μέχρι τη σέντρα και να δοκιμάζει κάποιες λόμπες για Vladan και Zlatan και κάποια ανοίγματα για τον Vieirinha ο οποίος οφείλει να μαρκάρει τις όποιες προωθήσεις του αντίπαλου αριστερού βακ. Φτάσαμε στα παιγνίδια όπου φαίνονται οι μεγάλοι παίκτες και καλούνται να σπρώξουν το κάρο πέρα από τη λάσπη. Ο κόνδορας έδειξε απόλυτα έτοιμος να το σύρει ως το στόχο με τα νύχια του.

Lino: Εξαιρετικά πετυχημένη αμυντική μεταμφίεση που δεν επέτρεψε ρήγματα από την πλευρά του στο πουλητάρι του Cow-boty και στον φευγάτο Θκόκο που τους θιχάθηκε πια. Επιθετικά συνεχίζει να μοιράζει με τις σέντρες του προσκλητήρια γάμου στέλνοντας τη μπάλα εκεί παρότι είναι ήδη μνηστευμένος. Στο 2' σε μια τέτοια φάση μπούκαρε από τα ζερβά και επιχείρησε σέντρα σουτ που πήγε άκλαυτη. Στο 9' έπαιξε το 1-2 με τον Sorlin και έβγαλε αξιοπρεπέστατη σέντρα για τον Zlatan ο οποίος προφανώς είχε κάτι σοβαρότερο να κάνει από το να μπει στη φάση. Στο 13' εκτέλεσε το φάουλ από τα 30 μέτρα στον άξονα και στοχεύοντας και πάλι σε τέρμα του ράγκμπι έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο δεύτερο και μετά το πρώτο δεκάλεπτο όπου η Κούλα μπήκε κάποιος πιο ζωηρή παρέμενε πίσω και έκοψε τα πολλά-πολλά ανεβάσματα. Στη φάση του 86' πίεσε σωστά τον ελεύθερο σε ένα μήνα Μανδούκα αναγκάζοντας τον να στείλει την κεφαλιά άουτ. Η συνολική αποτίμηση δείχνει το ποτήρι μισογεμάτο και για αυτόν και όχι μισοάδειο.
Savini: Πάθαμε όλοι ένα κατιτί με το που τον είδαμε να ξεκινάει βασικός στην ενδεκάδα. Προτιμήθηκε ως το μόνο καθαρόαιμο αριστεροπόδαρο στόπερ που έχει η ομάδα για να αγωνιστεί εκεί και να σπικάρει κάνα φωνήεν με το πατριωτάκι του ως ντουέτο. Τα πήγε αρκετά καλά με σωστές κατά κανόνα τοποθετήσεις στο χώρο και καθαρές επεμβάσεις επί ενός τύπου που καπηλεύεται το όνομα του δικού μας Zorro και με αυτή την ύπουλη τακτική μας έχει κολλήσει 6 τεμάχια σε 8 αγώνες. Τέτοια μαθήματα ασφυκτικής άμυνας τα έχει περάσει εδώ και πολλά εξάμηνα στο πανεπιστήμιο της εν λόγω γραμμής στην Ιταλία. Βρέθηκε 2-3 φορές εκτός θέσης στο δεύτερο ημίχρονο αλλά συνέκλινε και τον κάλυπτε και ο Κόνδορας με αποτέλεσμα να μην μπλέξουμε με γάτες και ζημιές. Και οι 4 στόπερ της ομάδας ξεκινούν από το ίδιο σημείο τον ανταγωνισμό τους και θα επιλέγονται κάθε φορά βάσει των αντιπάλων φορ. Ενίοτε μπορεί να βρεθεί και σε άμυνα με 3 σέντερ μπακ αν χρειαστεί κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουμε 2 φορ που να παίζουν όμως και οι δύο ταυτόχρονα περιοχή. Η εμφάνιση του αποτιμάται ως θετική και παρουσίασε μερική απόσβεση του μισθού του την οποία οφείλει να συνεχίσει για να ζήσουμε εμείς καλά και αυτός καλύτερα εδώ από το να τρέχει στα πάτρια αλώνια.

Cirillo: Συνέχισε την παράδοση των θετικών εμφανίσεων απέναντι στην Κούλα στο παλιό του σπίτι όπου γνωρίζει χώρους, ανθρώπους και καταστάσεις. Σημαντική η συμβολή του εξ αέρος όπου και καθάρισε 4 σέντρες με κεφαλιά πράγμα που δεν είχαμε δει με τέτοια επιτυχία μέχρι σήμερις στη σεζόν. Έπαιρνε μέτρα ανεβαίνοντας πιο ψηλά στο πρώτο ημίχρονο όπου δεν απειληθήκαμε πλην μια στημένης μπάλας και ήταν νηφάλιος στις απομακρύνσεις του. Έχουμε φτάσει στην ώρα 0 και η εμπειρία του πρέπει τώρα να παρουσιαστεί ως κεφάλαιο στο γήπεδο που θα εξαργυρωθεί στη συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας.
Έχει καταλάβει ποιος είναι ο αγωνιστικός προσανατολισμός μας και ξέρει πως πρέπει να πειθαρχήσει σε αυτόν. Στατιστικά μετά από Contreras και Vitolo ήταν ο τρίτος καλύτερος παίκτης μας, αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ομάδα και η προάσπιση της συνοχής της την οποία πρέπει να υπηρετήσει και στα πέντε επόμενα παιγνίδια για να κλείσει και ο ίδιος τη χρονιά με θετικό απολογισμό.
Garcia: Θετικό πρόσημο για τον Canario χωρίς ασφαλώς να προσεγγίσει υψίπεδα απόδοσης του παρελθόντος. Είχε χρεωθεί το κύριο κομμάτι της επιθετικής ανάπτυξης τεντώνοντας το τόξο για λόμπες των 30 μέτρων αλλά η συγκεκριμένη επίθεση με τοξότες δεν επέφερε την προσδοκούμενη φθορά του κάστρου. Ανασταλτικά έπρεπε να αντεπεξέλθει στο ρόφημα που πίνουν οι Ευρωπαίοι και δεν του επέτρεψε να γυρνοβολάει με το καλαμάκι καθώς είναι γνωστό ότι στο χώρο του κέντρου όταν αγωνίζεται αυτός σερβίρεται αυστηρά και μόνο ματέ και όχι καφές ή άλλα αφεψήματα. Το μεγαλύτερο διάστημα αγωνιζόταν αρκετά μέτρα οπισθοχωρημένος όπως όριζαν οι χάρτες και φύλαγε με ακρίβεια τα μέτρα που του αναλογούσαν στη ζώνη. Ήταν προσεκτικός στα μαρκαρίσματα για να μη μπλέξει με κάρτες καθώς χρεώθηκε με μόλις ένα φάουλ σε ένα σημείο όπου έκοψε ένα τόσο δα κομματάκι για ενθύμιο από το δέρμα του Για-hits. Δεν ανέβηκε για να παίξει άμυνα πιο ψηλά στο 1/3 αλλά θα κληθεί να το κάνει στα εντός για να δημιουργήσει φάσεις μετά από κλέψιμο της μπάλας και να πιάσει τις άμυνες χωρίς όργανα.
Vitolo: Κινήθηκε στα συνήθη βιονικά του στάνταρ κάνοντας 6 κλεψίματα και ενεργοποιώντας τον Βιτολοπολλαπλασιαστή που του προκαλεί μίτωση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Δεν άφησε κανέναν να τον περάσει επιτηρώντας το χώρο με την ακαταπόνητη συνέπεια του η οποία δίνει πλεονέκτημα στην ομάδα απέναντι σε όλους τους αμυντικούς χαφ των play off. Γινόταν δεξί μπακ για να καλύπτει τον Contreras όταν εκείνος έσπευδε στον άξονα και σε μιάμιση ώρα αγώνα έχασε μόνο τη φάση του 86' με το ντουμπλάζ που ήρθε να κάνει ο μικρός στο μαρκάρισμα του στο τσιμπούρι από όπου με τακουνιά και σέντρα του Lepus προέκυψε η κεφαλιά του Μανδούκα.
Δημιουργικά προτιμούσε τις μικρές ασφαλείς μεταβιβάσεις αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα να ξεδιπλώσει κάποια φάση στο τρανζίσιον. Στατιστικά στο συγκεκριμένο ματς έμεινε πίσω μόνο από τον Contreras και φτάνοντας στο παιγνίδι με την ομάδα που έχει άχτι έχει ακόμα ένα επιπλέον κίνητρο πέρα από τα τόσα που του προσφέρει το πνευμονικό του σύστημα.
Sorlin: Έκανε ακριβώς αυτά που του είχαν ζητηθεί προσφέροντας και μία ασσίστ στον Zlatan που δεν αξιοποιήθηκε. Σε αυτή τη φάση στο 33' έκλεψε τη μπάλα από τον Αραούζο και τη σέρβιρε στον Zlatan στο πλάι της περιοχής ο οποίος σούταρε στα πτηνά. Στο πρώτο ημίχρονο που ανέβαινε ο Lino πιο συχνά για την υπερφόρτωση είχαν περισσότερη διάθεση για επιθετική συνεργασία. Του έχει ζητηθεί επίσης να μαρκάρει ψηλά εμποδίζοντας την ανάπτυξη από τη δεξιά πλευρά πράγμα που δεν κατάφερε με ιδιαίτερη επιτυχία στο δεύτερο όπότε ο συμπέρασμα Ούζο ανέβαινε από τη μεριά του και έβγαζε σέντρες κι ας πήγαιναν στον βρόντο. Για τις επιλογές του στο να γυρίζει τη μπάλα πίσω αντί να πάει στο ένας με έναν ή σε τρανζίσιον με 2 εναντίον 7 δε θα ξαναγράψω γιατί το θέμα έχει κουράσει. Προσπάθησε να περάσει άλλες 2 σέντρες από ένα κόρνερ στο 27' και μια ψηλοκρεμαστή στο 63' αλλά δεν βρήκε συμπαίκτη μας. Όταν αυτό γίνει και το αποτέλεσμα είναι το κατάλληλο τότε και συνυπολογιζόμενης της σταθερής αμυντικής του συνεισφοράς θα έχει αγγίξει το απόλυτο των δυνατοτήτων του αγωνιζόμενος ως αριστερός εξτρέμ.

Vieirinha: Παρότι είχε σαφές πλεονέκτημα απέναντι στον Στιφάδο παρουσιάστηκε άκεφος και άνευρος επηρεασμένος και από το χαμηλό συνολικά τέμπο του αγώνα που είχαμε επιλέξει. Ο φρύνος έριχνε ντουμπλάρισμα στο μαρκάρισμα του με τον Για-hits ο οποίος είχε εντολή να τον επιτηρεί αμέσως με το που έφευγε από το φτερό για να συγκλίνει στον άξονα και αυτό σε συνδυασμό με τη μειωμένη διάθεση για επιθετικότητα τον απενεργοποίησαν. Ανασταλτικά έκανε τη δουλειά του όπως πάντα αξιοπρεπώς και όταν αντικαταστάθηκε στο 83' από τον Κούτσια η ομάδα άρχισε να δέχεται υπερφόρτωση και από το λαγουδάκι που δεν επιτηρούσε με την ίδια συνέπεια ο Βασιλάκης.
Άρπαξε κάνα-δυο κλωτσιές από τον πατριώτη του Zlatan αλλά τα βουνά είναι συνηθισμένα και σε πολύ χειρότερα χιόνια. Στο πρώτο ημίχρονο συνέκλινε μόλις μια φορά όταν και έπιασε ένα σουτ που έφυγε κλασσικά ψηλά καθώς στην τελική προσπάθεια συνεχίζει να βάζει λάθος το σώμα του μετά τα φρένα. Η καλύτερη του στιγμή ήταν στο 66' όταν και σούταρε από 35 μέτρα στον άξονα ένα φάουλ με το δεξί που ανάγκασε τον Σαχάρα να πέσει στα δεξιά και να μπλοκάρει. Στην Τούμπα και απέναντι σε έναν Βαγγέλη (ένεκα της απουσίας του μυτόγκα) και στον solarium Bravo οφείλει να παρουσιαστεί διαφορετικός.
Ivic: Μετριότατο παιγνίδι από τον στρατάρχη που είχε μόλις μία καλή επιθετική ενέργεια με τη σέντρα που πέρασε στο 22' για τον Zlatan ο οποίος άργησε να κινηθεί προς τη μπάλα μη βάζοντας το κεφάλι του. Ανασταλτικά προσπάθησε αρκετά αλλά όπως έχουμε πει τόσες φορές δικιά του ευθύνη είναι να συνδεθούν οι γραμμές των αμυντικών χαφ με τον φορ και αυτό δεν μπόρεσε να το κάνει με επιτυχία με αποτέλεσμα η ομάδα να αναπτύσσεται αποκλειστικά με λόμπες των αμυντικών ή των χαφ πίσω από τη σέντρα. Η ομάδα όφειλε βέβαια να προσέχει κυρίως τα νώτα της τραβηγμένη μέτρα πιο πίσω αλλά στο χώρο από τη σέντρα και μέχρι την περιοχή τους μπορεί να κινηθεί καλύτερα χωρίς τη μπάλα ώστε να αποφύγει τα μαρκαρίσματα τύπου Ja-Xi και να μοιράσει το παιγνίδι καθώς και να επιχειρήσει σουτ. Αντικαταστάθηκε στο 88' από τον Φώτη ο οποίος έπαιξε πιο ψηλά σε ρόλο αριστερού εξτρέμ που συγκλίνει για να γίνει φορ και η απόδοση του στα δύο επερχόμενα εντός θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την παραγωγικότητα όχι μόνο των συγκεκριμένων ματς αλλά και της χρονιάς.
Muslimovic: Βρέθηκε δύο φορές σε καλή θέση και δεν έδειξε την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση. Η πρώτη ήταν στο 22' όπου το μισό κλικ που καθυστερεί να κινηθεί προς τη μπάλα στη σέντρα του Ivic είναι αρκετό για να μη τη βρει όταν κάνει τελικά την κίνηση. Η δεύτερη ήταν στο 33' όταν μετά από το κλέψιμο και την πάσα του Sorlin βρέθηκε αριστερά πλάγια μέσα στην περιοχή και έπιασε αμέσως το σουτ το οποίο όμως ήταν απελπιστικό.
Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ειδικά σε παιγνίδια τέτοιας σημασίας ο φορ θα βρεθεί σε θέση βολής 1-2 φορές όλο το ματς και πρέπει αυτή τη μία ευκαιρία να την κάνει γκολ. Αυτό είναι το ζητούμενο και τίποτα άλλο και δεν το κατάφερε. Έχασε όλες τις κεφαλιές και τις μονομαχίες από τον άπειρο ανιψιό και είναι επιτακτική ανάγκη στα 3 εντός που θα χρειαστεί να σκοράρουμε να φανεί ψύχραιμος και συγκεντρωμένος κάνοντας αυτό που πρέπει.

Κουτσιανικούλης: Στο δεκάλεπτο που έπαιξε έβγαλε μία φάση κλέβοντας τη μπάλα από τον ανιψιό στο 88' και κάνοντας στροφή 180 μοιρών πήγε να γίνει απειλητικός αλλά τον πρόλαβε ο συμπαίκτης του στην Ελπίδων πριν επιχειρήσει πάσα ή σουτ. Ακόμα και σε αυτό το διάστημα όμως έδειξε αδυναμία να ενστερνιστεί τον τρόπο παιγνιδιού της ομάδας και να καλύπτει έτσι τον αριστερό μπακ στις επελάσεις του. Από την επιθυμία του να κάνει το καλό και να ντουμπλάρει τον Βίκτωρα προέκυψε η φάση που δε θα έβγαινε αν είχε μείνει στη θέση του. Μακάρι τα παραλίγο παθήματα να γίνονται μαθήματα.
Edinho: Στο τέταρτο που μπήκε στο τέλος για να αγωνιστεί στην κορυφή η ομάδα αγωνιζόταν οπισθοχωρημένη και δεν βρέθηκε σε κάποια φάση βάσει της οποίας θα μπορούσε να αξιολογηθεί. Το πότε θα αξιοποιηθεί το καλό του άλμα παραμένει αναπάντητο.
Filomeno: Έπαιξε για ένα πεντάλεπτο ως αριστερό εξτρέμ που γινόταν δεύτερο φορ καθώς ο Sorlin είχε οπισθοχωρήσει οριστικά και πέρα από τη δεδομένη του διάθεση για προσφορά δεν μπορεί να κριθεί ουσιαστικά.
Κριθαρένιος Ντάκος: Ήταν νόστιμος και δεν υπέπεσε σε γευστικά λάθη. Σφύριζε για να κουνήσει το στραγάλι όταν έπρεπε και η παρουσία του πέρασε όπως όφειλε. Απαρατήρητη.
Santos: Η πλειοψηφία των κυκλωμάτων της ομάδας λειτουργούν βάσει του σχεδίου. Το αν συμφωνούμε ή όχι με το σχέδιο είναι άνευ σημασίας στην εφαρμογή του. Αυτός έχει ένα έργο να παραδώσει στις 16 Μαΐου και θα κάνει τα πάντα για να φανεί συνεπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Download

Label 4

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG-SITE

Το BLOG-SITE μας ανανεώθηκε έγινε πιο πρακτικό και πιο καλαίσθητο... Οι απόψεις μας όμως παρέμειναν ίδιες...

Το VolleyPaok είναι μαζί σας με συνεχή ενημέρωση όλο το 24ώρο...
Άμεσα και όχι έμεσα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση...
Η μοναδική ενημέρωση στο διαδίκτυο αποκλειστικά και μόνο για το ανδρικό και γυναικείο βόλει του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ. Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς! πρoσπάθησαν κάποιοι αλλα ΔΕΝ το πέτυχαν! Και όμως, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ... VolleyPaok και είσαι μέσα... ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με αξιοπρέπεια και σάτιρα... Για το καλό του Π.Α.Ο.Κ.

VolleyPaok "Και είσαι μέσα"...
Ενημέρωση με αξιοπρέπεια και σάτιρα...
Γιατί ετσι απλά Βόλει Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ TOY VolleyPaok




Έπειτα από αρκετές προσπ
άθ ειες δημιουργίας ενός BLOG-SITE με μόνο και ξεκάθαρο στόχο να προβάλουμε όλα τα νέα για το βόλει του ΠΑΟΚ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία της ιστοσελίδας www.volleypaok.gr Αλλα και το BLOG μας volleypaok.blogspot.com

Εδώ και 4 χρόνια ζωής το VolleyPaok δίνει την ευκαιρία στον οπαδό του ΠΑΟΚ και στον εκάστοτε επισκέπτη να ενημερώνεται για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος βόλει του ΠΑΟΚ μας αλλα και όχι μόνο.. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – αναγνώστη να διαβάζει τις απόψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι του εκάστοτε δημοσιογράφου κτλ – παρατρεχάμενου - αυλοκόλακα της εκάστοτε διοίκησης (ΑΣ - ΤΑΠ κτλ) που θέλει ή του επιβάλουν να σχηματίσει άποψη στον κόσμο με σκοπό την παραπλάνηση.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ!!